به گزارش خبرگزاری شبستان، هیات انتخاب متن های بخش نمایشنامه نویسی سی و یکمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر متشکل از آقایان حسین مسافرآستانه، نادر برهانی مرند و نصرا... قادری نمایشنامه های ذیل را بدون اولویت به عنوان برگزیده این بخش و چاپ این آثار توسط انتشارات انجمن هنرهای نمایشی معرفی می کند:
1- شرق دور شرق نزدیک، نویسنده: حمید رضا نعمیمی از تهران
2-پناهنده، نویسنده: امیر مهاجر سلطان از تهران
3- تکیه بر دیوار نمناک، نویسنده: غلامحسین دولت آبادی، آراز بارسقیان از تهران
4- چهار+یک، نویسنده: شکوفه آروین از تهران
5- مرثیه باد، نویسنده: مهدی نصیری از تهران
همچنین هیات داوران آثار ذیل را بدون اولویت جهت حمایت و اعصا کمک هزینه حق التالیف به دبیر جشنواره معرفی می نمایند:
1-سنگار، نویسنده: علیرضا دواری از هرمزگان
2-همه آبها نام عباس را می دانند، نویسنده فریدون ولایی از مراغه
3- زندگی تا حدودی مشترک، نویسنده: هاله مشتاقی نیا از تهران
4- کلاغها مرگ می بارند، نوینده: نیما حسن بیگی از قزوین
سیاحتنامه چاکردوله دوم در جشنواره تئاتر فجر بازگو می شود
نمایش «سیاحتنامه چاکر دوله دوم» کار فرهاد نقدعلی با فضای طنز در سی و یکمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر اجرا می شود.
نقدعلی توضیح داد: برای نوشتن نمایشنامه «سیاحتنامه چاکردوله دوم» درباره زمان اشغال ایران توسط متفقین، دادگاه های بعد از اشغال، سلسله قجری و ادبیات آن تحقیق و مطالعات داشتم و متن براساس جریان واقعی نوشته شده است.
وی افزود: نمایش «سیاحتنامه چاکردوله دوم» در فضای طنز اجرا می شود.
نقدعلی نوشتن درباره هویت و مسایل جامعه را از دغدغه های خود دانست.
«سیاحتنامه چاکردوله دوم» در سال 1320 اتفاق می افتد. زمان اشغال ایران توسط متفقین. قصه در یک خانواده قجری رخ می دهد و مردی با شجره ای که از گذشته خود دارد در این خانواده اشرافی نفوذ می کند.
محسن نقیبیان، علی برنجیان، مهیار هزارجزینی، علی شیدوس، میترا ضیایی کیا و نیلوفر طوفان پور بازیگران نمایشند. آرش شریف زاده طراح صحنه و هوشنگ کاشی لو اجرای دکور نمایش را به عهده دارند.
پایان کدام نمایش را تماشاگران انتخاب می کنند؟
نمایش «لامپ» کار سیاوش پاکراه با دو پایان متفاوت که توسط تماشاگران انتخاب می شود در سی و یکمین دوره جشنواره تئاتر فجر اجرا خواهد شد.
پاکراه ایده «لامپ» را در ذهن داشته است و با مطرح کردن آن با وحید نفر، محسن رستگار و امیرحسین دوانی نمایشنامه «لامپ» به شکل کارگاهی شکل می گیرد.
پاکراه با بیان این که نمایش «لامپ» دو پایان متفاوت دارد، اظهار داشت: این دو پایان در تضادند. یک پایان پرامید و ناامید. تماشاگر براساس نمایشی که دیده است سرنوشت شخصیت های کار را از بین دو پایان انتخاب می کند.
در نمایش «لامپ» زمین نابود شده و از کل هستی تنها دو انسان باقی ماندن یک از آن ها در یک وان حمام است و دیگری در یک آسانسور. هر کدام زندگی را برای خود می سازند و به تنهایی ادامه می دهند.
وحید نفر، محسن رستگار و خیام وقار کاشانی بازیگران نمایشند.امیرحسین دوانی طراح لباس، نور و صحنه، آنکیدو دارش آهنگساز و ساناز ملکی و کیوان خان بگی به عنوان دستیار کارگردان در نمایش حضور دارند.
ورک شاپ نورپردازی در تئاتر با حضور «مارکو دامیکو» برگزار می شود
ورک شاپ «نورپردازی در تئاتر» با حضور مارکو دامیکو همزمان با برگزاری سی و یکمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر در دانشکده هنرهای نمایشی و موسیقی دانشگاه تهران برگزار می شود.
به گفته شیوا مسعودی، مدیر برگزاری ورک شاپ «نورپردازی در تئاتر»، این ورک شاپ در دو مرحله عملی و نظری، مقوله طراحی نور در تئاتر را از نظر تکنیکی، هنری و اجرایی بررسی میکند.
وی هدف اصلی برگزاری این ورک شاپ را نیزآموزش اصول ضروری در نور پردازی به شکل تئوری و عملی دانست.
مسعودی با این توضیح که استفاده بهینه از تکنولوژی مربوط به نورپردازی در تئاتر و کاربرد خلاقیت های هنری از نکات مهمی است که در این ورک شاپ آموزش داده می شود، افزود: «پدیده شناسی نور»، «شناخت تجهیزات تکنیکی در نورپردازی تئاتر»، «ابزار مرتبط با خلاقیت های هنری در نورپردازی» و «تهیه آرشیو و مدارک نیاز برای نورپردازی» چهار مرحله ای است که در این ورک شاپ آموزش داده خواهد شد.
ورک شاپ «نورپردازی در تئاتر» با حضور مارکو دامیکو طی روزهای شنبه، یکشنبه و دوشنبه 7، 8 و 9 بهمن ساعت 9 تا 12 در دانشکده هنرهای نمایشی و موسیقی دانشگاه تهران برگزار می شود.
بنا به گزارش ستادخبری سی و یکمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر، مارکو دامیکو، مدرک ارتباطات تصویری(Visual Communications) را در سال 1986 از موسسه ITSOS در شهر میلان ایتالیا دریافت کرد. او از سال 1987 ،در عالم هنر و ارتباطات به عنوان طراح نور، تکنیک و مدیر تکنیکی فعال بوده است. در سال های اخیر بیشترین تمرکز کاری او به عنوانه تکنیک و طراح نور در عالم تئاتر بوده و با مراکز و و تئاترهای معتبری همکاری داشته است. وی در حال حاضر، طراح نور و مدیریت تکنیکی کمپانی های تئاتر تارمه، المروزه و کمپانی تئاتر کوارچیا است.
سیویکمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر از 26 دی با بخش های رادیو تئاتر و بخش جنبی خیابانی(آیینی) آغاز شده و 12 بهمن ادامه دارد.
پایان پیام/
نظر شما