50 درصد از دنباله‌روی‌های مواد آمفتامین بر اساس ژنتیک شکل می‌گیرد

روانپزشک و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: 50 درصد از دنباله‌روی‌های مواد آمفتامین بر اساس ژنتیک شکل می‌گیرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اصفهان، دکتر آذرخش مکری، روانپزشک و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران امروز "19 دی ماه" در همایش سوء مصرف" آمفتامین" که با حضور دست‌اندرکاران علوم پزشکی اصفهان و در سال اهل‌البیت (ع) برگزار شد بیان داشت: در حال حاضر ماده آمفتامین به عنوان یک چالش بزرگ پیش روی ما قرار دارد اما برای بررسی این مقوله باید یک طیف وسیعی را جستجو کنیم.


وی با بیان اینکه طبق فراخان سال 2009 میلادی دستاوردهای بشر در مورد اعتیاد مورد بررسی و همه‌پرسی قرار گرفت، تصریح کرد: هسته نخستین اعتیاد را اجبار و لذت تشکیل می‌دهد به نحوی که ماده آمفتامین به صورت اجباری کنترل مغز را به دست گرفته و این موضوع هیچ‌گونه ربطی به وسع مالی یک شخص ندارد.


روانپزشک و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران تاکید کرد: باید بین فردی که از مواد مخدر استفاده و کسی که این مواد را دنبال می‌کند فرق اساسی قائل شویم.


مکزی با بیان اینکه در مقوله استفاده از مواد مخدر موارد زیادی مانند فریب خوردن، کنجکاوی و سایر موارد دست به دست یکدیگر می‌دهند، اظهار داشت: اما در مقوله دنباله روی عملکرد فرد، در بسیاری از اوقات ناآگاهانه و بر اساس اجبار است.


*50 درصد از دنباله‌روی‌های مواد آمفتامین بر اساس ژنتیک شکل می‌گیرد


روانپزشک و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: در بررسی‌ها باید به این نکته توجه داشته باشیم یک فرد پس از" زدن" ماده آمفتامین، چه شرایطی پیدا می‌کند که در این ماده گیر "می‌کند" اما به طور کلی 50 درصد از دنباله‌روی‌های مواد آمفتامین بر اساس اصول ژنتیک شخص شکل می‌گیرد.


وی با اشاره به اینکه زیرساخت‌های ژنتیکی انسان‌ها با یکدیگر تفاوت دارد، تصریح کرد: برخی از انسان‌ها در اثر محروم شدن از ماده آمفتامین حریص شده و برخی نیز در صورت وجود ماده شیشه، این صفت را بر دوش می‌کشند.


وی تاکید کرد: اینکه یک فرد مبتلا به ماده آمفتامین در چه زمانی از این ماده فاصله می‌گیرد ناخودآگاه است و هیچ ربطی به باورهای سنتی سایر مواد مخدر مانند تریاک ندارد.


روانپزشک و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: بیداری معنوی یکی از راه‌های فاصله گرفتن انسان از ماده آمفتامین است.


مکری بیان داشت: درمان اعتیاد طولانی و هیچ میانبری نیز وجود ندارد و مقوله "اعتیاد" را باید از "عوارض مصرف" به طور کامل جدا کنیم.


*بهبودی ماده آمفتامین نیاز به محیط‌های غنی و بستری مناسب دارد


روانپزشک و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار داشت: در علم پزشکی قرن بیستم با ظهور دانشمندانی مانند "کخ" فرضیه عامل بیرونی بیماری زا شکل گرفت که طبق این نظریه اگر ماده مخدر از انسان دور شود، بهبودی کامل شکل می‌گیرد که به این موضوع با انجام آزمایشات مختلف روی حیوانات، از جمله موش، ایراداتی وارد شد.


مکری ادامه داد: امروز به این نتیجه می‌رسیم که "بستر" فراهم آور اعتیاد است.
 

وی بیان داشت: تمام معتادان از طول عمر کمتر، استرس و کمبود رضایت‌مندی از زندگی برخوردار هستند.
 

*موج سوم ایدز ناشی از رفتارهای پر خطر جنسی است


روانپزشک و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اینکه یکی از نگرانی‌هایی که در مورد ورود موج سوم ایدز در ایران وجود دارد، رفتارهای پرخطر جنسی است، تصریح کرد: ماده آمفتامین به دلیل اثرات نامطلوب در فرد، از جمله رفتارهای پر خطر جنسی و استفاده نکردن از وسایل پیشگیری، این خطر را افزایش می‌دهد.


مکری تاکید کرد: البته یادمان باشد تمام عوارض ماده آمفتامین، سه ماه پس از قطع مصرف، برطرف می‌شود اما این موضوع، دلیلی برای ایجاد انگیزه دائمی در فرد نیست.


وی بیان داشت: علاوه بر تاکید ترک ماده آمفتامین در مورد فرد مبتلا باید بر بازگرداندن این شخص به جامعه نیز تاکید داشته باشیم.


روانپزشک و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اینکه در حال حاضر برای کنترل فرد مبتلا به ماده آمفتامین از روش مونیتورینگ استفاده می‌شود، تصریح کرد: در این روش فرد با استفاده از انواع روش‌ها از جمله "اس.ام.اس" به طور مرتب وضعیت خود را برای پزشک ارسال و مورد توجه جدی قرار می‌گیرد.
 

پایان پیام/

کد خبر 215026

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha