به گزارش خبرگزاری شبستان، در آغاز هر کدام از میهمانان درباره حضور مستمر و عکس های خاص و ماندگار بنی احمد ،همچنین شیوه نگرش و سبک ویژه او در عکاسی پرتره صحبت کردند.تحصیلات مقدماتی و شش ساله این هنرمند در رشته روانشناسی و پس از آن چهل و شش سال فعالیت حرفه ای با محوریت و عکاسی پرتره به ویژه با رعایت اصول و چارچوب خاص که اصالت منحصر به فردی به عکس های بنی احمد داده از جمله مواردی است که به آن ها اشاره شد.
اما تجربه های اخیر بنی احمد از دیدن و مواجه با برخی از آثاری که این سال ها از جوان تر ها و کسانی که به تازه گی پا به این عرصه گذاشته اند حکایت دیگری داشت.
بنی احمد معتقد است که تکنولوژی و دوربین های جدید سبب شده فکر کردن از عکاس ها سلب و دقت آن ها کم شود.او بر این باور است که ساختار عکس ها نشان از نگاه سرسری و رد پای کم رنگ دلگرمی و علاقه است، تا آنجا که در بیشتر موارد فقط یک سوژه عکس برداری و ثبت شده بدون اینکه پیرامون آن تفکری شکل گرفته باشد.
این هنرمند در اشاره به دغدغه های عکاسان گذشته یاد آور شد: ما در مواجهه با یک عکس به دنبال چون و چرایی آن بودیم.دنبال دلیل و منطق عکاسش بودیم.این ها باعث میشد هر عکس بیشتر در حافظه مان نقش ببندد و در نتیجه وقتی خودمان عکس می گیریم بهتر عکاسی کنیم.
سی و یکمین پاتوق هنری خانه عکاسان با پخش تصاویری از کتاب "چهره" که حاوی عکس های یک هنرمند آلمانی از چهره های شخصیت های سیاسی ،هنرمندان،دانشمندان و فیلسوفان کشورش بود ادامه یافت.
"بیژن بنی احمد" در توضیح این آثار به شرایط اجتماعی آن دوران آلمان و بازتاب آن در نوع نگاه عکاس و سوژه ها اشاره کرد و گفت:این کتاب در زمان خودش بسیار مورد توجه قرار گرفت و بارها تجدید چاپ شد در حالی که با دید آکادمیک و علمی پر از اشکال های فنی و تکنیکی است اما آنقدر خوب عکاسی شده بود که توجه عموم را به خود جذب کرد.
بنی احمد در بخش دیگری از سخنانش در پاسخ به تعریف اصالت هنری گفت:در برخورد با آثار هنری ناید کورکورانه عقاید را بپذیریم.تعریف اصالت برای یک اثر هنری متکی به اجزاعی مثل اصول فنی،زیبا بودن،انتقال معنا و مفهوم و...است.پس به راحتی نمی توان گفت یک اثر اصیل است.
این هنرمند در ادامه سخنانش به اصطلاحی که عموم مردم در برخورد نخست با عکس های قدیمی به کارمی برند و میگویند خیلی "طبیعی" است اشاره کرد و گفت:همان طبیعی و ناب بودن یا خود شخص بودن به اثر اصالت می دهد.این روز ها همه جلوی دوربین ژشت می گیرند و یک پوسته دروغین آن ها را محاط می کند برای همین پرتره های خوب ،طبیعی و اصیل کمتر می بینیم.
توضیح پبرامون رعایت اصول تکنیکی عکاسی پرتره بخش دیگری از سی و یکمین پاتوق هنری خانه عکاسان بود.
نورپردازی مناسب با شخصیت و چهره ار جمله موارد مهمی بود که بنی احمد در این باره توضیح داد:گرفتن عکس های متعدد با یک سیستم نورپردازی اصلا صحیح نیست، چرا که هر چهره نور پردازی خاص خودش را می طلبد.چهره فقط یک نمود بیرونی است حال آنکه یک عکاسی پرتره مطلوب بازتاب یک شخصیت است که رسیدن به این مهم با نورپردازی آتلیه که تنها یک سیستم در اختیار ما قرار می دهد میسر نمی شود.
بنی احمد تصریح کرد:چشم ها حالت و گویایی خاصی و در انتقال مفهوم نقش مهمی دارند،از طرف دیگرنوع شغل و فعالیت هرشخص با تاکید بر اعضای او می تواند گویاتر باشد مثلا تاکیید روی دست ها یا بزرگتر جلوه کردن سر که هر کدام معانی مختلفی را متبادر می کند با نورپردازی و انتخاب مناسب لنز میسر می شود.
وی همچنین در بخش دیگری از سخنانش یادآور شد که اون اصالتی که مد نظر و مورد بحث است در سینما و عکاسی از شخصیت های سینمایی چندان معنا و مفهوم ندارد چرا که شخصیت به ایفای نقش عادت کرده اند و شخصیت اصلیشان کمتر بروز پیدا می کند.
در بین آثار برگزیده از عکاسان معروف جهان بنی احمد عکسی از یک پرتره دست جمعی که برای نخستین بار توسط "اشتاینر" تجربه شده را برای حاضرین نشان و درباره ویژگی های مکتب "اشتاینر"توضیح داد.
"بیژن بنی احمد" بار دیگر در تعریف اصالت در هنر یادآور شد:اصالت در هنر آن چیزی است که شخص خلق و ابداع کند.تک و منحصر به فرد باشد.کاری که اقتباس شده باشد یا نورپردازی که تقلید شود اصالت ندارد.
بنا به گزارش روابط عمومی خانه عکاسان، وی خاطرنشان کرد:اصالت فرمول ندارد.چیزی است که با تجربه به دست می آید.هنرمندان امپرسیونیسم،پیکاسو و...همه اصالت ها را از بین بردند یا رد کردند اما اصالت جدیدی مطرح و جایگزین کردند که خودشان کشف و خلق کرده بودند.
گفتنی است، این نشست با پخش تصاویری از هنرمندان عکاس و تجربه های جدیدشان در دیگر نقاط جهان و همچنین تصاویری از عکس ها و تجربه های شخصی بنی احمد ادامه پیدا کرد.
پایان پیام/
نظر شما