به گزارش خبرگزاری شبستان از سمنان (8 بهمن) سردار مهدی احمدی در نشست شورای پدافند غیر عامل استان سمنان گفت: 10 استان حاشیه کویر شامل استان های سمنان، خراسان رضوی، خراسان شمالی و جنوبی، سیستان و بلوچستان، کرمان، یزد، اصفهان، تهران و قم در این طرح قرار دارند و سمنان به عنوان استان مجری آزمایشی طرح کویر سبز انتخاب شده است.
وی اعتبار اجرای طرح کویر سبز را حدود 60 هزار میلیارد ریال ذکر کرد وگفت: تاکنون 30 هزار میلیارد ریال آن به تصویب رسیده است.
سردار احمدی با بیان اینکه سه میلیون هکتار از اراضی کشور در طرح کویر سبز قرار دارد افزود: این طرح برنامه ای برای رفع گسست های بین بخشی برای توسعه کشاورزی و کشت و کار در مناطق حاشیه کویر کشور برای خودکفایی هر چه بهتر است.
احمدی همچنین از اجرای طرح تغییر اقیلم و انتقال رطوبت دریای خزر و عمان به کشور خبر داد و افزود : برای اجرای این طرح نیز استان سمنان به دلیل نزدیکی به دریای خزر به صورت آزمایشی به عنوان مجری طرح انتخاب شده است.
وی با اشاره به حضور استان سمنان در طرح کویر سبز به دلیل ویژگی های خاص آن، اظهار داشت: تنوع اقلیم، ثمرات انتقال آب دریای خزر، وجود منابع آب های فسیلی و زیرفسیلی و ... از شاخص های این استان محسوب می شود.
احمدی با اشاره به توانمندی های بسیج در پیشبرد برنامه های مختلف کشوری، افزود: استفاده از همکاری نیروهای بسیج برای توسعه کشاورزی از سوی رییس جمهوری به تمام استان ها ابلاغ شده است.
مدیر پیگیری اجرای طرح کویر سبز را به دلیل توانمندی بالای علمی، فن بازار دانست و خواستار همکاری و تعامل استان های حاضر در طرح کمربند کویر سبز شد و از تشکیل پایگاه این قرارگاه در استان سمنان خبر داد.
رییس مرکز رشد واحدهای فناوری دانشگاه امام حسین (ع) نیزدر ادامه هدف از اجرای طرح کویر سبز را استفاده از مهندسی آب و هوا و تغییر اقلیم به منظور توسعه کشاورزی عنوان کرد و گفت: همکاری دستگاه های اجرایی مرتبط در استان های حاضر در این طرح لازم است.
مسعود ترکمنی سرابی گفت: هدفمندکردن کشاورزی، تامین مصرف از تولید داخلی، ایجاد دامپروری در کنار تولید محصولات کشاورزی و ... از فرضیه های اجرایی طرح کمربند کویر سبز است.
وی کارآفرینی، تقویت شبکه های علم و فناوری، تربیت متخصصین خاص، ایجاد پژوهشگاه ژنتیک برای کنترل کیفی غذا، ایجاد امید به زندگی و تخصیص منابع بلاتکلیف را از اهداف طرح کویر سبز برشمرد.
وی مرکز تمام ماموریت های کشور را پدافند غیرعامل دانست و خاطرنشان کرد: مدیریت منابع مختلف کشور باید به سمت سلامت مردم باشد.
وی خواستار استفاده از تمام ظرفیت ها برای خودکفایی در کشاورزی شد و افزود: باید از توان نخبگان علمی و فناوری کشور استفاده شود و تا با دست کاری اقلیم کشاورزی توسعه یابد.
وی مهندسی آب و هوا و تغییرات اقلیمی و زیست محیطی را از ابزارهای علمی در اختیار دشمن برای تسلط بر دیگر کشورها دانست و گفت: استکبار با استفاده از این توان به دنبال ایجاد وابستگی در کشورها است.
رییس مرکز رشد واحدهای فناوری دانشگاه امام حسین(ع) استفاده از توان بسیج و قرارگاه جهادی اقتصاد مقاومتی را در اجرای طرح کویر سبز فرصتی مناسب برای توسعه و رونق کشاورزی دانست.
استاندار سمنان نیز در این جلسه گفت: از ایجاد دو کارگروه برای شناسایی اهداف، توانمندی و وظیفه دستگاه های اجرایی استان سمنان برای اجرای طرح کویر سبز خبرداد و افزود:در این دو کارگروه وظیفه دستگاه های اجرایی مشخص و نقش پدافند غیرعامل در اجرای طرح کویر سبز نیز تبیین شود.
عباس رهی با بیان اینکه طرح کویر سبز با حضور 10 استان حاشیه کویر به منظور توانمند سازی کشور در بخش کشاورزی به صورت آزمایشی از استان سمنان آغاز شده اظهار داشت: توانمندسازی کشور بر اساس شرایط اقلیم را بهترین راه مقابله با توطئه های دشمن می باشد.
وی استفاده از توان مردم در آمادگی برای مدیریت در شرایط بحران را ضروری دانست و اظهار داشت: توان اقلیمی هر استان برای استفاده در زمان بحران از مسائلی است که در پدافندغیرعامل باید مورد توجه باشد.
رهی خاطرنشان کرد: همان طور که آرمان های انقلابی ایران باعث بیداری اسلامی شد، اقتصاد مقاومتی نیز باید به اقتصادی برتر در جهان تبدیل شود و بسته فکری الگو برای جهان باشد.
پایان پیام/
نظر شما