4ضعف اصلی اقتصاد ما را به این روز انداخت/ادامه وضعیت موجود به ضرر ماست

احمدی نژاد جریان نادرست ثروت، انحصار اقتصاد به 3 یا 4 هزار نفر، اتکا به درآمد نفتی و استفاده نکردن از ظرفیت های بومی را 4 ضعف اصلی اقتصاد کشور دانست.

به گزارش خبرنگار پارلمانی شبستان، محمود احمدی نژاد، رییس جمهور با حضور در صحن علنی مجلس شورای اسلامی به ایراد سخنرانی درخصوص مشکلات اصلی امروز اقتصاد کشور و راه حل های موجود برای پیشبرد پرداخت.

احمدی نژاد با بیان اینکه کارهای بسیار ارزشمند و ماندگاری برای اقتصادی کشور در سالهای اخیر انجام شده است گفت: در سالهای 85-86 در همین کشور در تابستان قطعی برداشتیم اما در این 5 الی 6 سال معادل کل قبل ظرفیت برق ایجاد شد.

وی با اشاره به اینکه علی رغم زیاد شدن خانه ها و رشد صنعت و حتی بالا رفتن سرانه مصرف ظرفیت برق کشور افزایش یافته است افزود: من از شما نمایندگان و همه ملت سوال می کنم که 6 سال پیش چند وسیله برقی داشتید و امسال چند وسیله دارید.

رییس جمهور ادامه داد: نسبت به قبل صادرات برق کشور یک میلیارد دلار افزایش یافته در تولید فولاد ظرفیت بیش از دو برابر شده و صادرات غیرنفتی از 7 میلیارد دلار به 14 میلیارد دلار رسیده همچنین در فرهنگ موضوع هسته ای،علوم و فن اوری عمران، آبادی، بیمارستان و دانشگاهها و ... کارهای بزرگی انجام داده ایم.

رییس جمهور به اقدامات اقتصادی انجام شده در دولتهای نهم و دهم اشاره کرد و اظهار داشت: طرح هایی مانند مسکن مهر، مسکن روستایی، سهام عدالت، طرح عظیم هدفمندی یارانه ها و صدها کار دیگر در کارنامه ما جزء افتخارات ما اما همه می دانیم که ظرفیت کشور بیش از این حرفهاست و ما باید به الگو تبدیل شویم.

احمدی نژاد با اظهار اینکه تبدیل شدن ایران به الگو توقع زیادی نیست بلکه تراز و توانمندی ملت است افزود: همه می دانیم که موانع ساختاری در اقتصاد ایران وجود دارد که مشکل آفرین است.

رییس قوه مجریه مشکل ایجاد شده بر سر راه اقتصاد ایران را تحریم دشمن دانست و خاطرنشان کرد: یک ملتی که می خواهد مستقل و سرافراز باشد قطعاً دشمن دارد دشمنان نمی خواهند ما سرافراز باشیم و این امروز باور همه ماست.

وی با تاکید بر این نکته که دشمنان برای مقابله با پیشرفت ایران بهانه هایی جور می کند تصریح کرد: بهانه آنها موضوع هسته ای و حقوق بشر است که در موضوع هسته ای ما بارها توضیحات لازم را ارایه داده ایم برای دنیا هیچ ابهامی وجود ندارد همچنین در زمینه حقوق بشر ما از حقوق بشر دفاع می کنیم البته به این معنی نیست که حقوق انسانها در کشور ما ضایع نمی شود و بر سر کم و زیاد بودن آن هم بحث وجود دارد.

داستان خلخال و پای دختر شهروند علوی در ذهن ملت ایران است

احمدی نژاد با اظهار اینکه داستان خلخال و پای دختر شهروند حکومت علوی هرگز از ذهن ملت ایران و مسئولین فراموش نخواهد شد افزود: سوال اینجاست که وضع حقوق بشر در کشورهای دشمن چگونه است خدا وکیلی مشکل اصلی انها حقوق بشر است یا پیشرفت اقتصادی ما؟

وی در ادامه با تاکید بر این نکته که ما هم نباید بهانه به دست دشمن دهیم بیان کرد: ملت ایران با دست خودش تمام ظلمها را حل می کند.

رییس دولت دهم به داستان تحریمها بازگشت و افزود: دشمنان به این بهانه ها می خواهند به ما فشار آورند و مدعی هستند که سنگین ترین تحریمها را اعمال کردند که محدودیت فروش نفت تحریم بانک مرکزی و مبادلات پولی از آن جمله است آنها می خواهند از یک طرف به مردم فشار آورند و از طرف دیگر بودجه دولت را تحت فشار قرار دهند.

احمدی نژاد در ادامه با تصریح اینکه من نمی خواهم ابعاد تلاش دشمن و تاثیرات احتمالی ان را تشریح کنم گفت: اما همه می دانیم که انها گام به گام تمام تلاششان را بر علیه مردم بکار می گیرند تحریم ها به صورت طبیعی باعث یک سری مشکلات می شود که به چند دسته می توان آنها را تقسیم کرد.

وی کاهش سرعت رشد کشور، فشار به بخش های وسیعی از مردم، اخلال در تجارت خارجی، ایجاد فاصله طبقاتی، مشکل در تولید وابسته به درآمد ارزی را از تاثیرات تحریمها دانست خاطرنشان کرد: سوال من این است که چه باید کرد؟ شاید ما الان نتوانیم در اراده دشمن برای دشمنی با خودمان تغییر ایجاد کنیم اما چه باید کرد؟

ادامه وضع موجود، تسلیم در برابر دشمن و ایجاد تحول ساختاری؛جهت گیری ها در برابر تحریم هاست

احمدی نژاد در ادامه سه جهت گیری کلی در برابر تحریم ها را اعلام کرد و گفت: یک جهت گیری این است که به وضعیت موجود ادامه دهیم و انها حمله کنند و دولت بسیج شده و حمله آنها را خنثی کند.

جهت گیری بعدی این است که در برابر دشمن تسلیم شویم که همه می دانیم این از ساحت مقدس ملت به دور است و در جهت گیری سوم می توانیم با ایجاد تحول ساختاری، استفاده از ظرفیت های ملی عبور از تحریم و مایوس کردن دشمن به کار گیریم.

وی افزود: روشن است که جهت گیری اول هم در میان مدت و درازمدت به ضرر ماست.

رییس جمهور با اظهار اینکه از دید ما و به اعتقاد ما جهت گیری اول هم نمی تواند شرایط را به نفع ملت ایران تغییر دهد خاطرنشان کرد: البته دولت ایستاده و شبانه روزی مشغول کار است اما به نظر می رسد که نمی شود این کار را ادامه داد البته شما می دانید اگر اقدامات سریع دولت نبود دشمن به تمام اهدافش می رسید.

احمدی نژاد با تاکید بر این نکته که ما فکر می کنیم می شود با همراهی و همکاری هر طراحی که دشمنان علیه ما دارند و هر تهدیدی را به فرصت تبدیل کنیم برای اینکه این کار را بکنیم باید نقاط ضعف را بشناسیم تصریح کرد: 4 نقطه ضعف اصلی در اقتصاد ما وجود دارد.

جریان نادرست ثروت، انحصار اقتصاد به 3 یا 4 هزار نفر، اتکا به درآمد نفتی و استفاده نکردن از ظرفیت های بومی را 4 ضعف اصلی اقتصاد کشور دانست.

وی اولین نقطه ضعف اصلی اقتصاد کشور که دشمن بر روی آن حساب کرده را جریان نادرست ثروت و سرمایه دانست و افزود: بیش از 50 سال است که جریان ثروت و سرمایه به معنای ان اعم از نیروی انسانی کارامد در جهات خاصی شکل گرفته است و به لحاظ جغرافیایی از مناطق دورتر به مناطق مرکزی تر ادامه دارد.

وی ادامه داد: سرمایه در کشور ما از دید دهک های درآمد کمتر به جیب دهک های با درآمد بیشتر ریخته می شود که این نوع اقتصاد در یک کشور سرمایه داری توجیه است اما در ایران که به دنبال عدالت هستیم قابل قبول نیست.

رییس قوه مجریه منحصر شدن عرصه اصلی اقتصاد به افراد خاص و معدود و خارج شدن توده های مردم از فعالیت های ماندگار اقتصادی را ضعف دیگر اقتصاد ایران دانست و گفت: به همین سبب تولید وابسته به نفت ما رشد کرده است و نمی شود ما اصل اقتصاد کشور را به دست 3 یا 4 هزار نفر بدهیم و بقیه مردم تابع آنها باشند.

وی عامل اصلی در ایجاد این دو نقطه ضعف را سیستم بانکی کشور دانست و اظهار داشت: البته مدیران و کارکنان بانکی ما مقصر نیستند اما سیستم بانکی به گونه ای است که دائماً سرمایه را از نقاط دور به مرکزی منتقل می کنند.

احمدی نژاد افزود: در نقطه مقابل این دو ضعف کارهای زیادی مانند سهام عدالت هدفمندی یارانه و غیره انجام شده تا بازتوزیع ثروت از لایه های پایین و نقاط دور صورت بگیرد.

وی در ادامه اتکا بودجه هزینه دولت به ارز نفتی را از دیگر نقاط ضعف اقتصادی کشور دانست و اظهار داشت: در بعضی مقاطع مجلس و دولت های متعدد این را کاهش داده اند مانند تاسیس صندوق توسعه ملی که ما ان را ایجاد کرده ایم و توانستیم بخشی از سبد هزینه دولت را خارج کرده و پس انداز کنیم اما به طور متوسط همواره بودجه های هزینه ای کشور وابسته به نفت شده است.

رییس دولت دهم آخرین نقطه ضعف کشور را عدم اتکا به برنامه ریزی های اقتصادی وابسته به منابع بومی اعلام کرد و افزود: اتکا به مدلهای اقتصادی و تحلیلهایی که برای بخش های سوسیالیستی و سرمایه داری است این نقاط ضعف را برای ما ایجاد کرده است.
پایان پیام/


 

کد خبر 217391

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha