صادرات، آن هم از جنس ماهی

مدار صادرات ماهی برای اولین بار از شهرستان قصرشیرین به مقصد کشور عراق با یک هزار تن ماهی از سال 89 فعال شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمانشاه، صادرات و واردات دو کفه ترازوی تعادل اقتصادی جوامع هستند، در سال 1373 مقوله آبزی پروری در کرمانشاه شروع شد، کارشناسان اینگونه می گفتند آب و زمین داشته باشی می توانی ماهی تولید کنی، واژة ماهی گیری کنار رودخانه های قره شو، سیمره،گاماسیاب سال هاست که برای مردمان اهل تفریح و علاقه مند به ماهی گیری در کرمانشاه آشنا بوده، ولی این که بتوان در یک محوطة محصور به نام"استخر" ماهی تولید کرد کمی تعجب داشت!


تولید آبزیان شیلات کرمانشاه درسال 73 کمتر از 205 تن بوده ولی در سال 90 تولید آبزیان به 10 هزار و 500 تن و پیش بینی دست اندرکاران شیلات استان برداشت 15 هزار تن ماهیان سردآبی، گرمابی و سایر آبزیان از مزارع، رودخانه ها و آب پشت سدهاست،


جهش قابل توجه و رشد تولید ماهی در استان کرمانشاه به امکانات خدادادی وبالقوة آن از جمله آب و منابع آبی آن برمی گردد که توانسته بستر مناسبی را برای فعالیت در این راستا فراهم سازد.


واژه تولید آبزیان دیگر امروز واژه ای آشناست به طوریکه حاصل فعالیت شیلات استان کسب رتبه های اول تا پنجم تولید آبزیان در کشور بود.


از سال 1389 برای اولین بار مدار صادرات ماهی از شهرستان قصرشیرین به مقصد کشور عراق فعال شد وجریان تبادل ماهی از این منطقه مرزی به سمت کشور همسایه با قیمت مناسب فروش آن از 15 هزار ریال در بازار داخل تا 40 هزار ریال در پایانه مرزی باعث دلگرمی و ایجاد انگیزه کاری بیشتر در پرورش دهندگان ماهی قصرشیرین شد.


درسال 89، یک هزار تن از ماهیان گرمابی تولیدی شهرستان قصرشیرین، بازار مصرف عراق را برای عرضه خود انتخاب کردند و این رقم درسال 90 به یک هزار و 500 تن اعم از گرمابی و سردآبی می رسد.


به گفته کارشناسان در سال 91 پیش بینی می شود رقم صادرات ماهی گرمابی و سردآبی به دو هزار تن افزایش یابد.


حال صادرات ماهی، در کنار صادرات سایر محصولات کشاورزی استان، توانسته اهمیت نقش این بخش از تولید را دو چندان کند و بستر مناسبی برای توسعه پایدار کمی وکیفی بخش کشاورزی و دامی استان رقم زند.


پایان پیام/
 

کد خبر 219587

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha