عباسعلی فراهتی، رئیس دانشگاه پیام نور کاشان در حاشیه مراسم عزاداری رحلت رسول اکرم(ص) و شهادت دو سبط بزرگوارش حضرت امام حسن(ع) و امام رضا(ع) در گفتگو با خبرنگار شبستان گفت: بازگشت عملی به سیره نبوی، راه نجات و رستگاری بشریت است.
وی افزود: امروز جهان بشری با وجود دستیابی به پیشرفت های علمی، تکنولوژی و صنعت بدلیل نادیده گرفتن ارزش های انسانی دچار مشکلات عدیده و بحران های متعددی شده است.
به گفته وی، انسان امروز به عنوان ابزاری برای تولید در خدمت تکنولوژی تبدیل شده و از مسیر تکامل خارج شده است در حالی که بشر باید تکنولوژی در مسیر تکامل خود به خدمت بگیرد.
این استاد دانشگاه اظهار داشت: ظهور مکاتبی نظیر اومانسیم، سکولاریسم، اگزیستانسیالیسم و دیگر مکاتب الحادی غرب حاصل تفکر مادی و ابزاری شدن انسان و دور شدنش از هدف اصلی حیات است.
فراهتی، تبیین دستورات حیات بخش اسلام و قرآن توسط شخصیت ارزشمند پیامبر اکرم(ص) را یادآورشد و گفت: دستور انسان سازی و اصلاح جامعه ویژه مسلمانان نیست بلکه اساسنامه رستگاری و نجات انسان ها در همه اعصار و نسل هاست.
وی با تاکید بر اینکه در عصر فعلی انسان با نادیده گرفتن و بی توجهی به این مسائل غرق در مادیات شده است، افزود: متاسفانه بشر بر اثر اشتغال به مادیات هدف اصلی خلقت و هدایت خود که اتصال به بی نهایت و معراج به ملکوت الهی است را فراموش کرده است.
به گفته وی، فلسفه اصلی رسالت نبوی با استناد به این حدیث که فرمود: "انی لبعثت مکارم الاخلاق" تحقق ارزش های اخلاقی در جامعه انسانی است که این همان حلقه گمشده انسان عصر حاضر است.
*راز مقام شامخ پیامبر عبودیت آن حضرت است
رئیس دانشگاه پیام نور کاشان گفت: راز مقام شامخ پیامبر(ص) در پیشگاه خداوند و رسالت آن حضرت در پرتو بندگی و عبودیت ایشان است.
فراهتی تصریح کرد: مقام عبودیت رسول الله(ص) به اندازه ای است که حتی در تشهد نماز نیز مقام بندگی آن حضرت قبل از رسالت و نبوتش شهادت داده می شود.
وی افزود: پیامبر شخصیتی وصف ناپذیر در تمام ابعاد فردی، اجتماعی، سیاسی، فرهنگی، مذهبی، نظامی، اقتصادی، اخلاقی، عبادی و مدیریتی بود که بر طبق آیات قرآن، اسوه حسنه و الگوی کامل برای همگان است.
رئیس دانشگاه پیام نور کاشان با تاکید بر اینکه تحقق ارزش های اخلاقی، زمینه ساز حیات طیبه و رستگاری بشر است، افزود: پیامبر اکرم(ص) بعد از هجرت از مکه به مدینه اقدام به تشکیل دولت و حکومت اسلامی و پی ریزی جامعه بر اساس ارزش های عالی انسانی کرد و مدیریت کلان اجتماع را در ابعاد مختلف حتی ارتباط با دیگر ملت های غیرمسلمان را هدایت کرد.
*مسجد تنها وزارتخانه پیامبر در حل و فصل امور مسلمانان بود
فراهتی تصریح کرد: پیامبر پس از تاسیس حکومت اسلامی مسجد را تنها پایگاه و وزارتخانه حل و فصل امور مسلمانان در زمینه های مختلف قرار داد و از طریق این پایگاه وحدت بخش، منسجم و متمرکز اسلامی به مشکلات افراد رسیدگی و پاسخگوی نیازها و درخواست های آنها بود.
وی اظهار داشت: مسجد بعنوان محل اصلی و جایگاه مراجعان به پیامبر و اصحاب و یارانش همچون حضرت علی(ع)، سلمان و ابوذر نقش اصلی در هدایت امور را ایفا کرد.
به گفته وی، به اذعان و اعتراف تمام محققین، مستشرقین، اندیشمندان و روشنفکران اروپایی و غربی، پیامبر(ص) به عنوان بزرگ ترین و موفق ترین مدیر جامعه بشری در عرصه های مختلف اجتماعی مدیریت کلان رهبری و هدایت افراد اجتماع را اجرا کرده است.
این پژوهشگر و نویسنده متون اسلامی افزود: اگر امروز سیره نبوی برای جهان بشری به طور صحیح تبیین شود و اهداف عالی رسالت پیامبر محقق شود جامعه جهانی از بحران های اخلاقی، تربیتی، سیاسی، اجتماعی، مدیریتی و فرهنگی رهایی خواهد یافت و الگوی مناسب برای مدیریت کلان جامعه در دسترس خواهد داشت.
فراهتی، حدوث مشکلات بشر امروزی را به خاطر فقدان رهبری واحد دینی و مدیریت سالم دانست و گفت: علت گرایش بیشتر کشورها به اسلام نیز داشتن امنیت و آرامش و موفقیت جامعه در سایه دستیابی به مدیریت واحد دینی و متمرکز است.
وی، مخالفت سران استکبار جهانی و عکس العملهای آنها از جمله اهانت های سنگین به شعائر مذهبی و اهل بیت(ع) را در مقابل گرایش بعضی کشورها و جوامع به اسلام و ارزش های والای انسانی دانست و گفت: سران استکبار از مدیریت واحد دینی جوامع به شیوه اسلام ناب محمدی که با محوریت عدالت، انسانیت و ارزش های اخلاقی و اسلامی اداره می شود هراس دارند چون می دانند با تشکیل چنین مدیریتی دست آنها از تسلط و زورگویی و ظلم و ستم به جوامع کوتاه می شود.
به گفته وی، پیامبر اسلام به عنوان الگو و اسوه جهانی است و رسالتش محدود به یک جغرافیا و برهه خاص زمانی نیست بلکه متعلق به همه انسانها در تمام عصرها و نسل هاست.
رئیس دانشگاه پیام نور کاشان گفت: پیامبر با این مسئولیت خطیر و هدایت انسان در تمام ابعاد زندگی بشری شیوه ها و ابزارهای مناسب برای سیر تکاملی و رستگاری انسان را تبیین کرد و برای ماندگاری و استمرار دائمی پیشبرد اهداف عالی رسالت، دو میراث گرانبهای قرآن و اهل بیت(ع) را برای جهانیان به ودیعه گذاشت.
پایان پیام/
نظر شما