به گزارش خبرنگار پارلمانی شبستان، عباس رجایی رییس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی پس از سخنان رییس جمهور در صحن علنی امروز چهارشنبه 27 دی گفت: امروز پس از 33 سال انقلاب اسلامی ایران مشکل ما در حوزه های اقتصادی و مشکل مدیریتی است و اگر مساله مدیریت را در سیستم اجرایی کشور را اجرا می کردیم قطعاً امروز بسیاری از مشکلات پیش نمی آمد که کلاف مشکلات را پیچیده تر کند.
وی اظهار کرد: یکی از مسائلی که باید در حوزه کشاورزی به آن توجه کنیم این است که نگاه ما به بخش کشاورزی نگاهی که به سایر بخش ها داریم و این قابل قبول نیست زیرا بخش کشاورزی بخشی است که با موجود زنده سروکار دارد و ما نمی توانیم بگوییم در حال حاضر برق یا آب یا کود نداریم زیرا موجود زنده به سرعت از بین می رود.
رجایی تصریح کرد: بخش کشاورزی بخشی است که همه کارکردهایش به ملت ایران برمی گردد و سر سفره همه ملت ایران باید محصولات کشاورزی باشد و اگر در موضوعی خللی پیدا شود برای همه ملت ایران خطرناک است.
وی تاکید کرد: بخش کشاورزی با توجه به ساختارهای موجود اصلاً قادر نیست مسائل و مشکلات خود را حل کند و باید شرایط را به گونه ای حل کنیم که این بخش مسائل و مشکلات خود را در درون خود حل کند زیرا این بخش برخلاف بخش صنعت است.
رییس کمیسیون کشاورزی با تاکید بر اینکه بخش کشاورزی هنوز از سنتی بودن خارج نشده است گفت: بخشی از محصولات کشاورزی ما هنوز به صورت سنتی تولید می شود و اقتصادی و بهره ور نیست که یکی از علت هایش این است که ما به مدلهای بخش کشاورزی همانند سایر مدلها در بخش های دیگر نگاه می کنیم.
وی ادامه داد: امروز اگر برق استخر پرورش ماهی غرق شود ماهی می میرد اما اگر در حوزه بازرگانی قطعی برقی اتفاق بیفتد و فقط شاید سفارت اقتصادی که شاید قابل جبران باشد اتفاق بیفتد.
وی گفت: ما از رییس جمهور می خواهیم که داده هایی که می فرمایند تخصصی باشد درست است انتظار نداریم در همه بخش ها تخصص داشته باشند اما وقتی رییس جمهور می گوید: دامداران را برای اداره جنگل در نظر بگیریم این یعنی اینکه دامدار درختان جنگل را برای اینکه نور کافی برا روییدن علوفه به کف جنگل بتابد قطع کند زیرا کف جنگل علوفه ندارد که دامدار بخواهد از ان استفاده کند همین حرف نشان می دهد که این گونه حرف زدنها تخصصی نیست.
وی تاکید کرد: اینکه می گویند زمین را در اختیار افراد برای تولید غذای حلال بگذاریم حرفی تخصصی نیست زیرا همین زمین در اختیار افرادی است که در آن ویلا و یا باغشهر می سازند.
وی با تاکید بر اینکه حمایت از بخش کشاورزی باید واقعی باشد گفت: 8 میلیون تن گندم با قیمت حداقل 1000 تومان خریداری کرده ایم اما از آن طرف گندم را از کشاورز خود نخریدیم و اینقدر این قیمت را نگه داشتیم که یا غذای دام شد یا از مرز خارج شد.
نماینده اراک در خانه ملت با بیان اینکه مخالف هدفمندسازی یارانه ها در حوزه کشاورزی نیستیم ولی مدلش باید اصلاح شود چرا قیمت نهادهای کشاورزی تا 5 برابر افزایش یافته است همین افزایش قیمت ها باعث شده است که هزینه تولید در بخش کشاورزی بالا برود.
رجایی ادامه داد: سازمان تعزیران حکومتی آمده است دامدار ما را تعزیزاتی کرده است و دلیلش نیز این است که چرا دامدار شیر را لیتری 1000 تومان می فروشد این مشکل چه ربطی به تعزیرات دارد قطعا وقتی هزینه های تولید بالا می رود قیمت محصولات نیز باید بالا برود تا برای کشاورز منفعت داشته باشد.
وی تاکید کرد: ما در حوزه غذا و کشاورزی باید دو نوع یارانه یعنی هم یارانه برای تولید و یارانه برای مصرف اختصاص دهیم نبایستی یارانه مصرف کننده از بخش تولید بگیریم قطعا این نگاه باید در حوزه کشاورزی اصلاح شود.
پایان پیام/
نظر شما