از تولید داروی سرطان تا قطع دسترسی مراکز آموزش عالی به سایت های علمی

در هفته ای که گذشت ساخت روشی برای درمان سرطان، ساخت دستگاهی برای کاهش خشکی چشم و قطع دسترسی دانشگاه ها به سایت های برتر علمی بین المللی از جمله خبرهای مهم بود.

به گزارش خبرنگار شبستان، دستگاه دمنده هوای گرم برای جلوگیری از یخ‌زدگی و سرمازدگی گیاهان در کشور طراحی و ساخته شد.


محمدرضا نظری، عضو هیات علمی جهاد دانشگاهی واحد صنعتی اصفهان، درباره این دستگاه گفت: دستگاه ساخته شده انطباق زیادی با شرایط کشاورزی کشور دارد و یکی از بهترین روش‌های حفاظتی فعال برای استفاده در باغ‌ها و مزارع کشور است که با تنش سرمازدگی بهاره روبه‌رو هستند.


وی درباره ساختار دستگاه دمنده هوای گرما افزود: دستگاه دمنده هوای گرم در واقع یک بخاری باغی متحرک مجهز به یک محفظه آتش و یک فن قوی است که با مکش هوای سرد و گرم کردن و دمیدن آن به فضای باغ، باعث افزایش دمای هوای محیط و حفاظت از گیاهان می‌شود.


نظری افزود: مکانیزم این دستگاه ساده است و به راحتی به انواع تراکتور متصل می‌شود و کارگران در مزارع و باغ‌ها به راحتی با آن کار می‌کنند. در مواقعی که سرمای هوا به وضعیت بحرانی می‌رسد، زمان و مکان شروع به کار دستگاه با کمک سیستم هوشمندی که در باغ‌ها نصب می‌شود، برای کشاورز مشخص می‌شود.


اگریزیم عنصری برای خاک گرسنه


محققان یکی از واحدهای فناوری مستقر در مرکز رشد پارک علم و فناوری استان کرمان موفق به تولید ماده افزایش دهنده جذب عناصر غذایی خاک شدند.


این محصول که "اگریزیم" نام دارد ترکیبی معدنی و طبیعی است که مهمترین خصوصیتش اسیدیته پایین آن است.


اسیدیته اغلب ‌آب‌های آبیاری و خاک‌های کشور بیشر از 7 و حتی 8 است در حالی که اسیدیته اگریزیم 4 تا 5 است و از آنجا که بهترین اسیدیته برای جذب عناصر غذایی خاک توسط گیاهان بین 6 تا 7 است بنابراین با مخلوط کردن اگریزیم با خاک یا کودهای آلی (حیوانی) در چالکود یا زمان فرآوری آنها، قابلیت جذب عناصر غذایی مهمی مانند فسفر، آهن، روی، منگنز و مس افزایش می‌یابد.


تولید گل رز با تکنیک هوا کشت


محققان یک شرکت دانش بنیان کشورمان موفق به تولید پایه‌های مادری گیاه رز پیوندی با تکنیک هواکشت شدند.


در حال حاضر تامین پایه‌های مادری رز پیوندی در کشورمان به طور عمده از طریق واردات از کشور هلند صورت می‌گیرد که با مسائلی نظیر افزایش روز افزون قیمت ارز، مشکلات ناشی از حمل و نقل و همچنین ورود اگروباکتریوم به کشور مواجه است اما از جمله مزایای تولید پایه‌های مادری رزپیوندی در کشور کاهش قیمت تمام شده محصول به دلیل بومی سازی دانش فنی، خودکفایی در تولید محصول و جلوگیری از خروج مبالغ قابل توجه ارز از کشور، کنترل اگرو باکتریوم، کیفیت بالا و ثابت محصول به دلیل پیوند بر روی پایه نسترن، استفاده از نسترن‌های اصلاح شده هلندی، امکان تولید واریته‌های مرغوب و مطلوب با درخواست گلخانه دار و حذف هزینه‌های حمل و نقل هوایی از کشور صادر کننده (هلند) است.


تولید روش درمانی جدید سرطان در کشور


دانشیار پژوهشگاه ابن سینا در این رابطه گفت: سیستم ایمنی مسوول حفظ "هموستاز" بدن است و هر نوع عامل بیگانه، از جمله سلولهای سرطانی، که وارد بدن می‌شود شناسایی کرده و برای دفع آن تلاش می‌کند که این پدیده نظارت ایمنی نام دارد و در آن دو دسته عمده از پاسخ‌های سیستم ایمنی به نام "هومورال" که مسوول تولید آنتی‌بادی‌ها هستند و دیگری به نام پاسخ‌های ایمنی "سلولار" که مسوول‌ تولید سلول‌های سیستم ایمنی هستند اهمیت دارند.


از این رو با توجه به این دو دیدگاه، سلول‌ درمانی و درمان با آنتی بادیهای منوکلونال ابداع شده است تا از سلول‌ها و یا آنتی بادی‌های ضد سرطان برای درمان استفاده شود.


دانشیار پژوهشگاه ابن سینا با بیان این که "ایمونومودولاتورها" یا تعدیل کننده های سیستم ایمنی دسته سوم ایمونوتراپی هستند، گفت: در این روش، سیستم ایمنی بدن تعدیل و تغییر داده می‌شود تا بتواند سلول‌های سرطانی را شناسایی و از بین ببرد.


درمان خشکی چشم با دستگاهی جدید


محققان دستگاهی طراحی کرده‌اند که در یک روش درمانی نوین، با اعمال فشار ملایم و گرما بر روی پلک، می تواند به تسکین و درمان عارضه خشکی چشم کمک کند.


مایع اشک باعث مرطوب و تمیز نگه داشتن بخش جلویی چشم در هنگام پلک زدن می شود و عارضه خشکی چشم بدلیل کاهش این مایع روی می دهد که در اینحالت چشم دچار سوزش، خارش و التهاب می شود.


عارضه خشکی چشم با افزایش سن و کاهش سطح فعالیت غدد چربی بدن، بیشتر می شود.


قطع دسترسی مراکز علمی برتر کشور به پایگاه های علمی بین المللی


رییس پژوهشگاه فناوری اطلاعات با تایید قطع دسترسی تعداد زیادی از پژوهشگاه‌ها و دانشگاه‌های کشور به سایت اینترنتی اسکوپوس و ساینس دایرکت، علت آن را پرداخت نکردن حق عضویت از سوی این پژوهشگاه‌ها و موسسات اعلام کرد.

 

دکتر سید امید در این باره گفت: شرکت الزویر که دو منبع اسکوپوس و ساینس دایرکت را در اختیار دارد از 11 ژانویه سال 2013 میلادی دسترسی 69 عضو خود در ایران را به این سایت‌ها به دلیل پرداخت نشدن حق عضویت آن‌ها قطع کرده است.

 

 پایان پیام /

کد خبر 220428

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha