سرهنگ عزیز الله ملکی٬ فرمانده انتظامی استان مرکزی در گفتگو با خبرنگار شبستان در اراک با اشاره به مسئولیت ها و وظایف پلیس در راستای برقراری نظم و امنیت در جامعه، گفت: این جز با مشارکت و همکاری مردم محقق نخواهد شد.
وی افزود: در کنار مفاهیم مهم در نظام اجتماعی، مشارکت مردمی مفهومی جدید و پیچیده است که امروزه به عنوان یکی از مهم ترین شاخصه های رشد و توسعه در هر جامعه ای مطرح است.
سرهنگ ملکی خاطر نشان کرد: شرط لازم برای پیشرفت جامعه، توسعه همه جانبه، ایجاد روابط گرم، گسترش انسجام اجتماعی، بسط مشارکت اجتماعی و اعتماد متقابل (فرد ـ جامعه ـ دولت) و مشارکت مردمی است.
وی با اشاره به آثار سوء کاهش مشارکت مردمی و افول این سرمایه اجتماعی، خاطر نشان کرد: در اثر کاهش مشارکت مردمی ما شاهد تبعیض، نابرابری، عدم حس اعتماد عمومی، افزایش انحرافات و اعتیاد، فروپاشی خانواده و شکاف بین نسلی خواهیم بود.
فرمانده انتظامی استان مرکزی، انباشت مشارکت اجتماعی را زمینه ساز پیشگیری از جرایم دانست و گفت: مشارکت اجتماعی از شاخصه های مهم یک جامعه توسعه یافته است و مفهوم مشارکت قدمتی به درازای تاریخ زندگی اجتماعی بشر و به اقتضای شرایط زمانی و مکانی تعاریف مختلفی به خود دیده است.
وی افزود: مشارکت اجتماعی را میتوان فرایند سازمان یافتهای دانست که از سوی افراد جامعه به صورت آگاهانه، داوطلبانه و جمعی با در نظر داشتن هدفهای معین و مشخص به منظور سهیم شدن در منابع قدرت انجام میگیرد و شهود چنین مشارکتی، وجود نهادهای مشارکتی چون انجمنها، گروهها، سازمانهای محلی و غیر دولتی است.
سرهنگ ملکی گفت: ایران، به علت مذهب مشترک، زبان مشترک، آیین و رسوم خاص، اعیاد و عزاداری ها، احترام عامه مردم به یک سری اصول و ارزش ها و... دارای عناصری از اعتماد، انسجام و مشارکت اجتماعی است.
وی گفت: نیروی انتظامی نیز به عنوان یکی از نهاد های پیشرو در حفظ امنیت جامعه با مدیریت دانش که امروزه از آن به عنوان یک پلیس دانش بنیان نام می برند عوامل و مؤلفه های آسیب زای اجتماعی را پیدا می کند تا با فرهنگ سازی و اقدامات اساسی، شاهد کاهش این آسیب ها باشیم.
سرهنگ ملکی گفت: فقدان مشارکت مردمی در امنیت مترادف با بروز انحرافات اجتماعی است، چون سرمایه اجتماعی، وجود هنجارهای رفتاری مبتنی بر تشریک مساعی را منعکس می کند و انحرافات اجتماعی بالفعل نیز بازتاب نبود سرمایه اجتماعی خواهد بود.
وی عنوان داشت: برای افزایش امنیت اجتماعی، مشارکت مردمی کمک مؤثری است و با کمک انباشت مشارکت اجتماعی در طول زمان می توان از بسیاری از جرایم پیشگیری کرد.
پایان پیام/
نظر شما