محمد تقی شعبانی، مسئول امور فرهنگی و ارتباطات اداره کل میراث فرهنگی گیلان با بیان اینکه ثبت آثار معنوی استان در ماندگاری و حفظ آیین ها در خاطره ملی بسیار موثر است، به خبرنگار شبستان گفت: هشت اثر مربوط به میراث ناملموس گیلان در شورای سیاستگزاری ثبت آثار کشور که از (2 تا 5 بهمن) در استان سمنان برگزار شد، به ثبت رسید که با ثبت این آثار، تعداد آثار ثبت شده گیلان در فهرست آثار ملی به 1016 مورد رسید.
وی ادامه داد: جاجیم بافی، گلیم بافی، آئین های شب چله گیلان، زامایاور (داماد یاور)، سیاگالش، الهی خورده تاوه، جشن خرمن و شیوه پخت غذای محلی گمجی کباب از جمله آثاری هستند که در فهرست میراث ناملموس کشور به ثبت رسید.
شعبانی تصریح کرد: تاکنون بسیاری از آثار معنوی استان مستند سازی شده و در لیست آثار معنوی کشور جای گرفته است که از می توان به مراسم علم واچینی، مراسم عروس گوله، پوشاک و پایپوش گیلان، گاهشماری گیلانی، آهوچره (رابرچره)، تیرماسیزده، نوروز خوانی، چهل منبر، لافندبازی، مراسم تعزیه در ضیابر و ... اشاره کرد.
برگزاری نخستین جشنواره ملی صدای عشایر و اقوام ایران زمین
مسئول امور فرهنگی و ارتباطات اداره کل میراث فرهنگی گیلان از برگزاری نخستین جشنواره ملی صدای عشایر و اقوام ایران زمین از(14 لغایت 19 بهمن) سال جاری با حضور 31 استان کشور در مرکز نمایشگاه های بین المللی تهران خبر داد و گفت: گیلان نیز در این جشنواره با همکاری دستگاه های اجرایی در بخش های مختلفی همچون نمایشگاه صنایع دستی، جلوه های زندگی عشایر، جلوه های ویژه آثار هنری، بازی های محلی و قومی، نمایشگاه عکس کوچ عشایر، آداب و رسوم، معرفی محصولات دامی و کشاورزی، سوغات، انواع شیرینی جات و ترشیجات، آش، حلوا های محلی و ... حضور فعال خواهد داشت.
وی تصریح کرد: نمایشگاه صنایع دستی با حضور هنرمندان و صنعتگران سراسر استانهای کشور در فضایی مشتمل بر حدود 7 هزارمتر مربع در مرکز نمایشگاه بین المللی تهران همزمان با اولین جشنواره ملی صدای عشایر و اقوام ایران زمین برگزار می شود.
شعبانی برگزاری این جشنواره را بهترین فرصت برای معرفی همه جانبه گردشگری فرهنگی، روستایی و عشایری و جذب گردشگر در این حوزه دانست و اظهار امیدواری کرد با همکاری دستگاه های دولتی، گیلان همچون سال گذشته با درخشش هنرمندان استان رتبه ای در خور شأن استان کسب کند.
پایان پیام/
نظر شما