مساجد از اینترنت برای گسترش دامنه فرهنگ سازی دینی استفاده کنند

مسئول نظارت بر کانون های فرهنگی هنری مساجد استان سمنان گفت: مساجد از امکانات و قابلیت های حاصل آمده توسط اینترنت درجهت گسترش دامنه فرهنگ سازی دینی به ویژه در سطح محله، بهره برداری کنند.

حجت الاسلام سید محمود حسینی در گفتگو با خبرنگار شبستان با بیان اینکه مساجد محلی نیز باید با استفاده از ارتباطات شبکه ای، از برنامه های مذهبی، امکانات تربیتی و تجارب تبلیغی یکدیگر اطلاع یافته و با تبادل این اطلاعات و همکاری و همیاری در اجرای برنامه های فرهنگی ارشادی و تبلیغی بر دامنه ژرفای تاثیرگذاری بیفزایند.


وی نقش های عبادی، آموزشی و نقش فرهنگی را در بین سایر نقش ها و کارکردهای مسجد دارای بیشترین اهمیت دانست و گفت: با وجود شبکه جهانی اینترنت این فرصت برای مساجد محلی به عنوان مراکز ارشادی-فرهنگی و تبلیغی فراهم آمده است تا ضمن همفکری و همکاری با یکدیگر به تبیین مبانی و اصول و ارزشها و نیز فرهنگ سازی بپردازند.


مسئول نظارت بر کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان سمنان گفت: مساجد با کارکردهای فرهنگی بر جهان بینی اقشار مختلف جوامع محلی و شهری به ویژه جوانان تاثیرگذارند.


حسینی با اشاره به ظرفیت های متفاوت مسجد در جامعه، اظهار کرد: کارکردهای عبادی، تعلیمی-تربیتی، امنیتی، فرهنگی، سیاسی، اجتماعی، پیشرفت و توسعه، تبلیغی، علمی و فن آوری، اقتصادی و ... از جمله کارکردهای آشکار مسجد است.


وی با استناد به آیات قرآن کریم یکی از اهداف آفرینش عالم و موجودات را عبادت و تقرب الهی برشمرد و گفت: روشن است که هدف از عبادت حسنه کردن جسم و انجام حرکت های خاص و لقلقه زبان نیست بلکه روح و باطن عبادت توجه قلبی به معبود حقیقی یعنی خداوند است.


حجت الاسلام حسینی افزود: بدون شک در توجه قلب،شرایط و عوامل فراوانی نقش دارند که مکان عبادت از آن جمله است و در این میان مسجد با ویژگی ها و شرایط مخصوص به خود بهترین و مناسبترین مکان برای حضور در درگاه الهی و سپاسی و شکرگزاری از اوست.


مسئول نظارت بر کانون های فرهنگی هنری مساجد استان با بیان اینکه در زمان حضرت رسول اکرم و ائمه اطهار مسجد کانون بسط و توسعه اسلام بود و بسیاری از فعالیت های فرهنگی مسلمین در مسجد انجام می شد، خاطر نشان کرد: مساجد با کارکردهای فرهنگی بر جهان بینی اقشار مختلف جوامع محلی و شهری به ویژه جوانان تاثیرگذار است.


حسینی با اذعان به اینکه پایگاه فرهنگی اسلام و هسته اولیه فعالیت های فرهنگی اسلام در مساجد شکل گرفته و اصلی ترین اشاعه دهندگان فعالیت های فرهنگی چه در دوران پیامبر و چه در دوران ائمه اطهار مساجد بوده اند، خاطرنشان کرد: در حال حاضر تاکید بر بعد فرهنگ و فرهنگ سازی و نیز کارکرد فرهنگی مساجد در فرایند برنامه های توسعه ای از اهمیت خاصی برخوردار شده است.


مسئول نظارت بر کانون های فرهنگی هنری مساجد استان، ادامه داد: پیامبر اکرم محیط مساجد را کاملا یک محیط فرهنگی می دانستند تا جایی که در حضور آن حضرت و با اجازه ایشان مسابقات شعر و سخنرانی در مساجد برگزار می شد.


وی با بیان اینکه به طور کلی مسجد در طول تاریخ ایران با سه نوع‌ کارکرد فرهنگی، اجتماعی و سیاسی در تحولات کشور نقش آفرین بوده است، خاطرنشان کرد: کارکرد فرهنگ آن به ایجاد و تولید فکر در مساجد و همچنین در قامت معماری و ادبیات جلوه گرشده است.


وی کارکرد های اجتماعی را از دیگر کارکردهای مسجد برشمرد و گفت: در گذشته تمام جنبشهای اجتماعی در اطراف مساجد سازمان یافته اند.


حسینی ادامه داد: حضرت امام در گفتاری نقش مسجد را مورد تاکید قرارداد و فرموده اند مسجدالحرام و مساجد در زمان رسول اکرم (ص)مرکز جنگ ها و سیاست ها و مرکز امور اجتماعی و سیاسی بوده است.


مسئول نظارت بر کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان همچنین مسجد را عامل بهبود ارتباطات اجتماعی برشمرد و گفت: یکی از نقش ها و کارکردهای مهم مسجد در طول تاریخ اصلاح و بهبود ارتباطات اجتماعی بوده است،زیرا شکل گیری هویت و فضای ملکوتی مسجد و تحکیم وحدت و همدلی آحاد یک محل با حضور در مسجد رقم می خورد.


وی با اشاره به تاثیر دوست در شکل گیری شخصیت و سعادت آدمی به ویژه در دوران جوانی و نوجوانی افزود: همانطور که در روایت نیز آمده یکی از حداقل های آثار رفتن به مسجد،یافتن دوست نیکو و الهی عنوان شده است.


حسینی با بیان اینکه مسجد علاوه برحلقه اتصال مردم با خدا، حلقه اتصال مردم با یکدیگر و با حکومت نیز به شمار می رود تصریح کرد: مساجد باید با توجه به تغییر شرایط اجتماعی و اقتصادی کارکردهای جدیدتری در جامعه داشته باشد.


مسئول نظارت بر کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان ادامه داد: مسجد می تواند بهترین واسطه در ایجاد تعلقات معنوی نسل های مختلف با دین باشد و با اجرای طرح ها و برنامه های متعدد بر بخش های مختلف جامعه تاثیرگذار باشد.


وی با بیان اینکه باید تلاش کرد تا به جایگاه اصلی مساجد رسید، خاطرنشان کرد: مساجد با کارکردهای متناسب با تغییر شرایط به جایگاه اصلی اثر خواهند رسید.


حسینی اذعان کرد: رابطه متقابل خانواده و مسجد، امام جماعت، هیأت امنای مساجد و رسانه ها، مشورت،جذب جوانان، وحدت اجتماعی را از کارکردهای اجتماعی مسجد است.


وی همچنین حکومت، شکل گیری نهضت های اسلامی، عدالت، مشارکت سیاسی و... را کارکردهای سیاسی مسجد عنوان کرد.


مسئول نظارت بر کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان، پیرامون راهکارهای جذب جوانان به مسجد با اشاره به نقش مهم امام جماعت به عنوان مهمترین عضو مدیریتی مسجد خاطرنشان کرد: امام جماعت می تواند با برنامه ریزی و عملکرد صحیح و دقیق ،زمینه مناسبی را جهت تحقق سایر عوامل حضور مردم در مسجد فراهم کند.


وی با اذعان به اینکه شخصیت امام جماعت و نحوه برخورد با جوانان در ایجاد و چگونگی نگرش جوانان نسبت به دین و مسجد بسیار موثر است، افزود: برخورد گرم و صمیمانه با جوان و ایجاد ارتباط عاطفی،حضور پیدا کردن در جمع جوانان، شناخت نیاز و روحیات جوانان و شرکت دادن جوانان در مدیرت مسجد از دیگر راهکارهای جذب جوانان توسط امام جماعت است.


حسینی، خانواده و دوستان را از مهمترین عوامل تشکیل شخصیت فرد عنوان کرد و گفت: به طور کلی اگر خانواده با تعالیم و مفاهیم دینی بیگانه و نسبت به آن بی تفاوت باشد نمی توان انتظار داشت جوانان با مسجد میانه خوبی داشته باشند.


مسئول نظارت بر کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان خاطرنشان کرد: گستردگی فعالیت ها و امکانات مسجد از نقاط قوت آنهاست و مساجد باید با توجه به روحیات و نیازهای جوانان به ابزارها و شیوه های نوین فرهنگی امروز مجهز شوند.


وی ایجاد امنیت،محبت و ... در فضای مساجد،امکانات و فعالیتهای مسجد،سپردن مسئولیت ها نظیر عضویت در هیأت امنا، نظرخواهی از جوانان و محول کردن فعالیت های مسجد به آنان، کلاس های آموزشی، و... را از مهمترین روش های جذب جوانان به مسجد در مقابله با بحران هویت برشمرد.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 220559

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha