مجلس بااصل هشتاد‌و‌پنجمی‌کردن اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم مخالفت کرد

نمایندگان مجلس با تقاضای دولت برای اصل هشتاد‌وپنجمی‌کردن اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم مخالفت کرد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی شبستان، در ادامه جلسه علنی امروز یکشنبه 1 بهمن تقاضای دولت برای اصل هشتاد‌و‌پنجمی‌کردن اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم مطرح شد که نمایندگان با 38 رأی موافق، 182 رأی مخالف و 16رأی ممتنع با این تقاضای دولت مخالفت کردند.

عسگری، رییس سازمان مالیات‌های مستقیم درباره این لایحه گفت: درخواست دولت این است که لایحه به صورت فشرده و در کارگروه ویژه‌ای در کمیسیون اقتصادی و برنامه و بودجه مطرح و بررسی شود تا زمینه اجرایی‌شدن سایر برنامه‌ها در حوزه مالیاتی فراهم شود.

وی بیان کرد: با اصل هشتاد‌و‌پنجمی‌کردن این لایحه استانداردسازی، ساده‌سازی و جریان گردش کالا و خدمات، پول در کشور فراهم می‌شود و زمینه‌های دریافت مالیات افزایش می‌یابد.

نادر قاضی‌پور، نماینده ارومیه در اخطار قانون اساسی و با استناد به اصل 110 گفت: بر اساس اصل 110 قانون اساسی، ولایت‌فقیه ستون کشور است و بدون اذن ایشان در امر وقف‌ها و حوزه‌های علمیه و آستان قدس رضوی امکان ندارد.

وی بیان کرد: اکثر مواد این لایحه در امور و وظایف مقام معظم رهبری تداخل دارد.

لاریجانی با وارد دانستن اخطار قاضی‌پور گفت: اخطار شما به یکی از مواد این لایحه مربوط است که اگر دوفوریت آن تصویب شود در بررسی جزییات اشکالات آن را رفع می‌کنیم.

محمد دهقان، عضو هیئت‌رییسه مجلس در مخالفت با این لایحه گفت: مجلس حق ندارد وظیفه‌اش را به هیئتی یا کمیسیونی واگذار کند اما ممکن است ضرورتی احساس شود که این حق به کمیسیون‌ها واقع شود.

وی اظهار کرد: اگر بخواهیم یک قانون دایمی را به موقت تبدیل کنیم باید دلایل محکم داشته باشیم و با توجه به اینکه این لایحه با همه مردم سروکار دارد مردم نیز باید از آن مطلع شوند زیرا در سیستم پارلمانی همه چیز باید شفاف شود.

دهقان تصریح کرد: اگر بخواهیم این لایحه را در کمیسیون بررسی کنیم اختیارات نمایندگان را محدود کرده‌ایم و دلیلی برای بررسی این لایحه به صورت اصل هشتاد‌وپنجمی در کمیسیون نیست.

وی تاکید کرد: متأسفانه وقتی لایحه یا طرحی اصل هشتاد‌و‌پنجمی می‌شود در داخل کمیسیون چند کارشناس دولت و مجلس با هم می‌بندند و همه چیز تمام می‌شود.

حاجی‌دلیگانی، نماینده شاهین‌شهر نیز در موافقت با این لایحه گفت: با توجه به اینکه در آستانه سال جدید هستیم باید هرچه سریع‌تر این لایحه بررسی شود و بهتر است برای بررسی سریع آن، آن را در کمیسیون بررسی کنیم.

طباطبایی، نماینده نایین نیز در مخالفت با این تقاضای دولت گفت: همه نمایندگان باید در بررسی تقنینی لوایح و طرح‌ها اظهارنظر کنند.

وی بیان کرد: دولت هفت سال وقت داشت تا نظام مالیاتی را اصلاح کند اما در ماه‌های پایانی و با سرعت و بدون دقت لایحه‌ای را در این زمینه ارایه داده است و تقاضای اصل هشتاد‌وپنجمی آن را دارد.

وی با بیان اینکه اصلاح این قانون به این صورت هزینه‌های گزافی را برای مردم دارد، گفت: اصلاحیه این لایحه کمتر از آثار منفی فاز دوم هدفمندسازی یارانه‌ها نیست و ضرورتی به اصل هشتاد و پنجمی آن وجود ندارد.

پایان پیام/
 

 

کد خبر 218798

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha