به گزارش خبرگزاری شبستان، «جواد طوسی» منقد سینما درخصوص جلسات نقد و بررسی جشنواره فجر گفت: باید برای جلسات نقد و بررسی فیلم از ناحیه دبیر جشنواره یا مسئولان، برنامه ریزی شود. جلساتی که تا به حال بوده اساساً نمیتواند با مفهوم و روح چنین وضعیتی سازگاری داشته باشد.
وی در مورد جلسات پرسش و پاسخ افزود: جلسات یا گاهی به شدت خنثی است و قرار است که فقط مثلاً یک معارفهای صورت گیرد یا یک نمایشی از عوامل یک فیلم که بتوانند برای افرادی که داخل سالن جمع شدهاند جذابیتی داشته و چند خبرنگار هم سؤالاتی کلیشهای از آنها داشته باشند. به همین خاطر متأسفانه با یک نگاه دقیق و کارشناسانه جلسات برگزار نمی شود.
طوسی گفت: متأسفانه در طول سالها ثابت شده که این در به روی یک پاشنه میچرخد؛ نگاهی کلیشهای و سطحی و جلساتی که بازخورد و خروجی چندان مناسب و ایده آلی هم ندارند و اگر بعضی از جلسات هم هیاهویی داشته، این هیاهو برای هیچ بوده و بازتاب فرهنگی نیست. این نمیتواند افق دید مطلوبی را رقم بزند. ما بایستی در سیاست گذاری جلسات یک تعادل را در نظر بگیریم.
این منتقد سینما در جهت مقبولیت هر چه بیشتر و بهتر جشنواره فیلم فجر خاطرنشان کرد: ما به یک اصل کلی معتقدیم. جشنوارهای به دوره سی و یکم خود رسیده، اصل و نگاه باید کاملاً گستره فرهنگی را در نظر بگیرد؛ یعنی در واقع این جشنواره در بخشهای مختلف، نحوه اداره، مدیریت، باید ویترینی باشد که هر کسی با هرنگاهی، چه کنجکاوانه، چه براساس حضور پیوسته و به عنوان یک پای ثابت جشنواره، وقتی در لوکیشن و موقعیت جشنواره قرار میگیرد، تمام کنشها، واکنشها و خود مدیریت، سیاست گذاری و غیره به گونهای برگزار، اعمال و اجرا شود که بتواند در جهت مقبولیت جشنواره نقش مثبت، بنیادی و کلیدی داشته باشد؛ نه اینکه به ضد خودش تبدیل شود.
وی ادامه داد: آقای عباسیان نسبت به حوزه خودش اشراف لازمه را دارد. فیلمهای بخش مسابقه هم کمابیش مشخص اند و هیئت انتخاب هم آنها را دیدهاند. یک نگاه و حضور باری به هر جهت در جلسات نقد و افراد ثابتی که بر اساس توافقات قبلی بخواهند اداره کنندگان جلسات باشند، دستور کار مناسبی نیست. یک اتاق فکر با نگاهی دقیق و کارشناسانه، بر اساس فیلمها و کارگردانانی که این دوره را پوشش میدهند باعث ایجاد برنامه ریزی برای جلسات نقد شده و شرایط مناسبی را ایجاد میکند.
طوسی ضمن اشاره به اینکه عملاً بعضی از جلسات نقد فیلم جشنواره برگزار نمی شود، افزود: با برنامه ریزی مناسب، عوامل فیلمها که بعضا با بی تفاوتی حاضر میشوند یا بهانههایی میآورند و غیبت میکنند، خودشان جلوتر از مسئولان جشنواره ترغیب میشوند و از نقد و بررسی فیلمشان استقبال خواهند کرد و برای بهتر دیده شدن اثرشان در این جلسات شرکت میکنند.
این کارشناس سینمایی به مسئولان جشنواره فجر پیشنهاد کرد: قرار نیست در طول روزهای جشنواره فقط یک نفر مجری این جلسات باشد. براساس هر فیلم و هر فیلمسازی، یک منتقد مناسب را در نظر بگیرند که در جهت کالبد شکافی آن اثر و شناخت سینمای آن فیلمساز و در عین حال تسلط و توانایی برای اداره جلسات در هر شرایطی مناسب باشد. منتقدی که با یک فیلم و کارگردان و عوامل آن ارتباط تنگاتنگی داشته و از یک حوزه شناخت قبلی و فعلی برخوردار باشد.
طوسی در مورد منتقدان فیلمهای جشنواره توضیح داد: منتقدان باید بتواند سؤالاتی را به بهانه آخرین اثر یک فیلمساز مطرح کند که در یک زمان فشرده مؤلفههایی در مورد سبک کار وی به مخاطب انتقال دهد که با پوشش خبری رسانهای خبرگزاریها بازخورد مناسب فرهنگی نیز ایجاد شده و کسانی که در جلسه حضور ندارند هم از خروجی رسانهای بعدی به یک شناخت کلی و اجمالی نسبت به یک فیلم و سازنده آن، دنیا و جهان بینی، سبک و سیاق و دیگر مؤلفههای فیلمساز برسند. این هم در جهت تنوع جلسات است، هم رقابتی سازنده را برای منتقدان ایجاد میکند.
پایان پیام/
نظر شما