به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، محمد شریف ملک زاده ، معاون رییس جمهوری و رییس سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری شب گذشته(21دی) در مراسم رونمایی از آیین ها و آداب عاشورایی ثبت شده خراسان رضوی در فهرست میراث فرهنگی کشور در مشهد، اظهار داشت: تمام تورهای گردشگری و دفاتر مسافرتی در مشهد مقدس باید محوریت کار خود را زیارت قرار دهند البته این به معنای مخالفت اعضای تورها با دیدن اماکن تفریحی در مشهد نیست بلکه باید زیارت محور و اصل قرار گیرد.
معاون رییس جمهوری با اشاره به اینکه بایستی سازمانهای متولی در حوزه زیارت همگی دست به دست هم داده و بحث زیارت را بطور جدی مد نظر قرار دهند و بدانند که در این راه، خود امام هشتم (ع) یاری می کنند، اظهار داشت: البته برنامه ها و کارهایی در بحث زیارت شده و آستان قدس رضوی به حق خدمات شایسته ای انجام داده است اما انتظار است که برنامه های منسجمی در این خصوص تبیین شود.
وی گفت: امید است با همکاری آستان قدس رضوی ، شهرداری مشهد و اداره کل میراث فرهنگی خراسان رضوی شاهد برنامه ریزی های بهتری در بحث زیارت باشیم و در مشهد مقدس فضای معنوی بیشتری حاکم شود.
ملک زاده اطهارداشت: رییس جمهوری همواره بر قطب شدن مشهد مقدس در حوزه زیارت تاکید نموده و کارگروه ملی زیارت را با محوریت این شهر تشکیل داده اند و همواره بحث زیارت از دغدغه ایشان بوده است.
وی با بیان اینکه باید تورها و تمامی مراکز خدماتی هم در جهت القای حس و حال زیارت تعریف شوند، ادامه داد: کارگروه ملی زیارت هم که با همین منظور تشکیل شده باید به گونه ای برنامه ریزی و هدف گذاری کند که این حس و حال زیارت ایجاد شود.
ملک زاده با اشاره به اهمیت و جایگاه مشهد در اجرای این طرح و علاقه تمامی مردم به سفر و زیارت بارگاه مطهر رضوی ، گفت: بر این اساس باید تمامی ظرفیت زائرسراها ، مهمانسراها و مجتمع های اقامتی در اختیار دستگاه های دولتی بطور کامل در اختیار این گروه از مسافران و زائران کم درآمد قرار گیرد ضمن آنکه بخشی هم برای رفاه پرسنل خود در نظر می گیرند.
وی با بیان اینکه باید شرایط برای سفر این افراد بویژه افراد کم درآمد تسهیل و مهیا شود، اظهار داشت: طرح ملی سفر مهر در کشور اجرایی می شود که ما به برکت وجود امام رضا (ع) آن را در مشهد اجرایی می کنیم و نخستین گروه از این اقشار 25 دیماه به مشهد سفر می کنند.
معاون رییس جمهوری با اشاره به آیین های خاص زیارت حضرت و مراسم و آیین های معنوی مختلف ارزشمند در خراسان رضوی، گفت: بر این مبنا طی چند سال اخیر ثبت ملی آیین های عاشورایی را در دستور کار خود قرار دادیم که مراسم سنتی قالیشویان مشهد اردهال در یونسکو ثبت جهانی شد و امروز آیین های سلام به حضرت رضا (ع) آیین ها و علم گردانی و مراسم 28 صفر و شهادت حضرت علی ابن موسی الرضا (ع) در استان و نیز شله که غذای نذری خاص مشهدی ها در این ایام است را به ثبت ملی رسید.
معاون رئیسجمهور اظهار کرد: وجود مضجع شریف امام رضا(ع) خود به تنهایی برای مشهد و خراسانرضوی پر ارزش است و تمام موفقیتهای به وجود آمده در این شهر به این سبب است.
در ادامه حسین عباس زاده، معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی در این ارتباط اظهار داشت: این 10 آیین ها از سال گذشته تاکنون در فهرست آثار معنوی کشور به ثبت رسیده اند.
وی تصریح کرد: مراسم علم گردانی در روستاهای نیشابور با شماره 634، مراسم علم گردانی شب عاشورا در نظام آباد بردسکن با شماره 635، مراسم نخل گردانی نقاب گناباد با شماره 703 و مراسم شبیه گردانی و شبیه خوانی نقاب گناباد با شماره 704 نیز از دیگر آیین های به ثبت رسیده در فهرست آثار معنوی کشور هستند.
عباس زاده گفت: مراسم نخل برداری و نخل گردانی روستای رهن گناباد با شماره 705 و آیین ها و آداب سلام به حضرت امام رضا (ع) با شماره 475 از جمله آیین هایی هستند که در فهرست آثار معنوی کشور به ثبت رسیده اند.
وی افزود: مراسم 28 صفر و عزاداری سالروز شهادت حضرت امام رضا (ع) در مشهد با شماره ثبت 630، نذری محرم و صفر (شله مشهدی) با شماره 631، آیین پرده خوانی عاشورایی خلیل آباد با شماره 632 و آیین نخل بندی و نخل گردانی بجستان با شماره 633 در فهرست آثار معنوی کشور به ثبت رسیده اند.
پایان پیام/
نظر شما