به گزارش خبرنگار پارلمانی شبستان، محمدرضا باهنر، نایبرییس دوم مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی امروز چهارشنبه 27 دی گفت: در حال حاضر بحثی که نقل محافل است، هدفمندسازی یارانهها است و اجرای این طرح جزء آرزوهای دیرینه هم دولت و هم مجلس بوده است و طرحی است که ما در اجرای آن ناگزیریم ولی باید آن را به درستی به سرمنزل مقصود برسانیم.
وی اظهار کرد: هم دولت و هم مجلس همت را بر اجرای این طرح گذاشتند اما دولت معتقد بود که این داستان را یکدفعه اجرایی کند و مجلس معتقد بود که باید در طول پنج سال و به تدریج اجرایی شود که هر کدام از این دو خیر و شر سناریوهایی بودند که مزایا و معایبی داشتند.
باهنر ادامه داد: مجلس میگوید یک مرحله از این طرح اجرا شود تا توان اجرایی و مدیریتی دولت در کشور سنجیده شود و پس از این مرحله و برآورد توان اقتصادی دولت قدم دوم را برای اجرای آن برداریم.
وی گفت: هدفمندسازی در مرحله اول برخی منافع را نصیب کشور کرده است و تردیدی نیز در این منافع نیست اما ما اشکالاتی در مرحله اول احساس میکنیم که تا این اشکلات برطرف نشود برداشت قدم دوم امکانپذیر نیست و در واقع قدم دوم را سختتر میکند.
باهنر تصریح کرد: اختلاف نظر کارشناسی که وجود دارد این است که اقتصاد خانوار ما باید با خدمات عمومی جبران شود، ما در بودجه 91 بحث حمایت از بخش سلامت، بیمه بیکاری و تقویت بنگاههای تولید را در دستور کار قرار دادیم و حتی کارشناسان بخش سلامت معتقدند اگر یک درصد از نقدینگیای که به مردم وارد میشود به بخش سلامت اختصاص یابد ما میتوانیم بالای 90 درصد از شهروندان کشور را از هزینههای درمان معاف کنیم.
نایبرییس دوم مجلس با بیان اینکه هزینههای درمان گاهی خانوارها را ساقط میکند، خاطرنشان کرد: امروز در خانوادهای که مریض بیپول وجود دارد جبران این پول و هزینههای درمان سختتر از خود مرض است.
باهنر با بیان اینکه نرخ بیکاری در کشور بسیاری از خانوادهها را اذیت و آزار میکند، گفت: امروز به گفته مسئولان دولت مقدار زیادی از پولی که به خانوادهها داده بودیم مستهلک شده است یعنی 40 هزار تومان امسال ارزش 40 هزار تومان دو سال قبل را ندارد و ما اگر بخواهیم این 40 هزار تومان را حتی به 400 هزار تومان برسانیم مجبوریم از آن طرف 500 هزار تومان از جیب مردم برداریم یعنی با افزایش تورم مردم مجبورند پول بیشتری هزیه کنند.
وی با بیان اینکه بنگاههای دولت وضعیت خوبی در کشور ندارند، گفت: ما اگر بخواهیم بحث سیستم بانکی را اصلاح کنیم باید خطمشی مشخصی داشته باشیم.
وی تأکید کرد: ما اعلام آمادگی میکنیم در این هفت هشت ماهی که دولت وقت دارد با کمک دولت برخی از مشکلات معیشتی مردم را حل میکنیم، ما میتوانیم برای مشکلات معیشتی و اقتصاد خانوار که به شدت تحت تأثیر و فشار هستند راهحلهای کوتاهمدت ارایه دهیم اما برای گامهای سنگینتر و بلندتر فرصت بهتری را برای بحث کارشناسی و مطالعه باید بگذاریم.
پایان پیام/
نظر شما