کوارتت گیتار «باران» بیژن و منیژه را اجرا می‌کند

اگر فضا و امکاناتی که برای گروه‌های جشنواره‌ی موسیقی فجر در نظر گرفته می‌شود، در طول سال هم تداوم داشته باشد، می‌توان به نسل جدید امیدوار بود.

به‌گزارش خبرگزاری شبستان، عمید عسگری سرپرست کوراتت گیتار باران که در بخش رقابتی شاخه‌ی موسیقی کلاسیک غیرایرانی حضور دارد، با اعلام این مطلب گفت: هنرمندانِ موسیقی به دلایل عدیده از عهده‌ی برگزاری کنسرت برنمی‌آیند و چه خوب است که مسوولان برای گردهمایی جوانان خوش‌آتیه امکاناتی مانند سالن رودکی یا صدور راحت‌تر مجوز را در نظر بگیرند تا اجرای صحنه‌ای برای آنها آسان‌تر شود.


وی‌ افزود: این روزها داشتن مدیر برنامه هزینه‌آور است و برای گروه‌های کوچکی همچون ما صرف نمی‌کند که مدیربرنامه داشته باشیم. همچنین هزینه‌های سالن سرسام‌آور است. در همین راستا بهترین اجرای ما می‌تواند در جشنواره‌ی موسیقی فجر رقم بخورد؛ چرا که دغدغه‌ی هیچ چیزی را نداریم.
 

عسکری خواستار حمایت تلویزیون از جشنواره‌ی موسیقی فجر شد و گفت: حلقه‌ی فراموش شده‌ای که این روزها در همه‌ی جوانان موج می‌زند، ناامیدی از توانایی مالی بری اجرای صحنه‌ای است. در همین راستا اگر تبلیغات وسیعی برای موسیقی صورت بگیرد، این موج کم‌رنگ‌تر هم می‌شود.


سرپرست کوراتت گیتار باران در ادامه خاطرنشان کرد: انگیزه‌ی هنرمندان مختلف از شرکت در جشنواره مختلف است؛ بسیاری به فکر مسائل مالی و گرفتن جایزه هستند و عده‌ای دیگر فقط انعکاس رسانه‌ای و اجرا برایشان مهم است؛ به همین دلیل مسوولان باید هر دو بعد را برای داشتن جشنواره‌ای بهتر در نظر بگیرند.


این نوازنده‌ی گیتار درباره رپراتور خود در جشنواره گفت: در این برنامه قطعه‌ی «بیژن و منیژه» را که مهرداد پاکباز آن را برای گیتار تنظیم کرده، اجرا خواهیم کرد. همچنین قطعاتی همچون «مناظر کوبایی» از آهنگسازان خارجی را روی صحنه خواهیم برد.


او ادامه داد: در این گروه علاوه بر خودم، حمید عیدانی، شهاب خائفی، شفق فخارزاده گیتار می‌نوازند.


جشنواره موسیقی فجر در بخش آواز جمعی موفق بوده است


مسعود نکویی، سرپرست گروه کر «مهر وطن» که در بخش رقابتی شاخه‌ی آواز جمعی جشنواره‌ی بیست‌وهشتم موسیقی فجر حضور دارد، گفت: جشنواره موسیقی فجر در بخش آواز جمعی بسیار موفق عمل کرده است.


وی افزود: برای اجرایمان در جشنواره فجر 13 قطعه آماده کرده‌ایم که بخش اول به چند کار محلی از موسیقی کرمان اختصاص دارد که تا به حال به‌صورت آواز جمعی اجرا نشده‌اند. همچنین این قطعات به صورت آکاپلا خوانده خواهد شد.


او اضافه کرد: این قطعات با حرکات ظریفی روی صحنه، تغییر ریتم، تغییر گام و حتی آواز ایرانی همراه خواهند بود. این، فرم کار آکاپلا است.


سرپرست کر «مهر وطن» ادامه داد: بخش دوم اجرا، قطعاتی از دوران رنسانس، باروک و مدرن را در بر می‌گیرد و باخ و موتزارت از جمله هنرمندانی هستند که قطعاتشان در این کنسرت اجرا خواهد شد.


نکویی بخش سوم این کنسرت را نیز شامل قطعات محلی کرمان و سیستان و بلوچستان دانست و افزود: این قطعات اولین کارهایی هستند که به صورت چند صدایی در آمدند و تنظیم آثار نیز کار گروه است.


وی افزود: گروه امسال بزرگتر شده و با 14 نفر روی صحنه خواهیم رفت. همچنین مهدی قاسمی به عنوان خواننده تنور ما را همراهی خواهد کرد.


نکویی با بیان اینکه از سال 86 این گروه را به بهانه‌ی جشنواره‌ی موسیقی فجر تشکیل داده است، گفت: با حضور در جشنواره‌ی فجر متوجه شدیم که می‌توانیم در قالب این برنامه‌ها گروه را محک بزنیم و به طور کلی فجر را جشنواره‌ی مثبتی ارزیابی کردیم.


این هنرمند بیان کرد: سال 87 جشنواره‌ی فجر سکویی شد تا گروه ما در فستیوال کره جنوبی نیز شرکت کند و رتبه‌ی پنجم جهان را کسب کند.


وی با اعتقاد بر اینکه جشنواره موسیقی فجر به شعارهایش عمل کرده است، اظهار کرد: جشنواره در بخش کرال بسیار موفق بوده است و گروه‌های خوبی هم در این بخش حضور دارند.
 

مظفر شفیعی با گروه «ماهریز» بداهه می‌خواند


گروه «ماهریز» به‌سرپرستی هادی اینانلو و با خوانندگی استاد مظفر شفیعی در بخش «نسل دیگر» بیست‌وهشتمین جشنواره‌ی بین‌المللی موسیقی فجر برنامه اجرا می‌کند.


کنسرت گروه ماهریز در دو بخش آواز ابوعطا و دستگاه همایون برگزار خواهد شد که شامل آواز بداهه و ساخته‌هایی از هادی اینانلو و حسین اینانلو و اشعاری از هوشنگ ابتهاج است.


به گفته‌ی هادی اینانلو سرپرست گروه «ماهریز» بخش نخست این کنسرت که در آواز ابوعطا برگزار می‌شود، با آواز بداهه‌ در مایه‌ی ابوعطا آغاز می‌شود و با پیش‌درآمد و چهارمضرابی از حسین اینانلو ادامه می‌یابد. این بخش با اجرای تصنیف قدیمی «ای کبوتر» پایان می‌یابد. در بخش نخست سازهای سه‌تار، کمانچه و تنبک، آواز مظفر شفیعی را همراهی خواهند کرد.


اما در بخش دوم که در دستگاه همایون است، چهارمضراب‌های «سایه و سرو» و «بیداد» اجرا می‌شود و در ادامه نیز علاقمندان شاهد اجرای سه تصنیف «تابِ دلِ سوخته» از هادی اینانلو، «کجایی؟» از حسین اینانلو و «دیرگاهی‌ست...» از هادی اینانلو خواهند بود.


گروه ماهریز با سازهایی همچون سه‌تار، کمانچه، تنبک، سنتور، تار، رباب و دف در بخش «نسل دیگر» جشنواره‌ی بیست‌وهشتم موسیقی فجر حضور خواهد داشت. مظفر شفیعی نیز به‌عنوان یکی از استادان به‌نام آواز ایرانی گروه «ماهریز» را در جشنواره همراهی خواهد کرد.


بنا به‌گزارش ستاد خبری بیست‌وهشتمین جشنواره‌ی بین‌المللی موسیقی فجر، بخش «نسل دیگر» گروه‌هایی را معرفی می‌کند که آثاری نو در قالب موسیقی ردیف ایرانی ارائه می‌کنند. در این دوره از جشنواره هفت گروه در بخش «نسل دیگر» حضور خواهند داشت.
بیست‌وهشتمین جشنواره‌ی بین‌المللی موسیقی فجر در بخش رقابتی در سه شاخه‌ی موسیقی کلاسیک ایرانی، موسیقی کلاسیک غیرایرانی و آواز جمعی، از 25 بهمن ماه تا یکم اسفند برگزار می‌شود.

 

پایان پیام/

کد خبر 221203

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha