به گزارش خبرگزاری شبستان، با گذشت یک ماه از انتشار فراخوان دومین دوره فیلم های مستند با موضوع هنرهای تجسمی، تاکنون 56 فیلم به دبیرخانه این جشنواره ارسال شده و این در حالی است که مستندسازان تا پنجم بهمن ماه فرصت حضور در این رویداد هنری را دارند.
بر پایه این خبر، فیلمسازان استان های تهران، آذربایجان شرقی و غربی، خراسان شمالی و جنوبی، کرمانشاه، هرمزگان، مازندران، گیلان، یزد، کرمان، قم، اصفهان و سیستان و بلوچستان تاکنون متقاضی حضور در بخش فیلم های مستند هنرهای تجسمی بوده و فیلم های خود را به دبیرخانه ارسال کرده اند.
مجسمه سازی، منبت کاری، نگارگری، کاشیکاری، سفال، عکس، نقاشی و همچنین فیلموگرافی هنرمندان عرصه تجسمی از جمله موضوعاتی است که مستندسازان آنها را دست مایه فیلم های خود قرار داده اند.
با پایان مهلت شرکت در این جشنواره، هیات انتخاب و داوری متشکل از: «رضا پور حسین»، «پریوش نظریه»، «منوچهر شاهسواری»، «کوروش پارسا نژاد» و «مهرداد زاهدیان» ارزیابی فیلم های مستند را آغاز خواهند کرد.
دومین دوره فیلم های مستند هنرهای تجسمی به دبیری «علیرضا قاسم خان» و از پنجم تا دهم اسفندماه سال جاری در تهران برگزار خواهد شد.
افشین شاهرودی: با موضوعی برگزار شدن جشنواره بسیار موافقم
افشین شاهرودی معتقد است نه تنها جشنواره تجسمی فجر بلکه تمام رویدادهای عکاسی به نوعی تکرار رسیده اند و این آفت جامعه عکاسی کشور است.
افشین شاهرودی از اعضا هیات انتخاب و داوری درباره کمیت و کیفیت آثار رسیده به جشنواره گفت: در این جشنواره مانند بسیاری از رویدادهای عکاسی کشور به نوعی تکرار رسیده ایم. کمیت آثار در رشته عکاسی قابل توجه است اما عمدتا با یک رویکرد تکراری در عکاسی مواجه هستیم که سطح کارها را پایین می آورد در حالی که ما به عنوان اعضای هیات داوران از جشنواره فجر انتظار بالایی داریم.
وی در ادامه گفت:باید دلیل این امر را در مسائل اجتماعی جستجو کرد.امکانات عکاسی کم است و یک نوع دلسردی در جامعه عکاسی وجود دارد. از سوی دیگر نباید از نظر پنهان داشت که نوعی نخوت و غرور نیز جامعه عکاسی را در برگرفته است.
وی درباره چهارچوب انتخاب آثار و داوری این دوره از جشنواره با توجه به موضوعی برگزار شدن جشنواره گفت: معمولا در تمام داوری ها چهارچوب کلی را برگزار کننده مشخص می کند. امسال نیز موضوع شادیها و امید های زندگی رویکرد اصلی ما را در داوری مشخص کرد. حال در این چهارچوب به عنوان داوران با توجه به سلیقه و دانش و تجربه که ملاک های داوری را تعیین می کرد دست به قضاوت زدیم.
شاهرودی با اشاره به اینکه ترکیب هیات داوران این دوره بسیار مناسب است، گفت: گفت و گو ها و بحث هایی که میان ما داوران پیش آمد بسیار کمک کرد که معیار خلاقیت که برای همه قطعا یکی نیست به یک اجماع جمعی برسد. دلیل بحث های ما این بود که سلیقه فردی بر داوری حاکم نباشد. هر چند خلاقیت یک امر نسبی است و آنچه در نظر من نوعی خلاقیت محسوب می شود ممکن است در دیگری چنین نباشد.
بنا به گزارش روابط عمومی پنجمین جشنواره بین المللی تجسمی فجر وی که با موضوعی برگزار شدن جشنواره تجسمی فجر بسیار موافق است در این باره گفت: با موضوعی برگزار شدن جشنواره بسیار موافق هستم و خصوصا فکر می کنم می توان برای دوره های بعد نیز همین موضوع شادی ها و امیدهای زندگی را اعلام کرد. یکی از عکاسان که علاقه مند شرکت در این جشنواره بود در سایت خود نوشته بود که من با وجود داشتن هزاران عکس که گمان می کردم از همه سوژه ها عکاسی کرده ام وقتی برای پیدا کردن عکسی با موضوع شادی به سراغ آرشیو خود رفتم دیدم اصلا عکسی در این زمینه ندارم. همین مساله نشان می دهد که موضوع را می توان همه ساله تکرار کرد تا یک مشکل بنیادین در جامعه عکاسی که تنوع موضوع است از بین برود ضمن اینکه همین مساله می تواند ما را با یک رویکرد جامعه شناسانه در هر دوره رو به رو کند. بسیار موضوعی بودن جشنواره بویژه این موضوع را قبول دارم.
پنجمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر در رشته های نقاشی، خوشنویسی، نگارگری، سفال، مجسمه سازی، پوستر، کاریکاتور، عکاسی و تصویرسازی 14 بهمن تا 12 اسفندماه برگزار می شود.
پایان پیام/
نظر شما