اهتمام به امر تقریب در حد یک شعار باقی مانده است

عضو هیئت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب، با بیان اینکه اهتمام به امر تقریب در حد یک شعار باقی مانده است، گفت: اگر به این مسئله اهتمام جدی تری می شد تحولات کنونی در جهان، سال ها قبل باید رخ می داد.

دکتر حمیدرضا شریعتمداری، عضو هیئت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب، با انتقاد از اینکه اهتمام به امر تقریب بیشتر موسمی شده و در حد یک شعار باقی مانده است، به خبرنگار شبستان در قم، گفت: اگر کسانی که عهده دار نهادهای تقریب هستند و همچنین دولت ها، در امر تقریب جدی تر بودند ما الان شاهد این وضعیت در دنیا نبودیم.

 

وی افزود: هم اکنون بسیاری، به انقلاب و نظام ما به عنوان مروج شیعه نگاه می کنند در حالی که اگر عملکرد ما به گونه ای بود که آغوش خود را به روی همه مسلمانان باز می کردیم این تحولاتی که الان در برخی کشورهای اسلامی رخ می دهد سال ها پیش از این باید رخ می داد.

 

دکتر شریعتمداری با اشاره به معنای وحدت، گفت: اگر وحدت به معنای یکی شدن و عدم هیچ اختلافی باشد، در این صورت وحدت بین شیعه و سنی درست نیست زیرا سنت الهی بر این است که همواره آراء و نظرات مختلفی وجود داشته باشد هرچند که قرآن بر امت واحده تاکید دارد اما این امر در آخرالزمان محقق می شود و باید در این مورد از واژه تقریب بهره برد.

 

وی افزود: اگر واژه وحدت را به معنای داشتن موضع مشترک در برابر دشمنان و ملحدان و تلاش های تبشیری دیگر ادیان و عرفان های نوظهور تلقی کنیم، آنگاه وحدت شیعه و سنی می تواند درست و صحیح باشد.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب، با اشاره به نظر امام خمینی (ره) در خصوص وحدت، خاطرنشان کرد: تاکید ایشان بر وحدت شیعه و سنی در عرصه سیاسی به معنای نفی اختلافات نیست، بلکه به معنای داشتن موضع مشترک در قبال تهدیدهاست به طوری که امام خمینی (ره) تاکید داشتند که این اختلافات پررنگ نشده و به میدان عمل وارد نشود.

 

شریعتمداری، گرایش به تقریب را نه فقط در گروه شیعیان، بلکه در میان اهل سنت نیز دارای طرفدارانی ذکر و تصریح کرد: مسئله تقریب در میان اهل سنت و شیعه هم موافق دارد و هم مخالف اما گرایش شیعیان نسبت به این امر بیشتر است زیرا ائمه اطهار(ع) در پی تقریب مذاهب بودند و همواره به پیروانشان توصیه می کردند که به عیادت بیماران دیگر مسلمانان بروند یا در مراسم تشیع جنازه آنها شرکت کنند.

 

وی تاکید کرد: ما موظفیم به اعتبار مسلمان بودنمان و قرآن محور بودنمان و به عنوان پیرو ائمه(ع) در امر وحدت و تقریب پیشگام باشیم.

 

پایان پیام/

کد خبر 21826

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha