ارواح در فرودگاه‌های سوریه پرسه می‌زنند

رسانه‌های غربی ادعا می کنند که گروه‌های مسلح معارض سوری در حال اشغال فرودگاه‌های مهم این کشور هستند، اما ظاهرا این فردوگاه ها گورستانی برای معارضین است.

به گزارش خبرزگاری شبستان هفته گذشته خبرگزاری‌ها و رسانه‌های جمعی خبری را مخابره کردند که در آن به تصرف فرودگاه «تفتناز» شهر حلب اشاره شد. رسانه‌های عربی- غربی، اشغال این فرودگاه را استراتژیک قلمداد کردند و آن را یک پیروزی بزرگ و چشمگیر برای معارضین نظام سوریه خواندند. از نگاه معارضین و حامیانشان، بالگردهایی که مواضع آنها را در شمال سوریه، هر روزه زیر باران موشک و گلوله قرار می‌داد، مأمنی جز فرودگاه تفتناز نداشت و اشغال این فرودگاه می‌توانست برتری هوایی نیروی نظامی سوریه را تا حدودی کاهش داد و معارضین در پرتو تفوق بر فرودگاه مذکور با سهولت بیشتری جابه‌جا می‌شدند و امکان تأمین لجستیکی آنها نیز مراتب راحت‌تر و ساده‌تر امکان‌پذیر بود اما این ماجرا فقط یک روزی سکه بود و اندکی پس از انعکاس خبر تصرف فرودگاه، خبر دیگری بر روی خروجی رسانه‌های لبنانی قرار گرفت که حکایت از تارومارشدن و نابودی تعداد زیادی از معارضین و مخالفان نظام اسد در منطقه فروردگاه تفتناز داشت.

پایگاه خبری «خبرپرس» لبنان با اشاره به فضاسازی رسانه‌های غربی که مدعی بودند گروه‌های مسلح معارض در حال اشغال فرودگاه‌های مهم این کشور هستند، نوشت: «بیش از 6 هزار تروریست در درگیری با ارتش این کشور در فرودگاه‌های مختلف سوریه و از جمله در فرودگاه تفتناز کشته شدند.»

خبرپرس ماجرای کشته‌شدن هزاران تروریست را بدون در نظر گرفتن صحت و سقم تعداد دقیق کشته‌شدگان اینچنین شرح می‌دهد: «عناصر اطلاعاتی و سربازان آمریکایی به صورت محرمانه این گروه‌های مسلح را یاری می‌کنند زیرا می‌پندارند در صورت تسلط بر فرودگاه‌های نظامی دست دمشق در مقابله با معارضان بسته می‌شود.» در ادامه با ادعای اشراف اطلاعاتی ارتش سوریه بر معارضین، از یک ترفند نظامی در ماجرای تصرف فرودگاه تفتناز نام می‌برد؛ این پایگاه خبری می‌نویسد: «معارضان در ابتدا قصد داشتند فرودگاه تفتناز در شمال سوریه را به تسلط خود درآورند. پیش از آغاز درگیری‌ها، ارتش تمام بالگردها را از این فرودگاه خارج کرد!

فرماندهان ارتش سوریه به نیروهای خود دستور دادند پس از آغاز درگیری، کل فرودگاه را تخلیه کنند تا آسیبی به تجهیزات وارد نشود. پس از این اقدام، تعداد زیادی از تروریست‌ها به فرماندهی شخصی به نام «ادهم الجواهری» در فرودگاه تفتناز مستقر شدند، به خیال اینکه این فرودگاه را به اشغال خود درآورده‌اند.

در نهایت، ارتش سوریه گروه‌های مسلح را با چندین موشک مورد هدف قرار داد که در پی آن بیش از 5 هزار نفر از این نیروها کشته و برخی مجروح شدند. بیش از یک‌هزار نفر دیگر از اعضای گروه‌های مسلح معارض در دیگر فرودگاه‌های این کشور کشته شدند. علاوه بر این ارتش سوریه 500 تروریست را در فرودگاه «منغ» کشته و 500 نفر را نیز به اسارت درآورده بود.»

در فرودگاه دمشق چه گذشت؟

موضوع جدال فرودگاه‌ها در سوریه و جنگ و گریز برای فتح و حفظ آن یک بار دیگر به صورت گسترده در آذرماه بر سر بزرگ‌ترین فرودگاه یعنی فرودگاه دمشق صورت گرفته بود که البته در آنجا نیز ارتش سوریه با تفوق اطلاعاتی خود، مانع از سقوط فرودگاه بین‌المللی دمشق و تصرف آن به دست معارضین مسلح شود. اما آنچه که مسئله جهش به سمت تسخیر فرودگاه دمشق را برجسته و پررنگ می‌کند نقش سرویس‌های اطلاعاتی- جاسوسی اطلاعاتی ایالات متحده آمریکا، ترکیه و رژیم صهیونیستی در آن است. با برنامه‌ریزی صورت‌گرفته توسط سازمان‌های امنیتی آمریکا به پیشنهاد یکی از افسران CIA و با همکاری ترکیه طرح ورود به فرودگاه دمشق و تسخیر آن برنامه‌ریزی شد.

پس از ارزیابی‌های انجام‌شده توسط دو طرف این نتیجه به دست آمد که ورود به فرودگاه دمشق باید از طریق جنگ‌های خیابانی صورت گیرد. در این شرایط بود که آمریکا درصدد توسل به فرماندهان نظامی برآمد که از مهارت فرماندهی جنگ‌های خیابانی برخوردار بودند و به نظر آنها برای این کار بهترین گزینه استفاده از افسران نظامی رژیم صهیونیستی بود.

پایگاه خبر دام‌پرس سوریه در این خصوص می‌نویسد: «شکست‌های پی‌درپی گروه موسوم به ارتش آزاد سوریه موجب شد تا آمریکا به ناتوانی این ارتش اعتراف کرده و به استفاده از افسران با تجربه جنگ‌های خیابانی رژیم صهیونیستی متوسل شود و در این میان 40 افسر اسراییلی انتخاب می‌شوند. آمریکا ترکیه را موظف به فراهم‌کردن مقدمات ورود افسران اسراییلی به سوریه کرد. ترکیه نیز در گفت‌وگو با افسران آزاد مقدمات ورود افسران صهیونیست را به خاک سوریه هموار کرد. 40 افسر صهیونیست با هماهنگی سیا پس از ورود به سوریه به دو گروه 20 نفره تقسیم شده و یک گروه از آنان به حلب واقع در شمال سوریه رفته و گروه دیگر نیز به قصد تسخیر فرودگاه راهی دمشق شدند.

اما واکنش ارتش سوریه برای متخصصان جدید (!) و همراهان‌شان غافلگیرکننده بود. بر اساس برخی آمار، حدود سه هزار نفر از اعضای ارتش آزاد و معارضین در این عملیات کشته شده و افسران صهیونیستی نیز با دو کشته از معرکه فرار کردند.»

بر اساس برخی اطلاعات، همکاری اطلاعاتی روسیه و سوریه باعث شد ورق به نفع ارتش سوریه برگردد و ارتش سوریه در اقدامی پیش‌دستانه مراکز تجمع افراد مسلح در داربا، معضیمه، الغوط الشرقیه و اطراف فرودگاه دمشق مورد هجوم قرار دهد. ضد حمله ارتش از سوی لشکر چهارم ارتش سوریه صورت گرفته و لشکر سوم نیز که در ماه‌های اخیر توسط کارشناسانی خبره به آموزش جنگ‌های شهری و تسلیحات پیشرفته خاص این نوع جنگ‌ها مجهز شده هنوز وارد معرکه نشده‌اند!

پایان پیام/
 نویسنده: حسین هواسی

کد خبر 221683

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha