به گزارش خبرگزاری شبستان از هرمزگان، سید محمد داخته اظهار داشت: پس از رفع ایرادات این شبکه، ژئوپارک قشم مجددا تحت حمایت آن قرار گرفته و نامش در لیست این شبکه جهانی قرار خواهد گرفت.
وی افزود: این موضوع طی یک نامه رسمی به سازمان منطقه آزاد قشم به عنوان متولی ژئوپارک قشم اعلام شده و بدیهی است هرگونه اعلام نظر از سوی مراجع خارج از این سازمان درخصوص جایگاه رسمی این ژئوپارک اعتبار ندارد.
داخته، با انتقاد از کسانی که بدون داشتن مسئولیت قانونی، نظرات شخصی یا سازمانی خود را در خصوص ژئوپارک قشم رسانه ای کرده و موجب مخدوش شدن اذهان عمومی درباره یکی از افتخارات جهانی جمهوری اسلامی ایران شده اند، تصریح کرد: یکی از ایرادهایی که شبکه جهانی ژئوپارک های ملی به ژئوپارک قشم گرفته موضوع الحاق جنگل حرا به محدوده این ژئوپارک است.
سرپرست مدیریت ژئوپارک جزیره قشم این الحاق را در راستای توسعه فعالیت های فرهنگی و آموزشی در روستاهای مجاور جنگل حرا به عنوان جامعه محلی ژئوپارک قشم اعلام کرد و گفت: افزون بر 70درصد محدوده این جنگل در حال حاضر از سوی ژئوپارک قشم توسط چهار محیط بان خبره حراست و حفاظت می شود.
داخته همچنین از برگزاری مستمر کارگاه های آموزشی مختلف بویژه در مدارس روستاهای همجوار جنگل حرا از سوی اداره ژئوپارک قشم خبر داد و گفت: این گونه فعالیت ها در راستای وظایف تعیین شده برای ژئوپارک ها صورت می گیرد و نتایج خوبی نیز برای مشارکت جامعه محلی برای حفاظت از این جنگل به عنوان بخش مهمی از ژئوپارک قشم به دنبال داشته است.
وی، همکاری سازمان حفاظت محیط زیست کشور را در خصوص این الحاق برای رسیدن به حد نصاب استانداردهای شبکه جهانی ژئوپارک های ملی ضروری خواند.
داخته، با اشاره به اینکه درسال 2010میلادی یعنی حدود سال 1388 پس از بازرسی بازرسان شبکه جهانی ژئوپارک های ملی از ژئوپارک قشم، به این ژئوپارک فرصت دوساله جهت رفع ایرادات و دستیابی به این استاندارد ها داده شده بود، توضیحاتی درباره اقدامات سازمان منطقه آزاد قشم برای برآورده کردن این استانداردها ارائه کرد.
وی انتصاب مدیرعامل فعلی این سازمان و تجارب ایشان در خصوص پرونده های مشابه جهانی در یونسکو را نقطه عطف این اقدامات در جهت رسیدن به این استانداردها دانست و گفت: اقدامات بزرگی با هدایت مهندس اسفندیار حیدری پور توسط تیم جدید مدیریت ژئوپارک قشم با کمک وهمکاری نهادها، سازمان ها و موسسات ملی و بین المللی، به رغم هدر رفتن بخش عمده فرصت دوساله، در طول مدت کوتاه فرصت باقیمانده، انجام شد.
به گفته وی، مهمترین این اقدامات توسعه زیرساخت مسیرهای دسترسی به طول 65کیلومتر، طراحی، تولید و نصب بیش از550تابلو راهنما، راه اندازی و ساماندهی سایت جمع آوری زباله برای 21روستا و برگزاری 39کارگاه آموزشی برای جامعه محلی بوده است.
وی توسعه کمی ژئوسایت های ژئوپارک قشم از هشت ژئوسایت به 21ژئوسایت، توسعه فضای موزه بزرگ این ژئوپارک از 800مترمربع به دوهزار مترمربع و ثبت ملی 23اثر طبیعی و تاریخی ژئوپارک در فهرست آثار ملی را از دیگر این اقدامات دانست و گفت: اطلاع رسانی در خصوص معرفی ژئوپارک از طریق چاپ و نشر کتاب و بروشور و راه اندازی تارنمای ژئوپارک به زبان انگلیسی، حضور در کنفرانس های بین المللی و توسعه نیروی انسانی و فضای اداری نیز از دیگر اقدامات صورت گرفته در دوران مدیریت جدید این ژئوپارک بوده است.
سرپرست مدیریت ژئوپارک جزیره قشم با اشاره به اینکه این اقدامات بسیاری از ایرادات مطرح شده از سوی شبکه جهانی ژئوپارک های ملی را رفع کرد، یادآور شد: اما با توجه به حجم بالا و گستردگی پروژه ها، بسیاری از این اقدامات در زمان بازدید بازرسان هنوز به پایان نرسیده بود، در نتیجه آنها به رغم اینکه از انجام این فعالیت ها در طول مدت زمانی کوتاه، نه تنها اظهار رضایت بلکه اظهار تعجب نیز کرده بودند، درهمایش بین المللی ژئوپارک های اروپایی در پرتغال که شهریور91برگزار شد، اعلام کردند که "برای دستیابی به استانداردهای شبکه جهانی به زمان بیشتری نیاز است و در نتیجه تا زمان رفع کامل ایرادات، حمایت این شبکه از ژئوپارک قشم به صورت موقت قطع می شود."
به گزارش روابط عمومی سازمان منطقه آزاد قشم؛ داخته، با تاکید بر اینکه ژئوپارک قشم پس از دریافت این نظر شبکه جهانی ژئوپارک های ملی، با جدیت تمام در مسیر تکمیل نواقص آن گام های بزرگی برداشته است، تصریح کرد: بسیاری از اقدامات شروع شده در این خصوص به اتمام رسیده وبه جرات می توان گفت این ژئوپارک در حال حاضر حد نصاب استانداردهای شبکه را کسب کرده است.
ژئوپارک قشم که در فروردین ماه سال 1385 به درخواست سازمان منطقه آزاد قشم به عضویت شبکه جهانی ژئوپارک های ملی درآمده است، با وسعت 32 هزار هکتار و با داشتن هشت ژئوسایت به همراه موزه ژئوپارک به عنوان تنها ژئوپارک ایران و خاورمیانه ثبت جهانی شده است.
پایان پیام/
نظر شما