به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیتالله محمدتقی مصباح یزدی امروز (25 دی) در دیدار با اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی به موضوع اسلامی شدن دانشگاهها اشاره کرد و گفت: این موضوع یکی از مسایلی است که باید به صورت ریشهای دنبال شود و البته از ابتدای انقلاب نیز مطرح بوده است.
وی بیان داشت: امام راحل نیز به این موضوع تاکیدات بسیاری داشتند و از همان ابتدای کار در ستاد انقلاب فرهنگی، اسلامی شدن دانشگاهها را پیگیر شدند.
رییس موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) تاکید کرد: اسلامی شدن دانشگاهها و تحول در علوم انسانی به دلیل گستردگی و عمق کار به افراد متخصص در عرصههای مختلف علوم دانشگاهی نیاز دارد و با امکانات محدود محقق نخواهد شد.
آیتالله مصباح یزدی با بیان اینکه برای تحول در دانشگاهها به منظور اسلامی شدن نیازمند تلاش همه جانبه هستیم، بیان کرد: تحول در همه دانشگاهها و رشتهها مطابق با فرهنگ اسلامی کاری نیست که بتوان آن را در چند روز انجام داد.
اقدام جدی در اسلامی شدن دانشگاهها انجام نشده است
عضو مجلس خبرگان رهبری بیان داشت: آن طور که باید و شاید در راستای اسلامی شدن دانشگاهها تلاشی صورت نگرفته است و باید جدیت بیشتری به کار برد.
آیتالله مصباح یزدی گفت: پس از فرمایشات رهبر معظم انقلاب در خصوص اسلامی شدن دانشگاهها حرکتهایی را شورای انقلاب فرهنگی انجام داد اما پس از سه سال هنوز دستاوردهای قابل توجهی را مشاهده نمیکنیم.
تلاش بیشتری در زمینه اسلامی شدن دانشگاه ها انجام شود
وی با بیان اینکه کار فرهنگی زمان بر است، گفت: باید با استفاده از نیروهای متخصص و فعال در اسلامی کردن دانشگاه ها و تحول در علوم اسلامی تلاش جدی انجام دهیم.
رییس موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) تاکید کرد: همه می دانند که تحول بنیادین در علوم دانشگاهی به دلیل وجود سلیقههای مختلف و گرایشهای فکری امری سنگین می باشد اما مهم این است که پس از شکل گیری این مجموعه بتوان در قالب یک سیاست آنها را هماهنگ کرد تا نتیجه گیری کنیم.
عزم جدی پیرامون تحول بنیادین علوم دانشگاهی مشاهده نمی شود
آیت الله مصباح یزدی تصریح کرد: تحول و اسلامی شدن دانشگاهها از زمانی که کار به صورت جدی آغاز شود 20 سال زمان نیاز دارد که باید در طول این زمان نیز کارهای جدی انجام دهیم.
وی بیان داشت: هنوز اقدام جدی در این زمینه آغاز نشده و عزم جدی مشاهده نمیشود که باید با برنامه ریزی دقیق تر و تلاش بیشتر به هدف رسید.
عضو مجلس خبرگان رهبری تاکید کرد: برای این کار باید ابتدا یک گروه محدود تشکیل شده و مشخص شود و سپس در گروه وسیعتری طرح تهیه شده مورد ارزیابی قرار گیرد و پس از جمع بندی انتقادات و پیشنهادات یک مقام فوق طرح را امضا کرده که ضمانت اجرایی داشته باشد.
پایان پیام/
نظر شما