ترویج فرهنگ وقف نیازمند نظامی جامع است

دکتر رهایی با اشاره به لزوم اهمیت ترویج فرهنگ وقف در میان آحاد جامعه و آثار و برکات این اقدام خداپسندانه گفت: گسترش نگاه وقف در میان مردم نیازمند نظام جامعی است.

به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر علیرضا رهایی، رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر در جلسه‌ هم‌اندیشی مشترک دانشگاهیان، کارگزاران و متولیان وقف با اشاره به لزوم تدوین جایگاه والای انفاق در میان مردم گفت: با توجه به پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی و گشایش و تحولات غیرقابل انکار در زمینه‌های مختلف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی به زعم برخی از مسئولان امر معنوی و پربرکت وقف آن‌طور که باید و شاید مورد بحث و گسترش قرار نگرفته است.

وی افزود: مهم‌ترین ثمره و برکات برگزاری هم‌اندیشی دانشگاهیان و کارگزاران وقف تبیین جایگاه والای وقف در میان مردم است.

وی با اشاره به ابزار و نیازمندی‌های وقف ماندگار در میان مردم و ترویج این فرهنگ خاطرنشان کرد: آنچه که مسلم است توجه مردم زمانی به وقف برمی‌گردد که نظام جامع پشتیبان آن باشد، اگرچه در برخی از سازمان‌ها نیز این فعالیت آزاد شده اما جای خالی یک نظام جامع برای ترویج این فرهنگ خداپسندانه احساس می‌شود.

رهایی عنوان کرد: تبیین جایگاه وقف نیازمند شناخت وضعیت حال، گذشته و اخذ پیشنهادات از رفتار صاحب‌نظر چه در محیط‌های علمی و چه در محیط‌های غیرعلمی دارد تا نیازها، پیشنهادات و راهکارها با توجه به لزوم ترویج فرهنگ وقف به کار گرفته شود.

وی با اشاره به برخی از پیشنهادات برای بهره‌وری بیشتر از موقوفات خاطرنشان کرد: بررسی احکام شرعی، شناخت دقیق آن، ارزیابی و ضرورت بازنگری با توجه به تحولات فرهنگی، اجتماعی و سیاسی در حوزه وقف طراحی و برنامه‌ریزی مدون به منظور توسعه وقف نوین و جذب اقشار جوان از مهم‌ترین اقدامات برای گسترش فرهنگ انفاق است. همچنین باید از موقوفات به نحو مطلوب بهره‌برداری شود و واقفان نتیجه کار خود را به طور عینی مشاهده کنند.

وی افزود: استفاده بهینه از موقوفات باید به عنوان یک هدف نهایی و مهم مورد توجه قرار گیرد تا آحاد مردم به آن تشویق شوند.

پایان پیام/
 

کد خبر 216884

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha