خبرگزاری شبستان: هزاران مصری در دومین سالگرد انقلاب مصر به میدان التحریر و خیابان های مجاور آمدند و ضمن گرامیداشت این روز علیه دولت شعارهایی سر دادند. این اعتراضات با دخالت پلیس به خشونت کشیده شد و چندین نفر کشته و زخمی شدند. عده ای از مصری ها پس از گذشت دو سال هنوز معتقدند که انقلاب ادامه دارد و با عدم پذیرش قانون اساسی و دستورات شخص مرسی به وضعیت کنونی اعتراض دارند.
در سالگرد انقلاب مصری اخوان المسلمین اعلام کردند که ضمن پاسداشت این روز به جای تجمع و اعتراض در صدد کمک به نیازمندان و اهتمام به امور مردم می باشند. اما بخشی از مسیحیان، سکولارها و سلفی ها با تجمع و اعتراض با پلیس درگیر شده اند و عدم رضایت خود را این گونه اعلام می دارند.
پس از برگزاری همه پرسی در مصر و کسب اکثریت آراء برای مشروعیت قانون اساسی که بر اساس اسلام نوشته شده است هنوز کسانیکه رائ مخالف به قانون اساسی داده اند به اعتراضات خود ادامه می دهند و این معترضان همان کسانی هستند که در انتخابات ریاست جمهوری نیز مخالف به قدرت رسیدن نماینده اخوان المسلمین بوده اند. در حال حاضر در داخل مصر سه گروه اصلی فعال می باشند و نقش آفرینی می کنند. اخوان المسلمین از دهه ها قبل شعار الاسلام هو الحل اسلام چاره کار است را می دادند. بعد از سرنگونی مبارک آنها همچنان به این شعار پایبند بودند و با این شعار رای بالایی در انتخابات مجلس شورای مصر آوردند. در همان زمان وقتی آقای اردوغان که از همفکران ایشان به حساب می آید در مصر سخنرانی کرد و آنان را دعوت به پیروی از سیستم سکولار کرد، آنان بر آشفتند و سخنان او را انکار کردند. گرچه کم کم که وارد جریان قدرت در مصر شدند با مدخلات کشورهای ثروتمند منطقه و قدرت های عربی در عمل دچار تناقضاتی شدند اما آنان همچنان اعتقاد دارند که اسلام چاره کار است. در کنار اخوان المسلمین، گروه های سلفی نیز قرار دارند که اساسا سکولاریزم، دمکراسی، انتخابات و.. را کفر می شمارند. البته بخشی از ایشان هم دچار تحول شده و شرکت در سیاست و انتخابات را جایز می دانند.
گروه دیگر نیز سکولار هستند و حضور اسلام در مناسبات سیاسی را نمی پذیرند و به قانون اساسی که بر اساس اسلام و نظارت دانشگاه الازهر نوشته شده اعتراض دارند. بنابراین مصر کنونی عرصه برخورد اندیشه های متفاوت است.اما کماکان با توجه به غلبه اسلام در هویت دینی مردم مسلمان مصر، اقبال اکثریتی به اخوان المسلمین است که خود را برای انتخابات دوماه آینده مصر آماده می کند.
نویسنده: اقدس اقبال
پایان پیام/
نظر شما