به گزارش خبرگزاری شبستان، حسن غفاری، دبیر بخش عکس پنجمین جشنواره تجسمی فجر با اعلام این خبر گفت: پس از بررسی 5765 عکس رسیده به دبیرخانه جشنواره هیات انتخاب و داوری 77 اثر را برای ارائه در جشنواره پذیرفت.
غفاری ادامه داد: موضوع رشته عکس جشنواره تجسمی فجر شادیهای زندگی و امید به زندگی است و در این بخش 77 عکس با این موضوع انتخاب شده است که آثار 66 عکاس ایرانی و عکاسانی از کشورهای ازبکستان، هند، مقدونیه و بنگلادش است.
دبیر بخش عکس پنجمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر افزود: عکاسان 15 کشور جهان برای جشنواره تجسمی فجر آثار خود را ارسال کردند اما فقط آثار عکاسان چهار کشور برای جشنواره پذیرفته شد.
غفاری در ادامه گفت: داورى براساس پایبندى به بندهاى فراخوان صورت گرفت،متاسفانه بسیارى از عکاسان بدون مطالعه دقیق فراخوان وعدم رعایت شرط زمانى تولید عکس آثار تکرارى وآرشیوى سالهاى پیشین خود رابراى جشنواره ارسال کرده بودند واز آنجایى که تولید عکس از جمله اهداف جدى این جشنواره محسوب مى شود، از دور رقابت خارج شدند.
آثار بخش عکس پنجمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر توسط افشین شاهرودی، سعید دستوری، کریم ملک مدنی، مهدی منعم و فرهاد سلیمانی بررسی و داوری شدند و عکاسانی که آثارشان به جشنواره راه یافته است، معرفی شدند.
ولادیمیر ژووانفسکی(مقدونیه)، محمد الیا(هند)، زیلولا سایدووا(ازبکستان)، یوسف توشار(بنگلادش-2اثر)، نجمه اکبری، حسام الدین انصاریان، محمد بابایی، سید احسان باقری، سجاد بدری، ابوذر بذری دریاسری، علیرضا بندی گلستانی، محمدرضا بهارناز، حاجی حسین بهرامی، امیر بیژنی، سامان پور خوش آموز، امیر پورمند، علیرضا تقوی دوست، نرگس تنکبریس، امید جعفرنژاد، مهدی جعفری، فیروزه جمعه پور، مهدی جهان افروزیان، امیر علی جوادیان، خشایار جوانمردی، محمدرضا چایفروش اسماعیلی، عباس حاجی محمدی، مجید حجتی، سید هادی حقگو، الهه خاکی، مجید خالقی مقدم، لقمان رحیمی، عطا رنجبرزیدانلو، حمید سبحانی، سهراب سردشتی، سیروس سروری، امید سریری آجیلی، سید علی سیدی، خسرو شیرچی، حامد صادقی، احمد صالحی، علی صفری، بهنام صهوی، ندا ظهوری، مجتبی عابدینی بی بالانی، مهدی عقیقی، محمد علیپور شهیر، هومن فاخته، حسین فاطمی، حسن فتاحیان، حسن قائدی، محمدرضا قنبری، مهدی قنواتی، رضا گلچین کوهی، سلیمان گلی، نسرین محبوبی، غلامحسین محبی، کیانوش محبیان، مهرناز محمدی، امیرحسین مددی حیدری، سید مسعود مسعودیان، میلاد معصومی، نعمت الله معینی امین، احمد معینی جم، محسن مقداری، مجتبی مولایی، سید رضا مهری، سید حسن موسوی، حمید موقر، محمدرضا مومنی، محمود میربزرگ .
بخش سفال و سرامیک جشنواره فجر نیازمند مباحث نظری هنر است
حمید شانس از مجسمهسازان پیشکسوت که عضویت هیات انتخاب و داوری بخش سفال و سرامیک پنجمین جشنواره بینالمللی تجسمی فجر را بر عهده دارد، معتقد است این بخش برای پویایی بیشتر نیازمند مباحث نظری هنر است.
حمید شانس با اشاره به اهداف هیات انتخاب بخش سفال و سرامیک گفت: انتخاب آثار از سوی هیات داوران بر اساس سه رکن اصلی صورت گرفت. یکی اینکه از تجربیات به دست آمده و مسیری طی شده در سالهای گذشته و در ادامه سنتی که ایجاد شده باشد صیانت کنیم. دومین نکته این بود که قابلیتهای مستقل بخش سفال و سرامیک، بخاطر اینکه این بخش مبانی میان رشتهای در هنر را داراست، نیز در نظر داشته باشیم و به نیازهای جدید پاسخ دهیم. سوم اینکه به تنوع و خلاقیتها توجه داشتیم، زیرا، ایجاد چالشهای ذهنی و مبادلات اطلاعاتی هنرمندان هر چه بیشتر باید شکل بگیرد و این خود به اندازه خلق آثار مهم است.
وی همچنین با اشاره به کمبود فضای نظری در حوزه سفال و سرامیک افزود: ایجاد فرصت برای طرح مباحث نظری از لازمه های این بخش از هنر است. به هر شیوهای که میشود باید سعی کرد که در این جشنواره مباحث نظری را در کنار کار عملی داشته باشیم و رشد بدهیم.
این هنرمند مجسمهساز در مورد موضوعی برگزار شدن این دوره از جشنواره نیز گفت: سفال و سرامیک باید بر اساس ایده شکل بگیرند وگرنه جنبه کاربردی آن بر هنری بودن آن پیشی میگیرد. به این معنا که فراز بصریاش به یک اثر ختم شود که آن را کامل یا معنا کند و به آن صراحت بدهد. این موضوع و ایده باید قابلیتهای فرهنگی یا تاریخی یا زیبایی شناسانه و ... را صراحت ببخشد. در واقع یک اثر سفال باید بنیانش بر خلاقیت هنرمند بر اساس موضوع باشد وگرنه از جنبه هنری دور میشود. تعداد بالایی آثار با این مشخصات به جشنواره راه نیافتند. گویی سفالگران بیشتر دغدغههایشان مجسمهسازی شده است تا ماهیت سفال و سرامیک و حالا مناسبترین کارشان را برای جشنواره انتخاب کرده بودند.
وی با اشاره به نبود فضای آکادمیک در رشته سفال گفت: وجود دانشکده تخصصی در رشته سفال و سرامیک به طور کامل احساس میشود که همه گرایشهای این هنر را آموزش دهد و متخصص بار بیاورد. ما نیازمند یک فضای فعالتر و متصلتر در حوزه سفال و سرامیک هستیم.
بنا به گزارش روابط عمومی پنجمین جشنواره بینالمللی تجسمی فجر؛ شانس در پایان نیز گفت: خوشبختانه سعی شد امسال تنوع در داوری وجود داشته باشد و همه نوع آثار در انتخاب و داوری، یک نمونه در نتیجه نهایی دارند، تا سلیقههای مختلف دیده شود.
پنجمین جشنواره بینالمللی هنرهای تجسمی فجر در رشتههای نقاشی، خوشنویسی، نگارگری، سفال و سرامیک، تصویرسازی، مجسمهسازی، پوستر، عکاسی و کاریکاتور و بخش مقالات علمی از 14 بهمن تا 12 اسفندماه سال جاری؛ به دبیرکلی سیدعباس میرهاشمی از سوی مرکز هنرهای تجسمی با همکاری موسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر در تهران و استانها برگزار خواهد شد.
پایان پیام/
نظر شما