به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، حمید بورد، مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب، در نشست خبری با رسانه ها در اهواز گفت: این پروژه ها شامل مجموعه جمع آوری گازهای همراه میدان نفتی نرگسی در استان بوشهر، توسعه کارخانه نمکزدایی بنگستان اهواز، کارخانه نمکزدایی رگ سفید و طرح اصلاح چندراهه گناوه است.
وی با بیان اینکه همچنین 10 پروژه دیگر در مراحل پایان کار قرار دارند و پیش بینی می شود در ماه های آینده هر ماه یک پروژه افتتاح شود، افزود: چهارمین نمایشگاه تخصصی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی خوزستان از 9 تا 12 بهمن با هدف شناسایی توانمندی سازندگان داخلی، ارائه دستاوردهای ساخت داخل و ایجاد فضای مناسب میان سازندگان داخلی و شرکت های نفتی در اهواز برپا می شود.
وی با اشاره به اینکه این نمایشگاه از نظر کیفی نسبت به نمایشگاه های گذشته متمایز است و از نظر کمی نیز تاکنون 150 شرکت و سازنده داخلی برای حضور در نمایشگاه ثبت نام کرده اند، ادامه داد: در این نمایشگاه با حضور مقامات عالی وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران و استانی از 3 قلم کالای مهم ساخت داخل رونمایی و نشست های تخصصی در ارتباط با توسعه ساخت داخل میان متخصصان و کارشناسان این شرکت و فعالان بخش خصوصی برگزار می شود.
بورد، تصریح کرد: در 9 ماهه امسال بیش از 100 درصد برنامه تولید نفت، 117درصد برنامه تولید گاز تحویلی به شرکت ملی گاز ایران و بیش از 95 درصد تولید مایعات گازی و نفتی محقق شد و با وجود سرمای هوا در دو ماه گذشته و اولویت تأمین گاز مصرفی بخش خانگی، 80 درصد برنامه تزریق گاز به مخازن نفتی صورت گرفت که رقم قابل قبولی است.
وی فعالیت های زیست محیطی این شرکت را برجسته و مورد تأیید و توجه سازمان حفاظت محیط زیست دانست و اضافه کرد: با فعالیت های انجام شده در یک دهه گذشته، هم اکنون 92 درصد گازهای همراه نفت در گستره این شرکت جمع آوری و مورد استفاده بهینه قرار می گیرد.
وی با بیان اینکه برای جمع آوری 6 درصد از گازها نیز برنامه مصوب تدوین و شرح نیاز پروژه ها تهیه شده که با تأمین منابع مالی اجرایی خواهد شد، عنوان کرد: با به کارگیری دستگاه های فرآورش سیار نفت(MOT) و تفکیک گر سیار نفت(MOS) که با طراحی و ابتکار متخصصان این شرکت ساخته شده، از سوزاندن بیش از یک میلیون بشکه نفت در یک دهه گذشته جلوگیری شد که علاوه بر آثار مثبت آن در محیط زیست پیرامونی از نظر اقتصادی نیز بسیار با اهمیت بوده است.
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب، اذعان داشت: در حالی که 8 دستگاه فرآورش سیار نفت در شرکت های بهره برداری تابع این شرکت در مدار عملیات قرار داشت در سال جاری نیز 4 دستگاه دیگر توسط بخش خصوصی داخلی ساخته و مورد بهره برداری قرار گرفت.
وی با اشاره به اینکه پساب های واحدهای نمکزدایی یکی از آلاینده های زیستی به شمار می آید، اظهار کرد: با حفاری حدود 40 حلقه چاه های تزریقی(دفعی) هم اکنون 98 درصد پساب کارخانه های نمکزدایی بر اساس استانداردها به اعماق زمین تزریق و 2 درصد باقیمانده نیز در استخرهای ایزوله شده تبخیر می شود.
وی هزینه حفاری هر حلقه چاه تزریقی را حدود 150 میلیارد ریال اعلام کرد و یاد آور شد: تأمین اعتبار طرح مالچ پاشی و بیابان زدایی اراضی استان خوزستان در سطح 200 هزار هکتار، مشارکت در طرح ایجاد کمربند سبز کلانشهر اهواز، درختکاری و ایجاد فضای سبز پیرامون تأسیسات و واحدهای صنعتی این شرکت و اجرای 18 پروژه با اعتبار افزون بر چهار هزار و 300 میلیارد ریال از دیگر اقدامات زیست محیطی این شرکت به شمار می آید.
بورد، با بیان اینکه برنامه تولید همراه با توسعه پایدار سرفصل فعالیت های این شرکت در اهتمام ویژه به پروژه های عام المنفعه در مناطق پیرامونی تأسیسات است، توضیح داد: تاکنون سه هزار و 140میلیارد ریال در زمینه اجرای پروژه های عام المنفعه از جمله راهسازی، ایجاد فضای های آموزشی و مجموعه های فرهنگی و ورزشی هزینه شده و سه هزار و 369 میلیارد ریال نیز پروژه در دست اجرا است که تعدادی از آنها در آستانه بهره برداری قرار دارد.
وی با اشاره به پروژه خرید و نصب پمپ های درون چاهی میله ای – مکشی جهت استقرار روی 30 حلقه از چاه های این شرکت خبر داد و ابراز کرد: این پروژه در قالب یکی از طرح های مهرماندگار در شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب عملیاتی می شود و هدف از اجرای آن را دستیابی به تعهدات تولید نفت از میادین نفتی اهواز، مسجد سلیمان، منصوری و آب تیمور است.
مدیر عامل مناطق نفتخیز جنوب، استفاده از تلمبه های درون چاهی را یکی از فناوری های پیشرفته ازدیاد برداشت از مخازن هیدروکربوری عنوان کرد و اظهار داشت: در حال حاضر استفاده از این پمپ ها که ضمن کاهش هزینه ها، افزایش میزان تولید، همچنین انعطاف پذیری در عملیات بهره برداری را سبب می شود، یکی از اولویت های اجرایی در سطح شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب به حساب می آید.
لازم به ذکر است، شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب در گستره ای به وسعت 400 هزار کیلومتر مربع در 5 استان کشور فعالیت دارد، اظهار کرد: این شرکت حدود 83 درصد نفت و 16 درصد گاز کشور را تولید می کند و تامین خوراک اکثر پالاشگاه ها و واحدهای پتروشیمی را عهده دار است.
پایان پیام/
نظر شما