به گزارش خبرگزاری شبستان از استان گلستان، هادی طوماری، مدرس روزنامه نگاری کشور در این جلسه که شب گذشته (27 دی) در دفتر هفته نامه پژواک سخن و با حضور طیف های مختلف استان در گرگان برگزار شد، گفت: امروز در دنیا یکی از مهمترین بحث ها در رسانه ها، اقتصاد است. یک رسانه با اقتصاد استقلال می یابد و با استقلال خود به توسعه و پیشرفت شهر، استان و کشور کمک می کند.
وی افزود: یکی از راه های اقتصاد رسانه ای این است که از بحران های محتوایی عبور کنیم، متاسفانه 60 درصد تولیدات محتوا در مطبوعات محلی از روابط عمومی ها و خبرگزاری ها و وب سایت ها است و اینکه حتی قانون کپی رایت هم در این موارد رعایت نمی شود.
طوماری ادامه داد: یکی دیگر از مشکلات مطبوعات محلی این است که خبرنگاران تبدیل به بلندگوی روابط عمومی ها شده اند.
وی ادامه داد: ظرف 15 سال اینده دنیا به سمت مطبوعات محلی می رود و مردم بیشتر دوست دارند از اطراف خود بدانند و بشنوند و لذا دیگر دنبال نشریات ملی و بین المللی نمی روند لذا خوب است که در امر تولید محتوا ورود کنیم و سواد رسانه ای مردم را نیز بالا ببریم.
طوماری خاطرنشان کرد: من قانون مطبوعات 32 کشور جهان را با دقت مطالعه کردم اما هیچکدام از انها مانند ایران نبودند و آزادی هایی که در قانون مطبوعات ما و حوزه اختیاراتی که ما داشتیم در هیچکدام از آنها نبود ولی ضعف محتوا نویسی باعث شد ما این آزادی ها را نبینیم و آن را اسارت و محدودیت تلقی کنیم.
اگر ما به هم نزدیک شویم مشکل مطبوعات حل می شود
رحمت الله رجایی، سردبیر هفته نامه ستاره گلستان نیز در این میز گرد اظهار داشت: من بارها گفته ام که برگزاری چنین نشست هایی به وضعیت مطبوعات استان سر و سامان خواهد داد. ما اهل گفتگو هستیم و باید با گفتگو مشکلات خود را حل کنیم.
وی افزود: ما اگر می خواهیم مشکلات مطبوعات ما حل شود باید به یگدیگر نزدیک شویم. یکی از عمده ترین مشکلات رسانه های محلی این است که به کسانی مجوز می دهند که اهل رسانه نیستند و این خودش یک مسئله بزرگ است.
نشریات به دولت ها وابسته نباشند
سید محمد مهدی حسینی، مدیر مسئول هفته نامه پژواک سخن نیز در این نشست هم اندیشی عنوان کرد: ما به سوی وحدت و همدلی مدیران مسئول هفته نامه های استانی حرکت کردیم و چندین بار هم در جلسات شرکت کردیم ولی در ادامه راه این روند از طرف دوستان ما قطع شد.
مدیر مسئول پژواک سخن اذعان داشت: کمبود خبرنگار حرفه ای در استان که شاید به تعداد انگشتان یک دست هم نرسد باعث شده که خبرنگاران مطبوعات مختلف همزمان در چند نشریه کار کنند. یک زمانی مدیر مسئولان خبرنگاران را کنترل می کردند اما امروز بر عکس شده و تا به یک خبرنگار حرفی زده می شود، به یک نشریه دیگر می رود.
خانه مطبوعات فعلی کاملا قانونی است
سید جواد حسینی، عضو هیئت مدیره خانه مطبوعات استان که در این جلسه حضور داشت در واکنش به صحبت های کلانتری گفت: انتخابات سال گذشته خانه مطبوعات استان جزو سالم ترین انتخابات بدوده که حدود 200 خبرنگار از طیف ها و هفته نامه های مختلف آمدند و اعضای هیئت مدیره را انتخاب کردند.
پایان پیام/
نظر شما