ارایه گزارش تفریغ بودجه سال 90پیش از موعد از سوی دیوان محاسبات به مجلس
حجتالاسلام حسین سبحانینیا، عضو هیئترییسه مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز چهارشنبه 20 دی گفت: رییس دیوان محاسبات گزارش تفریغ بودجه سال 90 را به عنوان بیست و سومین گزارش تفریغ بودجه پس از انقلاب و پنجمین گزارش متوالی از مجالس هشتم و نهم پیش از موعد مقرر به مجلس شورای اسلامی تقدیم کرده است.
حجتالاسلام ابوترابیفرد نایبرییس اول مجلس که در غیاب لاریجانی ریاست جلسه علنی امروز را به عهده داشت، گفت: لازم میدانم بنده هم از مدیران و رییس دیوان محاسبات و همکارانشان که با تلاش ارزشمند و ستودنی گزارش تفریغ بودجه 90 را پیش از موعد مقرر به مجلس ارایه کردهاند، تشکر کنم.
با افزایش یارانه برای کشاورزی نیازمند واردات کارگر افغانی میشویم
حجتالاسلام غلامرضا مصباحیمقدم، رییس کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در حاشیه جلسه علنی امروز چهارشنبه 20 دی در مورد حضور رییسجمهور در جلسه هفته آینده مجلس شورای اسلامی در جمع خبرنگاران گفت: کاری که آقای رییسجمهور میکند کار خوبی است که به مجلس میآید و با نمایندگان صحبت میکند و از راه اقناع به نتیجه برسد زیرا اگر اقناع تفاهم نباشد ورود به اجرا کار بسیار خطرناکی است و کسی از آن حمایت نمیکند و وقتی کسی حمایت نکند این مسئله قابلیت اجرا پیدا نمیکند.
وی اظهار کرد: اینکه نتیجه این جلسه و نشست نمیشود باید منتظر شویم تا جلسه برگزار شود زیرا کارشناسانی داخل و خارج از مجلس هستند که نسبت به دیدگاههای رییسجمهور نظر مخالف دارند و مخالفتشان نیز منطق دارد و طبعا در همان جلسه اظهارنظرهای مختلف میشود که امیدوارم این جلسه به خوبی به نتیجه برسد یعنی یا ما رییسجمهور را قانع میکنیم یا وی کسانی را که موافق شکل اجرا نیستند، قانع میکند.
رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس درباره افزایش یارانه نقدی تا ده برابر در جریان اجراییشدن فاز دوم هدفمندسازی یارانهها گفت: رقمهایی که گفته شده است خیلی هوسانگیز است و حتما خیلی را خوشحال میکند ولی تصور من این است که هزینههایی را به وجود میآورد و این خوشحالیها را به شدت تحت تأثیر قرار میدهد ولی در هر حال سکه دو رو دارد و ما فقط نباید یک روی آن را ببینیم و فقط یک روی آن بیان شود و روی دیگر را بیان نکند. ما باید بالارفتن هزینههای تولید را بسیار نیز مهم است ببینیم زیرا بالارفتن این نتیجهاش بالارفتن هزینههای عمومی مردم است.
تعیین مصادیق پستهای مدیریتی در طرح ممنوعیت اشتغال بیش از یک شغل
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی امروز چهارشنبه 20 دی و در بررسی جزییات طرح ممنوعیت اشتغال به بیش از یک شغل در ماده 3 این طرح مقرر کردند منظور از شغل در این قانون تصدی هر نوع پستهای مدیریتی اعم از سیاسی، حرفهای و آموزشی، پستهای قضایی، اجرایی، اداری و عضویت در هیئتمدیره و مدیریت عامل، مشاور و مشاور ارشد و سایر عناوین مشابه اعم از دایم و موقت، تماموقت و پارهوقت و موظف و غیرموظف است.
به دنبال بحث تاجگردون و مصری: تاجگردون از ساحت مجلس عذرخواهی کرد
غلامرضا تاجگردون، نماینده گچساران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به بحث روز گذشته خود با مصری، سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس که در هنگام بررسی جزییات طرح ممنوعیت اشتغال بیش از یک شغل انجام شد در جلسه علنی امروز چهارشنبه 20 دی گفت: روز گذشته بحثی بین بنده و آقای مصری مطرح شد و احساس میکنم در این مشاجره بین من و آقای مصری قدری از ساحت مجلس مقدس خروج کردیم که به همین دلیل از ساحت مجلس پوزش میطلبم.
وی بیان کرد: گرچه حرفهایی که روز گذشته در رابطه با این طرح بیان کردم را قبول دارم اما از طرفی نیز احساس میکنم برخی مطالب نیز که نسبت به بنده بیان شد، درست نبود.
تاجگردون همچنین با اشاره به سخنان خود در مورد فساد در دولت گفت: صحبتهایی در روز گذشته در مورد دولت انجام دادم که گویا به کل دولت تعمیم پیدا میکرد ولی باید بگویم ساحت کل دولت پاکتر از این مباحث است.
گفتنی است، روز گذشته در حاشیه بررسی طرح ممنوعیت اشتغال بیش از یک شغل، تاجگردون مباحثی را در مورد این طرح و اینکه اگر قرار است با فساد مبارزه شود راهاش این نیست که بیان کرد که این سخنان باعث واکنش تند مصری سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس و وزیر اسبق وزارت رفاه و تأمین اجتماعی به این سخنان شد.
اعضای شورای اسلامی شهر نمیتوانند عضو هیئتمدیره شرکتها شوند
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی امروز چهارشنبه 20 دی جزییات طرح ممنوعیت اشتغال به بیش از یک شغل را بررسی و موادی از این طرح را مصوب کردند.
بر اساس رأی مجلس، در ماده یک این طرح مدیران، رؤسا و کارکنان دستگاهها و نهادهای ذیل مؤسسات و شرکتهای وابسته به آنها نمیتوانند در دستگاهها و نهادها بیش از یک شغل داشته باشند.
1- دستگاههای اجرایی موضوع ماده 5 قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب 8/7/1386
2- دستگاههایی که تمام یا قسمتی از سرمایه آنها متعلق به دولت است
3- نهادها و مؤسسات عمومی غیردولتی
4- شوراهای اسلامی شهر
5- نهادها و سازمانهایی که به نحوی از بودجه عمومی استفاده میکنند
همچنین در مورد نمایندگی مجلس شورای اسلامی، وکالت دادگستری، تصدی و اشتغال در دفاتر اسناد رسمی و ازدواج و طلاق، مسئولیتهای اجرایی و ستادی در دانشگاههای دولتی و غیردولتی، مشاوره حقوقی و مدیریت عامل یا عضویت در هیئتمدیره انواع شرکتها اعم از خصوصی و دولتی حکم فوق مجری است.
بر اساس تبصره این ماده، شرکتهای تعاونی مسکن و مصرف ادارات و مؤسسات و سرپرستی موضوع ماده 94 قانون مدیریت خدمات کشوری از شمول حکم این ماده مستثنی هستند.
وکلای ملت در ماده 2 این طرح مصوب کردند تدریس و پژوهش در دانشگاهها و مؤسسات تحقیقاتی دارای مجوز از وزارتخانههای علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از شمول این قانون مستثنی هستند.
مجلس با اقدام جدی امر خرافی چهارشنبهسوری را ریشهکن کند
آیتالله موحدی کرمانی، امام جمعه موقت تهران در آغاز جلسه علنی امروز چهارشنبه 20 دی با متذکرشدن برخی مباحث اخلاقی به نمایندگان ملت گفت: پس از سی و چند سال از انقلاب اسلامی و زندهشدن عقول در کشور متأسفانه هنوز برخی خرافات به چشم میخورد و هنوز ما برخورد قاطعی از مسئولان برای ریشهکنشدن این خرافات ندیدیم.
وی با اشاره به چهارشنبهسوری و عوارض این خرافه در کشور اظهار کرد: تا کی ما باید شاهد باشیم در چهارشنبهسوری چشم مردم کور شود و دست و پای آنها قطع شود و کسی نیز با این خاطیان برخورد نکند.
وی ادامه داد: از شما نمایندگان ملت میخواهم که بنشینید و یک تصمیم قاطع برای کسانی که وارد این مسئله میشوند، اتخاذ کنیم تا این امر خرافه خطرناک ریشهکن شود.
آیتالله موحدی کرمانی تأکید کرد: مجلس جای انسانهای متفکر، رشید، خردمند و مخبر است و آنها میتوانند برای ریشهکنشدن این معضل اقدام جدی کنند.
وی با اشاره به دیگر خرافاتی که در جوامع بوده است، گفت: خرافه به واسطه دوری از عقل به سراغ انسان میآید، این در حالی است که در اسلام ارزش تفکر و عقل بسیار بالا است و قرآن کریم دو گروه را مذمت میکند، آنهایی که کر هستند یعنی حقیقت به گوش و قلبشان نمیرسد و دیگر انسانهایی که گنگ هستند و حقایق را نمیگویند و مردم را روشن نمیکنند و دیگر انسانهای که کور هستند.
وی با تأکید بر انجام فریضه امر به معروف و نهی از منکر خطاب به نمایندگان گفت: فرمان امر به معروف و نهی از منکر یعنی اینکه زبان حرکت کند و راه اصلاح را در جلوی انسانهای گمراه بگذارد.
وی با مخاطب قرار دادن مجلس و دولت گفت: در دادن لوایح و طرحها به مسایل اصلی و ریشهای توجه کنیم و گرفتار مسایل جزیی نشوید، یکی از این مسایل اصلی حفظ فرهنگ دینی جامعه است که نباید اجازه دهید معروف منکر شود و منکر معروف، این خطر بزرگی برای جامعه است.
وی از دیگر مسایلی را که مجلس و دولت باید به آن بپردازند، اقتصاد عنوان کرد و ادامه داد: اقتصاد از مسایل اصلی و ریشهای در جامعه است که حتی امیرالمؤمنین در حکم خود برای مالک در هنگام انتصاب وی به حکومت مصر اولین مبحثی را که مطرح میکند، مسایل اقتصادی است.
آیتالله موحدی کرمانی در ادامه با تجلیل از قیام 19 دی مردم قم خاطرنشان کرد: در 19 دی مردم شجاعانه و به دلیل اهانتی که به امام شده بود در آن دوران خفقان به خیابانها ریختند و به میدانها آمدند و این اقدام آنها ستودنی است.
لاریجانی در پایان سخنان آیتالله موحدی کرمانی با تشکر از بیانات ارزشمند وی برای وی آرزوی سعادت و توفیق کرد.
سه سال کثافت کاری دولت اصلاحات را جمع کردم/نباید همه را با چوب فساد زد
غلامرضا تاجگردون نماینده گچساران در مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی امروز سه شنبه 19 دی و در ادامه بررسی طرح ممنوعیت اشتغال به بیش یک شغل پیشنهاد حذف غیردولتی و همچنین موسسات خصوصی از این طرح را مطرح کرد و گفت: چندسالی است که می گویند دولت فاسد است و در برخی ارکان فساد حاکم است.
وی با اشاره به سخنان مصری سخنگوی کمیسیون اجتماعی که در دفاع از این طرح سخن می گفت گفت: آقای مصری سه سال در دولت وزیر بودید نگویید اگر پیشنهادی است برای از بین بردن فساد مخالفان نمی خواهد بگذارند این اتفاق بیفتد اگر می خواهید با فساد در شصتا مخالفت کنید راهش این نیست قانون باید صدر و ذیلش با هم بخواند.
وی ادامه داد: نباید همه را با چوب فساد زد و حکمی را بنویسیم که تمام ارکان دولت را مورد موضوع قرار دهد و ادعا کنیم که فسا دکور شده است.
وی تاکید کرد: انجمن های اسلامی دانش آموزان نیز شامل نهادهای عمومی غیردولتی می شوند مگر این عضویت در این انجمن ها شغل محسوب می شود اگر فساد جای دیگر است ما باید با آنجا مبارزه کنیم و نباید به جاهایی تعرض کنیم که مشکلی ندارند.
وی خطاب به مصری گفت: سخنگوی در بحث های حقوقی چیزی نگوید که شبهه ایجاد کند و کاش به پیشنهاد توکلی برای دوشوری شدن این طرح موافقت می شود.
عبدالرضا مصری، سخنگوی کمیسیون اجتماعی در پاسخ به این سخنان تاجگردون گفت: نباید اگر رای موافق به ما داده نشده است فضا را جور دیگری کنیم من سه سال در دولت کثافت کاری دولت اصلاحات را جمع کردیم و با شبکه های اختاپوسی مبارزه کردیم.
وی ادامه داد: اگر می خواهید به بهانه قانون عقده گشایی کنید مجلس جای آن نیست باید در جاهای دیگر این کار را انجام دهید.
باهنر با قطع تریبون مصری خطاب به وی گفت: تریبون مجلس جای گفتن این سخنان نیست و شما باید فقط در رابطه با این طرح سخن بگویید نه اینکه به مباحث دیگر وارد شوید.
پس از آنکه تریبون مصری مجددا وصل شد وی ادامه داد: با دلیل و مدرک ثابت می کنم کجاها فساد بوده است فساد فقط مربوط به این دولت نیست و باید بدانیم هیچ دولتی از فساد مصون نبوده است.
همچنین تاجگردون در ادامه در رابطه با پیشنهاد خود گفت: این قانون قانون خوبی است چه اجباری است که این قانون خوب را سیاسی جلوه دهیم چرا عده ای تشخیص می دهند که بنده قصد سیاسی کردن قانون را دارم بنده فقط پیشنهاد حذف دو کلمه از بندهای این قانون را داشتم.
تاجگردون تصریح کرد: اگر همه ما گرفتار این قانون شویم می بینید که تا چه اندازه به ما برای این قانون و ایراداتی که در ان است مراجعه می کنند زیرا صدر و ذیل این قانون با هم نمی خواند.
وی تاکید کرد: نباید وقتی می خواهیم قانونی تصویب شود یا نشود به آن رنگ و بوی سیاسی دهیم.
وی ادامه داد: وقتی می گوییم نهادها و موسسات عمومی دولتی و غیردولتی نیز شامل طرح ممنوعیت اشتغال بیش از یک شغل می شوند آوردن کلمه غیردولتی در این بند اشتباه است زیرا ممکن است فردی در شرکت خصوصی هم عضو باشد و هم کار کند چه ایرادی دارد که در شرکت های خصوصی این گونه باشد ما برای کارمندان دولت منع قانونی داریم پس مشکلی در این زمینه وجود ندارد.
وی ادامه داد: من پیشنهادم حذف کلمه خصوصی و غیردولتی در این طرح است این فضا را ایجاد نکنید که ایرادات قانونی یک طرح با این فضا عوض شود اجازه دهید این طرح برای بررسی دقیق تر به کمیسیون برود.
اسدی با در دست داشتن پلاکارد در صحن علنی:هیئترییسه زور میگوید
یونس اسدی، نماینده مشکینشهر در مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی امروز سهشنبه 19 دی در تذکری گفت: ما نامهای با 15 امضا به هیئترییسه دادهایم که طرحی را در اولویت دستور قرار دهد اما هیئترییسه میگوید برداشت شخصی رییس این است که این کار در دستور قرار نگیرد.
لاریجانی در پاسخ به وی گفت: تشخیص ما این است که وسط بررسی یک طرح نمیتوان طرح دیگری را مطرح کرد.
اسدی گفت: آقای رییس میتوانید بررسی این طرح را در اولویت قرار دهید.
لاریجانی خطاب به وی گفت: تشخیص اداره جلسه با هیئترییسه است و نمیتوان دستور جلسه را تغییر داد.
اسدی پس از آنکه این تذکر را داد و حدود 15 دقیقه پس از این تذکر با در دست داشتن پلاکاردی که بر روی آن نوشته شده بود هیئترییسه زور میگوید نسبت به این رفتار هیئترییسه انتقاد و اعتراض کرد.
اسدی طرح فوق را که خواستار در اولویت قرار دادن آن شده بود طرح انتزاع وظایف جهاد کشاورزی از وزارت صنعت و معدن عنوان کرد.
طرح منع کارمندان دولت در عضویت هیئتمدیره شرکتها را دوشوری کنید
احمد توکلی، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی در تذکری آییننامهای و با استناد به مواد 142، 143 و 145 آییننامه داخلی مجلس گفت: طرح ممنوعیت کارمندان دولت از عضویت در هیئتمدیره شرکتها که در حال بررسی است یک ماده واحده بوده است و نمایندگان نیز بر اساس همین یک ماده واحده پیشنهادات خود را ارایه کردند.
وی اظهار کرد: در حال حاضر اسم این طرح تغییر پیدا کرده است و یک ماده واحده آن به 12 ماده تبدیل شده است. با توجه به اینکه پیشنهادات نمایندگان همه ناظر به یک ماده واحده بوده است پس این طرح را دوشوری کنید که نمایندگان فرصت ارایه پیشنهادات خود در مورد این 12 ماده را داشته باشند.
لاریجانی گفت: ما در حال حاضر به بررسی جزییات این طرح وارد شدیم و نمیتوانیم چنین کاری را انجام دهیم.
توکلی در پاسخ به لاریجانی گفت: ما فعلا در حال بررسی ماده یک آن هستیم، قطعا اگر این طرح به کمیسیون برود و دوشوری شود اشکالات آن نیز رفع میشود.
لاریجانی خطاب به وی گفت: هیئترییسه میتواند این کار را انجام دهد ولی بهتر است فعلا صبر کنید.
لاریجانی:مجلس ایران از اقدامات اصلاحی بر مبنای رأی ملت در سوریه استقبال میکند
علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز سهشنبه 19 دی با اشاره به مسئله سوریه گفت: از ابتدای رفتارهای ماجراجویانه غرب و برخی کشورهای منطقه، جمهوری اسلامی ایران تأکید کرد که اصلاحات دموکراتیک در سوریه باید با اراده ملت سوریه و همفکری گروههای مختلف صورت گیرد و این امر احتیاج به امنیت دارد.
وی اظهار کرد: متأسفانه در این دو سال کشورها با ارسال سلاح و امکانات وسیع دیگر ناامنی در سوریه را دامن زدند و عدهای با هدف اینکه به یکی از کشورهای مقاوم در مقابل رژیم صهیونیستی لطمه بزنند و برخی هم با توهم تسلط در منطقه چنین حرفهایی را بیان کردند.
لاریجانی تصریح کرد: اینک پس از دو سال به ملت سوریه لطمات جانی و مالی سنگینی را وارد کردند، حداقل این معنا را فهم کرده باشند که با دسیسهچینی و فرصتطلبی و اعزام نیرو و سلاح آن هم از کشورهایی که بویی از دموکراسی به مشامشان نخورده است، نمیتوانند تغییرات در سوریه دهند و حال در معرض آزمون دیگری قرار دارند.
وی تأکید کرد: طرح سهمرحلهای دولت سوریه نشان داد که دولت سوریه عزم جدی در تغییرات و اصلاحات سیاسی دارد و طبعا باید زمینههای امنیتی آن فراهم شود زیرا این طرح قابلیت حل مسئله را دارد.
رییس خانه ملت تأکید کرد: طبعا با کشورهایی که در این دو سال ماجراجویانه برخورد کردند اتمام حجت میکنند و در این طرح مسیر اصلاحات سیاسی در انتخابات قرار داده است که اراده ملت آن را سامان میبخشد.
وی ادامه داد: کشورهای مداخلهگر که در این دو سال مستمرا مرثیه دموکراسی در سوریه میخواندند باید بدانند مقابله با این طرح به معنای جنگافروزی علیه استقرار دموکراسی در سوریه است و مجلس شورای اسلامی از اقدامات اصلاحی بر مبنای رأی ملت در سوریه استقبال میکند و امیدوار است گامهای استوار در راستای تحقق این طرح برداشته شود.
لاریجانی در ابتدای سخنان خود با اشاره به قیام 19 دی مردم قم خاطرنشان کرد: قیام 19 دی مبدأ انقلاب اسلامی شد و ارکان حکومت استبدادی و وابسته شاه را به لرزه انداخت.
وی اظهار کرد: جرقه این قیام از مقاله رقتآوری آغاز شد که ساواک با محاسبه غلط علیه شخصیت معروف ملت امام (ره) تدوین و منتشر کرد، حال که چند دهه از این حادثه میگذرد و برخی از عناصر رژیم شاه در خاطرات خود به آن اشاره میکنند روشن میشود که از سال 50 که شاه ساواک را برای برخورد جدی با هر حرکتی که مخالف رژیم باشد، مأمور کرد و خفقان را صددرصد کرد، امر بر خود شاه و عناصر اصلی رژیم مشتبه شد که موقع مناسبی برای از بین بردن شخصیت امام است.
رییس خانه ملت ادامه داد: این محاسبه غلط که حکایت از غرور کاذب رژیم داشت یکباره مردم انقلابی قم را به خیابانها کشاند که با داغ و درفش رژیم نیز آرام نگرفت و همین استواری ملت با رهبری روحانیت مبارز پایههای انقلاب شکوهمند اسلامی را شکل داد.
وی بیان کرد: نکته نخست در کالبدشکافی این قیام این است که رژیم شاه که به دلیل اتکا به آمریکا نقش ژاندارم منطقه را پیدا کرده بود به میزانی که به آمریکا تکیه کرد از مردم دور شد و گرچه رژیم با خشونت ساواک تنفر ملت را نمیدید اما مستمرا شاهد زایش تنفر ملی از رژیم بودیم و این نکته مهمی است به ویژه برای کشورهایی که امروز در جریان بیداری اسلامی هستند که تصور نکنند نزدیکی به آمریکا در نزد ملتها بدون هزینه است، ممکن است حاکمان در کوتاهمدت آن را درک نکنند.
رییس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: نکته دوم آن است که رژیم سفاک شاه تصور میکرد از سال 54 با مبارزانی که مسلحانه قیام کرده بودند برخورد کرده است و عملا میدان بازی برای اقدامات خود را فراهم کرده است که تغییر تاریخ هجری و جشن مفتضحانه سلطنت 2500 ساله و کثافتکاری بیهنرانه در جشن هنر شیراز از نمونههای اقدامات سرخوشانه رژیم شاه بود.
وی بیان کرد: عمق قدرت و نفوذ روحانیت در بین تودههای مردم را رژیم شاه درنیافته بود، این در حالی بود که امام هیچگاه با گروههای مارکسیت یا منافق التقاطی که مبارزه مسلحانه میکردند، موافقتی نداشت و نظر به همگرایی و روشنگری تودههای ملت را دنبال میکرد.
پایان پیام/
نظر شما