اشاره «علیرضا قزوه» به ادا نشدن حق زنان و معرفی اولین مسلمان ایرانی

دومین کنگره شعر زنان عاشورایی شامگاه 19 دی ماه با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از مسئولان و شاعران به کار خود پایان داد.

به گزارش خبرنگار شبستان، مراسم پایانی دومین کنگره شعر زنان عاشورایی شامگاه 19 دی ماه با حضور «سیدمحمد حسینی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، «فرحروز فاتحی» رییس شورای سیاستگذاری کنگره، «کریم نجفی برزگر» معاون روابط بین‌الملل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، «رضا حمیدی» مشاور وزیر و دبیر جشنواره شعر فجر، «محسن مومنی شریف» رییس حوزه هنری، «قادر طراوت پور» مسئول دفتر شعر و ادب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، علیرضا قزوه، حمید سبزواری، کامران شرفشاهی، عباسعلی براتی پور و جمعی دیگر از شاعران آیینی در سالن اندیشه حوزه هنری برگزار شد.

 

شگفتی رییس شورای سیاستگذاری کنگره از استقبال کم‌نظیر مردم
«فرحروز فاتحی» رییس شورای سیاستگذاری دومین کنگره شعر زنان عاشورایی و رییس بنیاد آیه‌های ایثار، ضمن خیر مقدم و عذرخواهی از تاخیر برای برگزاری این مراسم گفت: اینکه در طی دو سال برگزاری این کنگره، مخاطبان بسیاری از آن استقبال کرده‌اند باعث دلگرمی ماست و نشانگر این نکته است که مردم ما تا چه میزان به شعر آیینی و عاشورایی علاقه مند هستند.


وی درباره فعالیت های این بنیاد تشریح کرد: فعالیت بنیاد آیه های ایثار و تلاش از زمانی شکوفا شد که ما گزارشی از عملکرد خود را خدمت مقام معظم رهبری فرستادیم و ایشان فرمودند که کار خوبی است که اگر بتوانید آن را پرمغزتر کنید بهتر خواهد شد، بنابراین از آن پس به همت ایثارگران و جانبازان فعالیت های این بنیاد به اوج رسید. این بنیاد تاکنون 44 کتاب از زندگی شهدا و سیره آنها را به دست چاپ رسانده که هر یک در شمارگان 10 هزارتایی روانه بازار کتاب شده است. در بخش سینمایی و فیلم هم به دلیل ضرورتی که داشته فعالیت هایی توسط این بنیاد صورت گرفته که از جمله آنها برگزاری چهار دوره جشنواره فیلم کوثر بوده است که هم اکنون در تدارک پنجمین دوره آن هستیم.

 

نجفی: انقلاب اسلامی متاثر از آموزه‌های وحیانی و عاشورایی است
«کریم نجفی برزگر» معاون روابط بین‌الملل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و رایزن سابق فرهنگی ایران در هندوستان، در مراسم اختتامیه دومین کنگره شعر زنان عاشورایی درباره تاثیر ادبیات عاشورایی فارسی بر شاعران و ادیبان شبه قاره هند سخن گفت: شعر عاشورایی در شبه قاره هند از جایگاه ویژه ای برخوردار است. زبان فارسی در هند تاثیر شگرفی داشته و این تاثیر از طریق انتقال آموزه های قرآنی و دینی و همچنین پیام هایی که توسط علما و ادیبانی که از ایران به هند مهاجرت کرده اند، صورت گرفته است.


وی با تاکید بر اینکه زبان فارسی در حدود 800 سال است که در شبه قاره هند حکومت می کند، خاطرنشان کرد: زبان فارسی در این مدت جایگاه ویژه خود را باز کرده است به طوری که ادیبان و شاعران این سرزمین افتخار می کنند که لقب سعدی یا مولوی هندوستان را به خود بگیرند. گاندی رهبر بزرگ انقلاب هند گفته است که من درس آزادی و آزادگی را از امام حسین(ع) آموختم؛ او شخصیت بزرگی بود که برای تحقق عدالت و مبارزه با ظلم و استبداد در هند مبارزه کرد و این افتخار ماست که چنین آدمی تحت تاثیر امام حسین(ع) است.


نجفی تاکید کرد: این مساله از ارزش‌های افتخار آمیز ما است که شاعران هندو برای بزرگان دین و مذهب ما شعر می سرایند و اخیرا به همت آقای قزوه کتابی در هندوستان به چاپ رسیده با عنوان «هماری رسول(ص)» به کوشش «دهر میندنات» که شامل اشعار 400 شاعر هندو است که در وصف پیامبر(ص) شعر گفته اند. در دیداری که با استاد میندرنات داشتم گفت که در حال جمع آوری کتاب دوم و سوم خود با عنوان «هماری علی(ع)» و «هماری حسین(ع)» است تا اشعار شاعران هندو در وصف این دو بزرگوار را جمع آوری کند.


معاون روابط بین الملل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در ادامه با بیان اینکه در ماه های محرم و صفر شیعیان و اهل سنت هند در کنار هم برای امام حسن(ع) و شهدای کربلا عزاداری می کنند، گفت: بیداری اسلامی توسط ادبیات فارسی که ملهم از وحی، قرآن و نهضت عاشورا است به شبه قاره هند و تمام دنیا نفوذ کرده، جهانیان را بیدار و مردم دنیا را به تلاطم انداخته است.


وی انقلاب اسلامی را متاثر از آموزه های وحیانی و عاشورایی دانست و اظهار کرد: انقلاب اسلامی توانسته با تکیه بر ارزش های قرآنی و آموزه های اهل بیت(ع) تحولی در ایران بوجود آورد و ادبیات آن تاثیر شگرفی در دنیا داشته است و ما نمونه ای از این تاثیر شگرف را در شبه قاره هند شاهدیم.


این مقام مسئول گفت: شاعران بسیاری در هندوستان در وصف مقام اهل بیت شعر سروده اند که از آن میان تعداد بانوانی که برای اهل بیت(ع) شعر سروده اند کم نبوده است؛ از جمله این بانوان «زیب النساء» شاعره هندی است که برای امیر المومنین(ع) و امام رضا(ع) شعرهایی گفته است. اقبال لاهوری نیز که از شخصیت های بزرگ شبه قاره و شاعر قرن است درباره امام حسین (ع) شعر سروده است؛ این شاعر شناخته شده همچنین در شعری قیام امام خمینی (ره) بر علیه ظلم را پیش بینی کرده و نوید داده بود که کسی می آید و زنجیر ظلم را از پای شما باز می کند.

 

اشاره طراوت پور به بهره‌مندی از رساترین حنجره‌های عاشورایی
«قادر طراوت پور» مسئول دفتر شعر و ادب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیر این کنگره طی سخنانی گزارشی اجمالی از روند برگزاری این همایش ارائه داد و گفت: در این کنگره از محضر بهترین و شاید رساترین حنجره‌های عاشورایی بهره بردیم. پس از اعلام فراخوان، بیش از هزار و 100 اثر به دبیرخانه ارسال شد و هیات داوران این آثار را طی دو مرحله داوری و نتایج نهایی خود را اعلام کردند.


وی در ادامه به ارگان هایی که در برپایی این کنگره شرکت داشتند اشاره کرد و گفت: ﮐﻨﮕﺮه ﺷﻌﺮ زﻧﺎن ﻋﺎﺷﻮراﯾﯽ ﺑﺎ ﻣﺸﺎرﮐﺖ وزارت ﻓﺮهنگ و ارﺷﺎد اﺳﻼﻣﯽ و همت ﺑﻨﯿﺎد آﯾﻪهای اﯾﺜﺎر و ﺗﻼش، ﺣﻮزه هنری ﺳﺎزﻣﺎن ﺗﺒﻠﯿﻐﺎت اﺳﻼﻣﯽ، ﻧﯿﺮوی اﻧﺘﻈﺎﻣﯽ، ﺻﺪاوﺳﯿﻤﺎی ﺟمهوری اﺳﻼﻣﯽ اﯾﺮان، ﻣﺮﮐﺰ ﺗﺸﮑﻞهای ﺷﺎهد و اﯾﺜﺎرﮔﺮ، ﺳﺎزﻣﺎن ﻓﺮهنگ و ارﺗﺒﺎطات اﺳﻼﻣﯽ، ﻣﻌﺎوﻧﺖ ﭘﮋوهش و ارﺗﺒﺎطات ﻓﺮهنگی ﺑﻨﯿﺎد شهید و اﻣﻮر اﯾﺜﺎرﮔﺮان، ﺑﻨﯿﺎد ﺣﻔﻆ آﺛﺎر و ﻧﺸﺮ ارزش‌های دﻓﺎع ﻣﻘﺪس و ﻣﺮﮐﺰ اﻣﻮر زﻧﺎن و ﺧﺎﻧﻮاده رﯾﺎﺳﺖ ﺟمهوری برگزار شد.

 

قزوه: دولت حق زنان را ادا نکرده است
به گزارش شبستان، در مراسم پایانی دومین کنگره شعر زنان عاشورایی، عالیه مهرابی، سعیده حسین جانی، خدیجه ولدخانی، علیرضا رجبعلی زاده، «خانم شریعتی» مشاور وزیر در امور بانوان و علیرضا قزوه شعرخوانی کردند.


علیرضا قزوه که کمی دیر به سالن برگزاری همایش رسیده بود، به دلیل ازدحام بیش از حد در سالن اندیشه حوزه هنری، مجبور شد تا همانند بسیاری از حاضران در سالن، دقایقی را سرپا بایستد. وی قبل از اینکه شعرخوانی خود را آغاز کند، طی سخنانی کوتاه گفت: در مجلسی که به نام زن و حضرت زینب تشکیل شده است، ما مردان خیلی نباید سخن بگوییم چراکه ما حق زنان را در بسیاری از جاها بجا نیاوردیم. بعد از انقلاب اسلامی شاهد بودم که 3 زن می توانستند به سمت وزارت برسند و این دریغی است برای دولتی که حق زنان را ادا نکرده است. اولین مسلمان ایرانی به شهادت چندین کتاب تاریخی، سلمان فارسی نبوده بلکه «امۀ الفارسیه اصفهانی» بود که سلمان را سمت رسول خدا هدایت کرد.

بر این اساس، در مراسم پایانی این همایش ادبی آیینی، از مقام سیمین دخت وحیدی به پاس سه دهه تلاش و مجاهدت او تجلیل شد. همچنین نماهنگی از زندگی او نیز پخش شد.

در پایان این مراسم، غلام کویتی پور به روی صحنه آمد و در سوگ سالار شهیدان، دقایقی را مداحی کرد.


پایان پیام/
 

کد خبر 215064

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha