به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، لفته منصوری، مدیر کل کتابخانه های عمومی خوزستان، در نشست شورای اداری کتابخانه های استان که در محل یادمان شهدای شلمچه برگزار شد، از رسیدن استان خوزستان به سرانه مطلوب شاخص های کتابخوانی تا پایان سال 1391 خبر داد و گفت: تفاوت نهاد کتابخانه های عمومی با دیگر سازمان ها، ماهیت برنامه ریزی آن است و این نهاد، برنامه محور می باشد و تمام فعالیت ها و کارهای آن بر اساس برنامه ریزی مدون بنیان گذاشته شده است.
وی با بیان اینکه از آنجایی که ما با یک سازمان برنامه محور مواجه هستیم دو جریان برنامه ریزی مکمل را که یکی افزایش کمیت ها و دیگری ارتقای کیفیت ها می باشد را در نهاد دنبال می کنیم، افزود: در راستای این دو جریان، کار مشخص است، یعنی برای همه فعالیت ها شاخص هدف و معیار ارزیابی تعریف شده و نقطه آغاز و پایان راه ما در نهاد روشن است.
منصوری، اضافه کرد: از آنجایی که شاخص ها تعریف شده، طبیعتاً برای حرکت در سطح کل استان و حتی شهرستان ها نقشه راه وجود دارد که بر اساس آن حرکت می کنیم و به جلو خواهیم رفت، البته این نقشه راه هم در بعد کمیت ها و هم در بعد کیفیت ها وجود دارد و این دو مقوله باید در کنار هم اتفاق بیفتد.
وی با اشاره به افزایش کمیت ها در نهاد، تصریح کرد: در زمینه های زیربنا، عضو، کتاب، جلسات انجمن، مصوبات انجمن، کیفیت مصوبات انجمن و نیم درصد شهرداری ها شاخص های هدف و ارزیابی عملکرد مشخص و پتانسیل های شهرستان ها به تفکیک استخراج و در یک تفاهم نامه نوشته و در اولین همایش ارتقای شاخص های کتابخانه های عمومی خوزستان راهکارهای لازم برای انجام تفاهم نامه ها ارائه شد.
وی هدف غایی این تفاهم نامه را افزایش شاخص های کمی کتابخانه های عمومی دانست و عنوان کرد: این ابتکار خوزستانی در کشور به عنوان نمونه ملی و یک طرح الگو انتخاب و خواسته شده که این طرح را به عنوان پایلوت به نهاد کشور ارائه کند تا این تجربه موفق مورد استفاده سایر استان ها قرار بگیرد و در بیست و نهمین گردهمایی مدیران کل کتابخانه های عمومی کشور در دی ماه سال جاری در اجلاس تهران ارائه شد.
مدیر کل کتابخانه های عمومی خوزستان، اذعان داشت: مطالعه مفید فرقی اساسی با مطالعه ضروری دارد؛ مطالعه ضروری مطالعه ای است که فرد برای امتحانات و تحصیل این مطالعه را انجام می دهد و در حال حاضر سالن های مطالعه کتابخانه های عمومی در اختیار این نوع مطالعه است.
وی بیان کرد: اما مطالعه ای مفید است که اولاً معطوف به اثر و نتیجه بوده و دستاوردی علمی، عملی(رفتاری)، ذهنی و یا قلبی داشته باشد و ثانیاً آن دستاورد برای تربیت انگیزه، افزایش تعهد، ارتقای توانایی ذهنی، توسعه دانش کاربردی، ارتقای مهارت عملی و نهایتاً در جهت پرورش و تعالی فرد در راستای به فعلیت رساندن استعدادهای الهی وجود او در یکی از چهار زمینه مذکور باشد و مطالعه ای که به عقلانیت و ایمان جامعه کمک کند.
منصوری، با اشاره به اینکه برای ارتقای کیفیت نیز شاخص هایی طراحی شده و به زودی ابلاغ خواهد شد، ادامه داد: یک کتابخانه خوب و با کیفیت دارای معیارهایی است که این فرم در حال پردازش بوده و تمام جنبه های آن را پوشش می دهد.
وی یاد آور شد: بر این اساس منابع انسانی، بودجه و اعتبارات، تجهیزات، فضاها، سخت افزارها و نرم افزارها، همه ذیل کیفیت گرایی کتابخانه ها قرار می گیرند و سلسله مراتب مدیریت از کتابدار، مسئول کتابخانه، رئیس شهرستان تا مدیرکل در نمره نهایی کیفیت یک کتابخانه سهیم هستند و در این سیستم همه مسئول بوده و باید پاسخگو باشند و نمی توانند مشکلات را به فرادست یا فرودست خود ارجاع دهند و از زیر بار مسئولیت شانه خالی کنند.
وی تأکید کرد: با توجه به اینکه شاخص های ارتقای کمی و کیفی برای کتابخانه های عمومی هر شهرستان مشخص شده، دیگر ابهامی در نقشه راه وجود ندارد و حرکت در مسیر تعیین شده است به ویژه اینکه در سال جاری منابع تجدید شونده مناسبی در زمینه تعمیر و تجهیز و استخدام منابع انسانی به کتابخانه های عمومی سراسر استان تزریق شده و این روند ادامه خواهد یافت.
این مقام مسئول، با بیان اینکه همه ما باید در جهت ارتقای شاخص های کمی و کیفی تلاش کنیم و مدیریت مشارکتی را سر لوحه برنامه های خود قرار دهیم، اظهار کرد: این شیوه و ساختار مدیریتی به ما این امکان را می دهد که کتابخانه ها را مرکز ثقل و خاستگاه خیزش فرهنگی جامعه قرار دهیم.
پایان پیام/
نظر شما