بهگزارش خبرگزاری شبستان، سامان یزدانیپور، سرپرست گروه خیام با اعلام این خبر گفت: قطعات ما در دستگاههای چهارگاه و همایون اجرا خواهند شد.
او اعضای گروه خیام را اینگونه معرفی کرد: سامان یزدانیپور(تار، آهنگساز و سرپرست گروه)، کوروش یزدانیپور(قیچکباس)، ساسان یزدانیپور(عود)، الهام یزدانیپور(سنتور)، مرجان کرمجانی(کمانچه)، فراز میرازیی(نی)، امیرحمزه جباریان(کمانچه)، پوریا خاکپور(تار)، سعید شیرازی(تنبک)، فرزاد نامداری(دف)، اشکان طبیبی(بمتار) و هادی گراوندی(آواز).
یزدانیپور همچنین دربارهی برگزاری جشنوارهی موسیقی فجر گفت: با توجه به اینکه جشنواره در سطح گستردهای برگزار میشود، هر گروهی که بتواند اجرای خوبی ارائه دهد، این فرصت را خواهد داشت که در همان سطح گسترده مطرح شود.
او در پایان افزود: بنابراین اگر استعدادهایی در گروهها وجود داشته باشد، شکوفا خواهد شد و راه برای ادامهی مسیر بازتر خواهد بود.
بخش رقابتی بیستوهشتمین جشنوارهی بینالمللی موسیقی فجر در سه شاخهی کلاسیک ایرانی، کلاسیک غیرایرانی و آواز جمعی برگزار خواهد شد.
رهبر گروه کُر فرهنگسرای سرو: جشنوارهی موسیقی فجر به رفع ایراد گروهها کمک میکند
گروه کر فرهنگسرای سرو قطعاتی از دورهی رنسانس تا مدرن را در بیستوهشتمین جشنوارهی موسیقی فجر اجرا میکند.
رهبر گروه کر فرهنگسرای سرو که در بخش رقابتی شاخهی آواز جمعی جشنواره حضور دارد، در گفتوگو با ستاد خبری بیستوهشتمین جشنوارهی بینالمللی موسیقی فجر گفت: رپرتوار کنسرت جدیدمان قطعاتی از دوران رنسانس تا مدرن را در برمیگیرد که به زبانهای فارسی، ترکی، انگلیسی، ایتالیایی و نروژی اجرا خواهند شد.
فرامرز رشیدی اظهار کرد: سعی کردیم از بیشتر آهنگسازان این دوران یک قطعه را اجرا کنیم.
او از هندل، هایدن، ادوارد الگارد، شوبرت و ویلیام به عنوان آهنگسازانی یاد کرد که قطعاتشان توسط گروه 20 نفره فرهنگسرای سرو اجرا خواهد شد.
این هنرمند معتقد است: جشنوارهی موسیقی فجر انگیزهی هنرمندان را برای انجام فعالیت موسیقی بیشتر میکند و حضور در بخش رقابتی جشنواره نیز تأثیر مثبتی دارد چرا که بهجز جشنوارهی فجر دیگر فستیوال تخصصی برای موسیقی در کشور برگزار نمیشود.
رشیدی با بیان اینکه کاش یک جشنوارهی تخصصی بزرگ برای موسیقی بهویژه در بخش کرال ایجاد شود، افزود: سال گذشته اولین سالی بود که در جشنوارهی فجر حضور داشتیم و بهنظر میرسید در این جشنواره «جوانگرایی» مد نظر قرار دارد. چرا که ردهی سنی اعضای گروهها پایین بود و این فرصت خوبی بود برای جوانانی که تجربه زیادی ندارند.
او فرصت دادن به جوانان در جشنوارهی موسیقی فجر را مثبت ارزیابی کرد و گفت: در جشنواره همچنین این فرصت ایجاد می شود تا گروهها با اشکالات حرفهای خود آشنا شوند.
آتنا ابراهیم فخر، سیاوش تاجبخش، معصومه افرنگ، هادی فریدی و...در این گروه حضور دارند و مرتضی کنی سرپرست گروه است.
گروه کر فرهنگسرای سرو در سال 87 فعالیت خود را آغاز کرد و تاکنون کنسرت های متعددی برگزار کرده است.
چهارفصل اهواز با چهار گیتار در جشنوارهی بیستوهشتم موسیقی فجر
اگر تمهیداتی برای حرکت مداوم گروههای شرکتکننده در جشنوارهی موسیقی فجر فراهم شود روند حرکت آنها رو به رشد خواهد بود.
وحید وحیدپور، سرپرست گروه موسیقی «چهار فصل» اهواز، با بیان این مطلب گفت: یکی از مسائل موسیقی و بهویژه گروههای جوان نداشتن حامی مالی است. اسپانسرها فقط از گروههای معروف و صاحبنام حمایت میکند، بههمین دلیل مسوولان موسیقی باید از جوانان حمایت ویژه بهعمل آورند.
او افزود: برگزاری کنسرت هزینهی زیادی دارد که تقریبا هیچ گروهی از عهدهی آن برنمیآید. در گذشته هم ارکسترهای مختلف و متفاوتی وجود داشت که جوانان را جذب میکرد؛ این در حالی است که اکنون آن ارکسترها هم وجود ندارند و تنها رویدادی که جوانان میتوانند در آن عرض اندام کنند، جشنوارهی موسیقی فجر است.
این نوازندهی گیتار نفس برگزاری جشنواره را مثمرثمر دانست و ادامه داد: نظم جشنواره موسیقی فجر ستودنی است و جا دارد از دبیر جشنواره موسیقی فجر یعنی دکتر ریاحی تشکر ویژهای داشته باشیم که نگاهی خاص به استعدادهای جوان دارد.
وحیدپور برگزاری هفتهی گیتار کلاسیک و همچنین مسترکلاس گیتار در سال گذشته را از اتفاقات مثبت و تأثیرگذار عنوان کرد و افزود: کاربردیشدن جشنواره برای نسل جوانان که تشنهی یادگیری هستند، بسیار ارزشمند است؛ چرا که تجربهاندوزی آموزشی و محیطی منجر به رشد موسیقیدانان جوان میشود.
این نوازندهی گیتار همچنین خواستار حضور نوازندههای برجستهی گیتار در جشنواره شد و گفت: خیلی خوب است اگر از اساتید بینالمللی گیتار برای برگزاری فستیوال گیتار یا کارگاه آموزشی نیز دعوت شود.
سرپرست گروه موسیقی چهار فصل اهواز در ادامه افزود: اجرا در شهرستان در مقایسه با تهران وضع خوبی ندارد. حتی برای گروه ما که چند نوازندهی گیتار هستیم هم همین مشکلات وجود دارد. در همین راستا شاید مسوولان نتوانند خیلی از نظر مالی به جوانان کمک کنند ولی همین که ارزشی به آن بدهند که کارشان در شهرستانها هم دیده شود، یک قدم رو به جلوست.
وحیدپور در پایان گفت: «در گروه چهارفصل فرخ کارنما، عادل شاهنبه و فریدون عزیزی و خودم بهعنوان نوازندهی گیتار حضور داریم.
بنا به گزارش ستاد خبری بیستوهشتمین جشنوارهی بینالمللی موسیقی فجر، گروه چهارفصل اهواز در بخش رقابتی شاخه موسیقی کلاسیک غیرایرانی در این دوره از جشنواره حضور دارد.
بیستوهشتمین جشنوارهی بینالمللی موسیقی فجر 25 بهمن ماه تا 1 اسفندماه به دبیری حسن ریاحی در تالارهای وحدت، رودکی، خانه هنرمندان، پژوهشکده فرهنگ و هنر، ارسباران و برج میلاد برگزار میشود.
پایان پیام/
نظر شما