برخی از رسانه‌ها باورهای غیردینی را القا می کنند

پژوهشگر حوزه رسانه گفت:برخی از رسانه ها در لباس مفاهیم دینی، باورهای غیردینی را به مخاطبان القا می کنند.

علیرضا موذن، پژوهشگر حوزه رسانه به خبرنگار شبستان گفت: در عصر رسانه زیستن، سواد پایه را از خواندن و نوشتن تغییر داده و به سواد رسانه ای مبدل ساخته است.

 

وی تاکید کرد: سواد رسانه‌ای در جهت برخورد هدفمند با رسانه مطرح می‌شود، چرا که یک شهروند فعال و باسواد عکس‌العمل خود را در برابر رسانه‌ها اعلام می نماید و تنها بیننده صرف نیست و با فراگیر شدن وسایل ارتباط‌ جمعی و نداشتن سواد رسانه‌ای، انسان‌ها زیر بار پیام های مخفی وسایل ارتباط جمعی، مخلوق رسانه خواهند شد.


وی افزود: کودکان و نوجوانان که اصلی‌ترین مخاطبان رسانه‌‌ها محسوب می‌شوند، قدرت چندانی در گزینش، انتخاب، پردازش و تجزیه و تحلیل درست اطلاعات و اخبار دریافتی نداشته و از سوی دیگر نظارت متمرکز برای کنترل برون‌ ده رسانه‌ها، روز به روز سخت‌تر شده و به این مشکل می افزاید، بنابراین آگاهی مخاطبان، والدین، معلمان و اساتید نسبت به سواد رسانه‌ای می‌تواند ما را نسبت به پیامدهای این رسانه‌ها راهنمایی کند.


وی با اشاره به اینکه انسان مدرن در چهار ضلعی رسانه، خانواده، مدرسه و اجتماع محصور است، افزود: رسانه، بزرگ ترین ضلع آن را به خود اختصاص داده است.

 

موذن تاکید کرد: دقت در خوراک رسانه ای، یعنی چتر و سلاح مناسبی در برابر پیام های مخفی رسانه داشته باشیم.
 

موذن بیان کرد: امروزه در مدارس روز به روز بر حجم آموزش افزوده و از حجم پرورش و تربیت کاسته می شود و در تایید نقش تربیت رسانه همین بس که کودکان امروز چیزهایی را می دانند و می بینند که والدین با آنها آشنا نیستند.

 

وی افزود: بسیاری از رسانه ها در لباس مفاهیم دینی، باورهای غیردینی را به مخاطبان خود القا می کنندکه مخاطب در مقابل این رسانه ها باید آگاه و مطلع باشد.
 

وی گفت: در بحث سواد رسانه ای، ما باید بینش، گزینش و پذیرش های مهندسی شده ای داشته باشیم، زیرا در غیر این صورت، مورد هجوم القائات رسانه واقع می شویم.

 

پایان پیام/

کد خبر 220974

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha