از راه درمان 4ضعف اقتصاد تا عدم توفیق در اجرای هدفمندی بدون تفاهم مجلس

رییس جمهور بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته امروز در صحن علنی مجلس شورای اسلامی حضور پیدا کرد و درباره فاز دوم هدفمندی یارانه ها و مشکلات اقتصادی کشور مباحثی را مطرح کرد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی شبستان، محمود احمدی‌نژاد، رییس‌جمهور کشورمان صبح امروز چهارشنبه 27 دی با حضور در صحن علنی مجلس در سخنانی گفت: خدا را سپاسگزارم که توفیق حضور در مجلس و دیدار و زیارت نمایندگان را به من عنایت فرمود و از هیئت‌رییسه مجلس و رییس محترم بابت تنظیم این برنامه صمیمانه تشکر می‌کنم.
وی اظهار کرد: امروز خدمت شما رسیدم تا مهم‌ترین مسایل کشور و همین‌طور راه‌حل‌ها را با شما در میان بگذاریم و تلاش کنیم تا ذهنیت و اراده مشترکی بیش از گذشته در جامعه شکل گیرد.
وی با بیان اینکه امروز سه مطلب اصلی را بیان خواهم کرد، گفت: مطلب نخست در رابطه با دولت و مجلس است، همه ما یکی هستیم و در یک سنگر قرار داریم، بنده، شما، دولت و مجلس با یک تعهد مشترک در عرصه مدیریت کشور وارد شده‌ایم و تعهد خدمت به ملت، پاکی، عدالت، حفظ و کرامت مردم، خدمت‌گزاری فعال در کشور و آبادانی همه از مسئولیت‌های مشترکی است که ما داریم و فقط در این بین یک تقسیم کاری صورت گرفته است.
رییس‌جمهور ادامه داد: بنده این افتخار را دارم که با اکثریت نمایندگان از گذشته دور رفاقت داشته باشم و در عرصه‌های مختلف با هم همکاری داشتیم و برای ملت و انقلاب تلاش کردیم.
وی بیان کرد: امروز هم ما و هم مجلس می‌خواهیم خدمت به مردم داشته باشیم و مبنای کار ما دوستی و همراهی برای خدمت به مردم و برای رفع مشکلات آنها و رشد و تعالی در کشور است.
وی با تأکید بر اینکه دولت نهم بیشترین احترام را برای نمایندگان قایل بوده است، گفت: برای اولین بار در سفرهای استانی دولت نهم بود که از نمایندگان برای هم‌فکری و تشریک مساعی دعوت کرد و این برادر کوچک همه شما را دوست دارد.
وی تأکید کرد: متأسفانه عده‌ای به طور مستمر اخبار خلاف منتشر می‌کنند و با ابراز اتهامات بی‌اساس می‌خواهند فضای بین دولت و مجلس را مخدوش کنند اما امروز واضح است که عده‌ای با تخریب رابطه دولت و مجلس سود سیاسی و اقتصادی می‌برند.
وی با تأکید بر اینکه خواسته دولت و مجلس مشترک است، گفت: به شما قول می‌دهم اگر در این جلسه ما یک کاغذ برداریم و بگوییم خواسته‌هایتان را بنویسید همه ما 95 درصد خواسته‌هایمان یکی است و پنج درصد باقیمانده نیز قابل حل و تفاهم است.
وی با تأکید بر اینکه ما برای خدمت آمده‌ایم و فاصله‌ای جز تقسیم کار نیست، گفت: سطح اول کار مشترک بین دولت و مجلس مسایل منطقه‌ای و حوزه‌های انتخابیه است که نمایندگان مسایل، مشکلات و نیازهای مردم را پی‌گیری و منعکس می‌کنند و این موضوع دغدغه و مسئولیت مشترک هر دوی ماست.
وی تأکید کرد: خوشبختانه با پی‌گیری نمایندگان و تلاش دولت کارهای خوبی انجام شده است و کارهای خوبی نیز در دست اقدام است.
وی گفت: از نگاه دولت نمایندگان یک برکت و یک کمک بسیار ارزشمند به کشور، ملت و مجموعه نظام و مردم هستند و ما دایما با نمایندگان در حال مکاتبه و جلسه برای کارهای منطقه‌ای هستیم.
وی بخش دیگر مسئولیت مشترک دولت و مجلس را موضوعات کلان و اساسی کشور عنوان کرد و ادامه داد: این کارها باید حداقل معادل کارهای منطقه‌ای و توسعه‌ای مورد اهتمام دولت و مجلس قرار گیرد و امروز آنچه می‌خواهم بگویم در این بخش است.
وی با اشاره به این موضوعات گفت: روند رشد کشور روند خوبی است و ما که چنین ملت بزرگی و انقلابی داریم باید به سمت پیشرفت حرکت کنیم.
وی با اشاره به تحریم‌های دشمن تصریح کرد: از جمله اهداف اصلی انقلاب اسلامی آزادی، استقلال و جمهوری اسلامی ایران و پیشرفت و تعالی کشور و رسیدن به جایگاه ارزشمند برای ملت ایران است که در این جلسه کارهای فراوانی صورت گرفته است.

4ضعف اصلی اقتصاد ما را به این روز انداخت/ادامه وضعیت موجود به ضرر ماست
محمود احمدی نژاد، رییس جمهور با حضور در صحن علنی مجلس شورای اسلامی به ایراد سخنرانی درخصوص مشکلات اصلی امروز اقتصاد کشور و راه حل های موجود برای پیشبرد پرداخت.
احمدی نژاد با بیان اینکه کارهای بسیار ارزشمند و ماندگاری برای اقتصادی کشور در سالهای اخیر انجام شده است گفت: در سالهای 85-86 در همین کشور در تابستان قطعی برداشتیم اما در این 5 الی 6 سال معادل کل قبل ظرفیت برق ایجاد شد.
وی با اشاره به اینکه علی رغم زیاد شدن خانه ها و رشد صنعت و حتی بالا رفتن سرانه مصرف ظرفیت برق کشور افزایش یافته است افزود: من از شما نمایندگان و همه ملت سوال می کنم که 6 سال پیش چند وسیله برقی داشتید و امسال چند وسیله دارید.
رییس جمهور ادامه داد: نسبت به قبل صادرات برق کشور یک میلیارد دلار افزایش یافته در تولید فولاد ظرفیت بیش از دو برابر شده و صادرات غیرنفتی از 7 میلیارد دلار به 14 میلیارد دلار رسیده همچنین در فرهنگ موضوع هسته ای،علوم و فن اوری عمران، آبادی، بیمارستان و دانشگاهها و ... کارهای بزرگی انجام داده ایم.
رییس جمهور به اقدامات اقتصادی انجام شده در دولتهای نهم و دهم اشاره کرد و اظهار داشت: طرح هایی مانند مسکن مهر، مسکن روستایی، سهام عدالت، طرح عظیم هدفمندی یارانه ها و صدها کار دیگر در کارنامه ما جزء افتخارات ما اما همه می دانیم که ظرفیت کشور بیش از این حرفهاست و ما باید به الگو تبدیل شویم.
احمدی نژاد با اظهار اینکه تبدیل شدن ایران به الگو توقع زیادی نیست بلکه تراز و توانمندی ملت است افزود: همه می دانیم که موانع ساختاری در اقتصاد ایران وجود دارد که مشکل آفرین است.
رییس قوه مجریه مشکل ایجاد شده بر سر راه اقتصاد ایران را تحریم دشمن دانست و خاطرنشان کرد: یک ملتی که می خواهد مستقل و سرافراز باشد قطعاً دشمن دارد دشمنان نمی خواهند ما سرافراز باشیم و این امروز باور همه ماست.
وی با تاکید بر این نکته که دشمنان برای مقابله با پیشرفت ایران بهانه هایی جور می کند تصریح کرد: بهانه آنها موضوع هسته ای و حقوق بشر است که در موضوع هسته ای ما بارها توضیحات لازم را ارایه داده ایم برای دنیا هیچ ابهامی وجود ندارد همچنین در زمینه حقوق بشر ما از حقوق بشر دفاع می کنیم البته به این معنی نیست که حقوق انسانها در کشور ما ضایع نمی شود و بر سر کم و زیاد بودن آن هم بحث وجود دارد.
داستان خلخال و پای دختر شهروند علوی در ذهن ملت ایران است
احمدی نژاد با اظهار اینکه داستان خلخال و پای دختر شهروند حکومت علوی هرگز از ذهن ملت ایران و مسئولین فراموش نخواهد شد افزود: سوال اینجاست که وضع حقوق بشر در کشورهای دشمن چگونه است خدا وکیلی مشکل اصلی انها حقوق بشر است یا پیشرفت اقتصادی ما؟
وی در ادامه با تاکید بر این نکته که ما هم نباید بهانه به دست دشمن دهیم بیان کرد: ملت ایران با دست خودش تمام ظلمها را حل می کند.
رییس دولت دهم به داستان تحریمها بازگشت و افزود: دشمنان به این بهانه ها می خواهند به ما فشار آورند و مدعی هستند که سنگین ترین تحریمها را اعمال کردند که محدودیت فروش نفت تحریم بانک مرکزی و مبادلات پولی از آن جمله است آنها می خواهند از یک طرف به مردم فشار آورند و از طرف دیگر بودجه دولت را تحت فشار قرار دهند.
احمدی نژاد در ادامه با تصریح اینکه من نمی خواهم ابعاد تلاش دشمن و تاثیرات احتمالی ان را تشریح کنم گفت: اما همه می دانیم که انها گام به گام تمام تلاششان را بر علیه مردم بکار می گیرند تحریم ها به صورت طبیعی باعث یک سری مشکلات می شود که به چند دسته می توان آنها را تقسیم کرد.
وی کاهش سرعت رشد کشور، فشار به بخش های وسیعی از مردم، اخلال در تجارت خارجی، ایجاد فاصله طبقاتی، مشکل در تولید وابسته به درآمد ارزی را از تاثیرات تحریمها دانست خاطرنشان کرد: سوال من این است که چه باید کرد؟ شاید ما الان نتوانیم در اراده دشمن برای دشمنی با خودمان تغییر ایجاد کنیم اما چه باید کرد؟
ادامه وضع موجود، تسلیم در برابر دشمن و ایجاد تحول ساختاری؛جهت گیری ها در برابر تحریم هاست
احمدی نژاد در ادامه سه جهت گیری کلی در برابر تحریم ها را اعلام کرد و گفت: یک جهت گیری این است که به وضعیت موجود ادامه دهیم و انها حمله کنند و دولت بسیج شده و حمله آنها را خنثی کند.
جهت گیری بعدی این است که در برابر دشمن تسلیم شویم که همه می دانیم این از ساحت مقدس ملت به دور است و در جهت گیری سوم می توانیم با ایجاد تحول ساختاری، استفاده از ظرفیت های ملی عبور از تحریم و مایوس کردن دشمن به کار گیریم.
وی افزود: روشن است که جهت گیری اول هم در میان مدت و درازمدت به ضرر ماست.
رییس جمهور با اظهار اینکه از دید ما و به اعتقاد ما جهت گیری اول هم نمی تواند شرایط را به نفع ملت ایران تغییر دهد خاطرنشان کرد: البته دولت ایستاده و شبانه روزی مشغول کار است اما به نظر می رسد که نمی شود این کار را ادامه داد البته شما می دانید اگر اقدامات سریع دولت نبود دشمن به تمام اهدافش می رسید.
احمدی نژاد با تاکید بر این نکته که ما فکر می کنیم می شود با همراهی و همکاری هر طراحی که دشمنان علیه ما دارند و هر تهدیدی را به فرصت تبدیل کنیم برای اینکه این کار را بکنیم باید نقاط ضعف را بشناسیم تصریح کرد: 4 نقطه ضعف اصلی در اقتصاد ما وجود دارد.
جریان نادرست ثروت، انحصار اقتصاد به 3 یا 4 هزار نفر، اتکا به درآمد نفتی و استفاده نکردن از ظرفیت های بومی را 4 ضعف اصلی اقتصاد کشور دانست.
وی اولین نقطه ضعف اصلی اقتصاد کشور که دشمن بر روی آن حساب کرده را جریان نادرست ثروت و سرمایه دانست و افزود: بیش از 50 سال است که جریان ثروت و سرمایه به معنای ان اعم از نیروی انسانی کارامد در جهات خاصی شکل گرفته است و به لحاظ جغرافیایی از مناطق دورتر به مناطق مرکزی تر ادامه دارد.
وی ادامه داد: سرمایه در کشور ما از دید دهک های درآمد کمتر به جیب دهک های با درآمد بیشتر ریخته می شود که این نوع اقتصاد در یک کشور سرمایه داری توجیه است اما در ایران که به دنبال عدالت هستیم قابل قبول نیست.
رییس قوه مجریه منحصر شدن عرصه اصلی اقتصاد به افراد خاص و معدود و خارج شدن توده های مردم از فعالیت های ماندگار اقتصادی را ضعف دیگر اقتصاد ایران دانست و گفت: به همین سبب تولید وابسته به نفت ما رشد کرده است و نمی شود ما اصل اقتصاد کشور را به دست 3 یا 4 هزار نفر بدهیم و بقیه مردم تابع آنها باشند.
وی عامل اصلی در ایجاد این دو نقطه ضعف را سیستم بانکی کشور دانست و اظهار داشت: البته مدیران و کارکنان بانکی ما مقصر نیستند اما سیستم بانکی به گونه ای است که دائماً سرمایه را از نقاط دور به مرکزی منتقل می کنند.
احمدی نژاد افزود: در نقطه مقابل این دو ضعف کارهای زیادی مانند سهام عدالت هدفمندی یارانه و غیره انجام شده تا بازتوزیع ثروت از لایه های پایین و نقاط دور صورت بگیرد.
وی در ادامه اتکا بودجه هزینه دولت به ارز نفتی را از دیگر نقاط ضعف اقتصادی کشور دانست و اظهار داشت: در بعضی مقاطع مجلس و دولت های متعدد این را کاهش داده اند مانند تاسیس صندوق توسعه ملی که ما ان را ایجاد کرده ایم و توانستیم بخشی از سبد هزینه دولت را خارج کرده و پس انداز کنیم اما به طور متوسط همواره بودجه های هزینه ای کشور وابسته به نفت شده است.
رییس دولت دهم آخرین نقطه ضعف کشور را عدم اتکا به برنامه ریزی های اقتصادی وابسته به منابع بومی اعلام کرد و افزود: اتکا به مدلهای اقتصادی و تحلیلهایی که برای بخش های سوسیالیستی و سرمایه داری است این نقاط ضعف را برای ما ایجاد کرده است.

مردمی‌کردن اقتصاد راه‌حل مشکلات اقتصادی
محمود احمدی‌نژاد، رییس‌جمهور کشورمان در ادامه سخنان خود در جلسه علنی امروز 27 دی‌ماه گفت: اولین راه‌حل مشکلات اقتصادی تغییر جریان ثروت و سرمایه است تا این مسیر تغییر نکند مشکلات سر جای خود باقی می‌ماند، ثروت و سرمایه باید در هر جا بچرخد، 25 درصد از ثروت در تهران می‌چرخد، پس کی مناطق محروم باید از ثروت برخوردار شوند، باید سفته‌بازی را از مسیر اقتصادی خارج کنیم و از فعالیت‌های تولیدی حمایت کنیم تا فرصت فعالیت سازنده اقتصادی ایجاد شود.
وی ادامه داد: استفاده حداکثری از منابع بومی و سرزمینی یکی دیگر از راه‌حل‌ها است، اگر متکی به منابع بومی باشیم رشدمان پایدار و آسیب‌پذیری به حداقل می‌رسد.
رییس‌جمهور مردمی‌کردن اقتصاد را یکی دیگر از مشکلات اقتصادی دانست و افزود: قطع رابطه هزینه‌ای دولت با ارز نفتی یکی دیگر از راه‌حل‌ها است، باید تصمیمی یکباره بگیریم.
احمدی‌نژاد ادامه داد: کودکی که دو سال شیر می‌خورد برای قطع این موضوع گریه می‌کند، اقتصاد کشور 100 سال است که از درآمد نفتی تغذیه کرده است، فکر کردند که درآمد نفت هست و مفت است، پس همه هزینه‌ها به آن سمت رفته است.
رییس‌جمهور استفاده از زمین را به عنوان بالاترین ثروت خدادادی ملت ایران یکی از اقدامات مؤثر در حل مشکلات اقتصادی عنوان کرد و ادامه داد: 3/187 هکتار وسعت ایران است که از این میزان 25 میلیون هکتار تغییر و نوعا معدن است، 103 میلیون هکتار جنگل و مرتع، 14 میلیون جنگل، 5/2 میلیون هکتار تحت اشتغال و کاربری صنعت طیور و جمعیتی است، آیا ما از این میزان به درستی استفاده می‌کنیم.
وی ادامه داد: 45 میلیونی هکتار زمین قابل کشت داریم که از این رقم 14 میلیون کشت می‌شود. 27 میلیون زمین قابل هکتار در کشور استفاده نمی‌شود.
رییس‌جمهور اظهار کرد: برخی می‌گویند که آب در این زمین‌ها نیست و سدسازی و ‌آب‌رسانی هزینه دارد، بله حرف درستی است، فرصت‌هایی که در بازار طلا و ارز می‌چرخد و سرمایه‌هایی که در این بازار در صندوق‌ها و کمدهای خانه‌ها محبوس می‌شود چرا نباید در بازار آب استفاده شود.
وی با اشاره به جلوگیری از ورود دام و طیور به جنگل‌ها خاطرنشان کرد: تاریخ نشان داده است که بهترین حافظان جنگل دامداران هستند، در حالی که دولت برای حفاظت از جنگل‌ها و مراتع نیرو استخدام می‌کند، اگر این 14 میلیون هکتار را به دامداران برگردانیم بیش از 400 هزار اشتغال ایجاد می‌شود.
وی اظهار کرد: حداقل شش میلیون تن بلوط در سال تولید می‌شود که بخش ‌زیادی از آنها در زیر درختان از بین می‌رود. کل علوفه وارداتی کشور هفت میلیون تن است که سال گذشته با مشکل روبرو شده و برای کمبود جبران از گندم استفاده کرده‌ایم، آیا نمی‌شود این شش میلیون تن را در این زمینه استفاده کنیم؟
رییس‌جمهور اظهار کرد: دامنه‌های زاگرس سرمایه‌های عظیمی هستند که می‌شود از این زمین‌ها در پرورش علوفه و داروهای گیاهی استفاده کرد.
وی استفاده از معادن کشور را یکی دیگر از راهکارهای حل مشکلات اقتصادی عنوان کرد و افزود: در حال حاضر معادن کشور در 250 هزار بلوک معدنی قابل تقسیم هستند اما چقدر از آن استفاده کردیم.
احمدی‌نژاد هدفمندی یارانه‌ها و استفاده از منابع ملی را یکی دیگر از راهکارهای حل مشکلات اقتصادی دانست و اظهار کرد: روزانه یک میلیون و 883 بشکه نفت تحویل پالایشگاه می‌شود و سالانه 150 میلیارد مکعب گاز وارد شبکه می‌شود، این منابع عظیم کشور هستند.
مسایل اصلی و کلان کشور را نباید با مسایل مقطعی گره زد
محمود احمدی‌نژاد، رییس جمهور در ادامه سخنان خود در صحن علنی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه مدل اجرای طرح هدفمندی یارانه‌ها در ایران در مجامع جهانی به عنوان مدل اقتصادی جهانی ثبت شده است، بیان کرد: اجرای این طرح اقتصادی مدلی است که ما را از مدل سوسیالیستی خارج کرد و این برای مجلس و دولت افتخار بزرگی است.

وی با اشاره به اینکه اجرای طرح هدفمندی یارانه‌ها برای تحقق عدالت در کشور کمک زیادی کرد، بیان کرد: نسبت درآمد 10 درصد ثروتمند‌ها به 10 درصد فقیران 1245 در سال 89 بود که در حال حاضر به 10/17 برابر رسیده است.

وی با اشاره به اینکه این طرح موجب صرفه‌جویی در مصرف انرژی و گازوییل در کشور شده است، تأکید کرد: در سال 90 نیاز ما به فرآورده‌ها بسیار کم شد و صادرات غیرنفتی ما به 11 میلیارد دلار رسید و سه میلیارد دلار واردات ما کاهش یافت.

احمدی‌نژاد با اشاره به اینکه برخی دوستان می‌گویند اجرای طرح هدفمندی یارانه‌ها مصرف ارز را بالا برد، خاطرنشان کرد: ما با اجرای این طرح تورم را کنترل کردیم و خیلی‌ها بودند که می‌گفتند اجرای این طرح در کشور امکان‌پذیر نیست.

رییس‌جمهور با بیان اینکه نقدینگی در سال 89 در کشور نزدیک به 25 درصد و در سال 90 به 4/19 درصد رسید، گفت: با اجرای این طرح نقدینگی در کشور کاهش یافت و مسایل راهبردی کنترل شد و حتی موجب شد واردات ما به بنزین کاهش یافت و بسیاری از طرح‌های دشمنان خنثی شود.

احمدی‌نژاد با اشاره به اینکه در اجرای طرح هدفمندی یارانه‌ها مردم خودشان مدیریت این طرح را بر عهده داشتند، گفت: نباید برای مردم تصمیم گرفت، حتی مردمی‌ترین دولت‌های جهان هم نمی‌توانند بگویند مردم چه می‌خواهند برخی دوستان ایراد می‌گیرند و می‌گویند اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانه‌ها در این شرایط صحیح نیست، چرا که اگر یارانه به مردم دهیم موجب بیکاری و تنبلی در مردم می‌شود، در حالی که این‌گونه نیست، در حالی که تمام دنیا به خاطر اجرای این طرح ما را تحسین کرد اما دشمنان هم از اجرای این طرح در کشور ما نگران بودند و هستند.

رییس‌جمهور با اشاره به اینکه اجرای این طرح در کشور با موفقیت اجرا شد، تصریح کرد: دیدیم که بدون وابستگی به نفت هم می‌توان کشور را اداره کرد و در واقع اجرای این طرح موجب موفقیت و عظمت ایران شد و همه در اجرای این طرح با هم متحد و هماهنگ بودند و اقتصاد واقعی و رشد پایدار در حال شکل‌گرفتن است و دشمن چون این موفقیت‌ها را در کشور ما دید تحریم‌ها را آغاز کرد چرا که آنها می‌گفتند اگر این طرح در ایران اجرا شود دیگر نمی‌توان ایران را مهار کرد.

وی گفت: من در مصاحبه تلویزیونی هم داشتم تأکید بر اجرای مرحله دوم طرح هدفمندی یارانه‌ها داشتم و راهکارهای آن را نیز اعلام کردم، می‌توان با حضور کارشناسان و اقتصاددانان تبعات و آثار آن را پیش‌بینی و مورد بررسی قرار داد و سپس آن را اجرایی کرد. همه راهکارها و پیش‌بینی‌ها برای اجرای این طرح تشریح شده است و به وسیله این طرح می‌توان فقر را ریشه‌کن کرد. برخی می‌گویند به دلیل اینکه در نزدیک انتخابات ریاست‌جمهوری هستیم نباید این طرح اجرا شود چرا که بر انتخابات تأثیر می‌گذارد، برخی نیز می‌گفتند باید برای تأثیرگذاری در انتخابات آن را اجرا کرد ولی ما مسایل اصلی و کلان کشور را با مسایل مقطعی گره نمی‌زنیم.

رییس‌جمهور کشورمان گفت: بعضی از دوستان در دیدارهایی که با من دارند می‌گویند که این طرح شکست‌خورده است و نباید اجرای این طرح را ادامه دهیم ولی باید گفت که باید ما منابع خود را درست استفاده کنیم و از اقداماتی که در دایره دشمن صورت می‌گیرد، دور شویم.

احمدی‌نژاد اظهار کرد: اختلافی در اجرای طرح هدفمندی یارانه‌ها در این زمینه وجود ندارد و در دیداری که اینجانب با مقام معظم رهبری داشتم رهنمودهایی که ایشان در این زمینه داشتند را مورد توجه قرار داده و معتقد هستم که با اجرای آن نظرات به‌هم نزدیک می‌شود.

وی افزود: امروز در جلسه مشترکی که با نمایندگان مجلس شورای اسلامی داریم در مورد نحوه اجرای این طرح به بحث و بررسی می‌نشینیم و کارشناسان نیز نظرات خود را در این زمینه اعلام تا به طرح و نقطه مشترکی در اجرای این طرح برسیم زیرا اجرای چنین طرح بزرگی در کشور از طریق تفاهم مجلس و دولت امکان‌پذیر است.

رییس‌جمهور اسلامی ایران با اشاره به اینکه اجرای چنین طرح بزرگ اقتصادی نیازمند عزم ملی و تفاهم همگان است، تصریح کرد: ما در زمینه اصلاح نظام بانکی نیز راهکارهایی داریم و در این زمینه مطالعات بسیاری انجام داده‌ایم و در طرح گمرکی نیز در حال حاضر مطالعات ما آغاز شده است. همچنین در اجرای طرح مالیاتی نیز که تقدیم مجلس شورای اسلامی شده است نکات اساسی بیان شده است که بهتر است مجلس کار بررسی آن را هرچه زودتر آغاز کند و حتی اگر شده از طریق میان‌بر بررسی این طرح را در مجلس آغاز و در اختیار دولت قرار دهند.

احمدی‌نژاد با بیان این مطلب که حرف مشترک دولت و مجلس این است که ملتی که در دریای ثروت نشسته نباید فقیر باشد، گفت: 90 درصد مشکلاتی که نمایندگان در جلساتی که با دولت دارند مطرح می‌شود مشکلات مردم است، در حالی که ما با چنین ثروت عظیمی نباید چنین مشکلاتی داشته باشیم، ملت ایران نشان داده است که همواره تمام مراحل با دولت همراه است، همه باید دست به دست هم دهیم تا تمرکز در اقتصاد شکل بگیرد، تجربه نشان داده است که این دولت هر حرفی را که می‌زند اجرایی می‌کند ولی اجرای طرح‌ها نیاز به پشتیبانی و حمایت مجلس شورای اسلامی دارد.

وی گفت: برخی توصیه می‌کنند که شش ماه به پایان دولت مانده است، ادامه اجرای این طرح را رها کنید که باید در جواب آنها گفت مگر روز اول و روز آخر دولت چه فرقی با هم دارد، مگر انگیزه‌ها متفاوت شده است، اگر از همان روز اول کار را شروع کردیم در روزهای پایانی نیز باید انجام کار را ادامه دهیم و تا روز آخر کارها را انجام دهیم.

دولت کار محرمانه ندارد/اجرای طرح هدفمندی بدون تفاهم مجلس غیرممکن است
محمود احمدی نژاد، رییس جمهور در بخش پایانی سخنان خود امروز 27 دی در صحن علنی مجلس گفت: اجرای طرح هدفمندی بدون تفاهم مجلس غیرممکن است.

آب خوردن بنده هم ثبت می شود چگونه می شود این طرح را بدون تفاهم با مجلس اجرا کرد این اتهام را به راحتی به برادر مسلمان نمی زنند که به دولت زدند صادق ترین دولت را به چند اتهام متهم کردید به من خورده می گیرند که چرا به مردم گفته اید دولت کار محرمانه ای ندارد.

وی افزود: در موضوع بانکی نسبت به پاکترین فرزندان دولت اتهام زدند البته جایی برای رسیدن به شکایت نداریم ما تا روز آخر می خواهیم کار کنیم در خدمت ملت و دولت هستیم و هیچ بحث سیاسی نداریم. ملت بزرگتر از این است که کسی بحث سیاسی کند.

احمدی نژاد اظهار کرد: ما سندی داریم که این سند پای اداره کشور و نظم دهنده روابط قوا و مبنای مسئولیت ها در بخش های مختلف کشور است که ان عبارت است از قانون اساسی.

رییس جمهور با بیان اینکه سه قوه مستقل در کشور داریم که بخشی از اختیارات ان را ناظر بر قوای دیگر است تاکید کرد اما این موضوع به معنای دخالت نیست بازرسی کل کشور دستگاههای اجرایی را نظارت می کند اما اسمش دخالت نیست این موضوع نقض استقلال قوا نیست.

احمدی نژاد خاطرنشان کرد: برای دولت و سایر قوا اختیاراتی وجود دارد که مستقل از سایر قواست و برخی از آنها ناظر بر سایر قوا هستند ما هیچ گاه در قانون گذاری دخالت نمی کنیم و تلاش نکرده ایم دخالت کنیم اما اگر تصمیمات دولت و حتی انتساب مسئولیت ها با طرح ها متوقف شود دولت چگونه کار کند.

وی تاکید کرد: برخی تغییرات شکننده است قانونی پس از تصویب سه ماه بعد اصلاح می شود قانون اگر پی در پی اصلاح شود در کشور ثبات به وجود نمی آید.

احمدی نژاد تصریح کرد: اگر دائماً در قانون هدفمندی و بودجه تغییرات ایجاد شود برنامه ریزی مشکل می شود و آنچه انتظار می رود محقق نمی شود احمدی نژاد گفت: تا قانون در ریل دولت بیفتد زمان می برد و بعد از این زمان اصلاح قانون ادامه روند را با مشکل مواجه می کند.

وی اظهار کرد: قانون اساسی هندسه ای را برای نظام حکومتی تعریف کرده است که در این هندسه دولت نیز وجود دارد وسعت یک قوه و ورود به قوه دیگر به ضرر کشور است جایگاه مجلس مهم است اما هرگز وسعت اختیارات مجلس و ورود به عرصه اجرایی به نفع کشور نیست.

احمدی نژاد اظهار کرد: لایحه حق دولت است و طرح نیز با تصمیم 15 نماینده به مجلس ارایه می شود اگر لایحه بیاید و در مجلس آنچنان دگرگون شود که تشخیص دولت این باشد که اهداف لایحه را تامین نمی کند می تواند ان را پس بگیرد نمی شود دولت را مجبور به اجرا کرد مجلس می تواند در این موضوع طرح بدهد.

احمدی نژاد با بیان اینکه قانون اساسی ضامن بقای همه ماست افزود: باید همه مراقب باشیم اگر استقلال قوا وجود دارد برای هر سه قوه باشد دولت بدنه کارشناسی است مجلس و قوه قضاییه و دولت همه متعلق به یکدیگر هستند اگر دولت ببیند که در جایی قانونگذاری با مشکل مواجه شده باید به مجلس مراجعه کند و اگر ببیند در جایی حق مردم ضایع می شود به قوه قضاییه مراجعه می کند.

وی با اشاره برخی از اتهامات به برخی از مدیران اظهار کرد: اگر کسی تخلف و سوءاستفاده کرده است باید رسیدگی شود اما مقدار زیادی از این گزارشات ابهام است و گزارشهایی است که تعریف نشده است باید این موضوع را مدیریت کرد باید کار ملی را کنار گذاشت و کار منطقه ای انجام داد.

احمدی نژاد اظهار کرد: نمی شود یک قوه دائما تحت فشار باشد باید همه به هم کمک کنیم اینها دعوا نیست بلکه بیان مشکلات است ما و شما یکی هستیم و جاها عوض می شود دور عوض می شود ممکن است برخی از اعضای مجلس به دولت بیایند از مجالس دیگر نیز برخی وارد دولت شده اند اما مواضع نباید تغییر کند اقتصاد نمی شود از چند جا مدیریت کرد دعوا نداریم راه تفاهم باز است.

احمدی نژاد اظهار کرد: آمدم تا بگویم حرف مشترک فردایمان را فریاد بزنند ملت ایران در برابر دشمنان دست بسته نیست و ظرفیت ها امکان عمل برتر را فراهم کرده و شدنی است.

وی گفت: صلاح دانستید 4 ساعت می نشینند حرف شما را می شنوم بهترین سخن سخن برادران و خواهران مجلس است ما هم استفاده می کنیم از فرمایشات رییس مجلس تشکر می کنم و از شما که حوصله کردید و به این سخنان گوش دادید.

وی افزود: درباره پیشنهادات بحث و گفتگو و اظهارنظر کنید از متخصصین و کارشناسان می خواهم تولید نظر و راهنمایی و کمک کنند.

وی تاکید کرد: عزیزان مردمی که قالی می بافند نباید روی حصیر زندگی کنند ملتی که روی دریای ثروت نشسته است نباید فقیر داشته باشد ملتی که علی، حسین، مهدی دارد در نخواهد ماند و تمام قله ها را فتح خواهد کرد.

پایان پیام/
 

کد خبر 217437

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha