احداث شهرک سنگ های زینتی در همدان

معاون عمرانی استاندار همدان، از احداث شهرک سنگ های زینتی با هدف معرفی سنگ های تزئینی در همدان خبرداد.

خسرو سامری، معاون عمرانی استاندار همدان به خبرنگار شبستان گفت: شهرک سنگ های زینتی در راستای شناسایی و معرفی سنگ های تزئینی و منابع صنعتی در همدان احداث می شود.


وی افزود: احداث و راه اندازی این شهرک به بخش خصوصی واگذار شده است تا بتواند استان همدان را با چهره ای نو به جهان معرفی کند.


وی با بیان اینکه فاز اول شهرک سنگ های زینتی سال آینده به بهره برداری می رسد، تصریح کرد: همچنین 10 هکتار زمین در اختیار بخش خصوصی قرار گرفته شده است.


معاون عمرانی استاندار همدان با بیان اینکه فاز اول این شهرک با اشتغال زایی مستقیم هزار نفر همراه است، اظهار داشت: همچنین 500 کارشناس سنگ های زینتی در این بخش همکاری دارند.
 

سامری خاطرنشان کرد: با احداث شهرک سنگ های زینتی نگرش علمی و دانشگاهی به استان همدان می شود و همچنین رشته های مختلف با گرایش سنگ های زینتی در همدان تاسیس می شود.
 

منشا شکل گیری سنگ ها:
عوامل هوازدگی یا کوهسایی، هوازدگی شیمیایی، هوازدگی فیزیکی، عوامل کوهزایی، چین ها، شکستگی ها، گسل ها، آتشفشان، زلزله


نامگذاری سنگ ها:
بر حسب شکل هندسی، جنس سنگ : گرانیت ، سینت ، ریولیت ، پلاک : پله ، قرنیز ، ازاره ،محل کاربرد : کف ، پشت پنجره ، نما


بافت سنگ ها:
بافت سنگ باید ساختمانی سالم داشته باشد، بدون شیار،ترک و رگه های سست باشد، بدون هرگونه خلل و فرج باشد، پوسیدگی نداشته باشد، یک دست باشد.


رنگ سنگ:
رنگ ها هر کدام زیبایی و جلوه ای خاص به اشیاء می دهند و مسلماً بشر در انتخاب خود، علاوه بر استحکام، خاصیت و سهولت کاربرد، به ظاهر امر نیز توجه خاص مبذول می دارد. ساختمان ها به جهت رنگ نمای بیرون آنها، به زیبایی شهر می افزایند. در این خصوص معمولاً رنگ های روشن بر رنگ های تیره و کدر برتری دارند. ناگفته نماند که رنگ نمای بیرون ساختمان ها که ناشی از نوع مصالح بکار گرفته شده(سنگی و یا غیرسنگی)است، خود تحت تأثیر عوامل جوی قرار دارد. آب باران می تواند کانی های موجود سنگ نما را تحت تأثیر شیمیایی قرار داده و رنگ آن را تغییر دهد.


سنگ تزئینی:
سنگ تزئینی، سنگی است طبیعی که در اندازه مشخص انتخاب، تراش و یا برش خورده باشد. به معنای وسیع کلمه، اصطلاح سنگ تزئینی شامل سنگ ها در هر شکل هستند که به طور مستقیم و پس از برش، سائیده شدن و صیقل کاری در نماهای داخلی و خارجی ساختمان ها به کار می روند. در زبان لاتین این اصطلاح به اسامی زیر معروف است.


انواع سنگهای تزئینی:
از نظر سنگ شناسی به یکی از گروه های سنگ آذرین، دگرگونی و یا رسوبی اختصاص دارند و شامل انواع مرمر، مرمرمیت، چینی، کنگلومرا، تراورتن، ماسه سنگ، گرانیت، دیوریت، سینیت، گابرو و بعضی موارد کم اهمیت تر هستند.

 

مصارف ساختمانی میکا: پوشش های سلولزی بانام های مختلف و پوشش های مختلف خارجی و استفاده بعنوان عایق
مصارف تزئینی میکا : شمع سازی ، گل سازی ، مجسمه سازی
مصارف آرایشی میکا : لوازم آرایشی مانند: ماتیک، انواع سایه ها، پودرهای آرایشی و غیره
مصارف صنعتی میکا : پودر جوش ، گِل حفاری ( معمولاً در صنعت استخراج و چاه های شرکت نفت) ، رنگ و عایق دما ، عایق الکتریسیته ، لاستیک ، کامپیوتر ، صنایع هوا – فضا ، کاغذ سازی و غیره
مصارف بهداشتی میکا : استفاده در خمیردندان ، انواع پودر بهداشتی و غیره


ذخیره معدن:
در شروع کار ذخیره احتمالی معدن 000/200تن بود. بعد از 10سال برداشت، ذخیره احتمالی معدن 000/150تن است. در حال حاضر از معدن میکا سنگ پگماتیت برداشت می شود که میکای آن بعد از جدا سازی در سایزهای مختلف به فروش می رسد.


پایان پیام/

کد خبر 218359

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha