به گزارش خبرگزاری شبستان،وی با اشاره به کیفیت عمومی جشنواره گفت: اگر واقعا طالب جلسات پرسش و پاسخ جذاب هستیم باید جشنواره جذاب و استانداردی داشته باشیم تا از آن جلسات گرم و با خاصیت بیرون بیاید. تاکنون 30 دوره جشنواره برگزار شده است، آیا کیفیت عمومی آن به اندازه قدمتش است؟ آیا در جشنوارهای که بعد از سی سال هنوز مکان برگزاری اش عاریتی است، مدیرانش هر از چند گاهی - در مواردی هر سال ـ تغییر میکنند، رویکردهایش همیشه در معرض دگرگونی است یکی از اجزا و برنامهها مثل جلسات گفت و گو میتواند واجد کیفیتی قابل اشاره باشد؟ اساسا آیا اهداف، برنامه و راهبردهای بلند مدت حداقل در 10 – 12 سال گذاشته وجود داشته که توقع جلسات پرشور و باکیفیت ـ به صورت عمومی عرض میکنم نه موارد استثنایی ـ داشته باشیم .
این روزنامه نگار با اشاره به ارتباط مستقیم کیفیت جشنواره فجر و سینمای ایران ادامه داد: جشنواره فیلم فجر از ابتدا به عنوان یک جشنواره داخلی طراحی شده بود و هیچ وقت شخصیتی مستقل از سینمای ایران نداشته است، بنابراین کیفیت آن تابعی از شرایط عمومی سینما است. حال اگر سینما روند رو به رشدی داشته – بازهم منظورم به صورت عمومی است نه موارد استثنایی- به طور قطع جشنواره هم رشد کرده؛ اگر هم چنین نبوده جشنواره و برنامههای آن هم به همان مسیر رفتهاند. چگونه امکان دارد وقتی حجم فیلمهای بی کیفیت، خنثی با کیفیت پایین تولید افزایش یافتهاند جلسات گفت وگو پر شور برپا شود و بازخورد رسانهای مناسب داشته باشد. باور بفرمایید از فیلم خنثی بحث مفیدی هم بیرون نمیآید.
امین همچنین مناسبات و رفتارهای جاری سینما را در کیفیت جلسات بررسی فیلمهای جشنواره موثر دانست و گفت: اگر فضای گفتوگو وتعامل مثبت، نقد صریح بدون اتهام زنی و مبتنی بر دانش و صداقت جریان داشته باشد جلسات گفتوگو موثر و جذاب هم شکل میگیرد. اما در شرایط و فضای یقه گیری و تسویه حساب شخصی و گروهی که مدتهاست اتمسفر سینما را متشنج کرده توقع جلسات بررسی و گفتو گو با کیفیت انتظاری بیجاست.
وی مواردی چون مطرح شدن سؤالهای خوب، مجری و گرداننده مناسب و مسلط را هم موثر بر سطح کیفی جلسات بررسی فیلمهای جشنواره فجر دانست و اظهار داشت: البته فکر کنم همه میدانند هر دو طرف این جلسهها یعنی منتقد و خبرنگار پرسشگر و سینماگر پاسخگو اگر با آداب گفتوگو آشنا باشند و آن را رعایت کنند جلسات بهتری شکل میگیرد. اگر برخی فیلمسازان به جای توجیه وتوهین و عدهای از منتقدان و خبرنگاران به جای اظهارات کم مایه و بیمورد به پرسش و پاسخ بپردازند جلسات بازخورد مفیدی خواهند داشت.
متاسفانه گاهی سؤالات نامربوط مطرح میشود؛ از طرفی تعدادی از فیلمسازان یا به درستی پاسخ نمیدهند یا اصلاً بحث را به حاشیه و حرفهای بی ربط میکشانند؛ هیچ انتقادی را هم نمیپذیرند.
پایان پیام/
نظر شما