به گزارش خبرنگار شبستان، عباس صاحب مقدم لطفی، رییس پژوهشگاه های ملی و مهندسی ژنتیک در نشست رسانه ای دومین جشنواره زیست فناوری صبح امروز گفت: دومین جشنواره زیست فناوری ایران از 26 دیماه آغاز می شود و تا 30 دی ادامه دارد.
وی با اشاره به اهداف جشنواره اظهار کرد: شناساندن و برندسازی محصولات زیست فناوری ایران در داخل و خارج از کشور، معرفی توان فنی تولیدی و آخرین دستاوردهای زیست فناوری ایران، کمک به ایجاد ارتباط، تبادل و همکاری میان بخش های علمی، صنعتی و تجاری مربوط به زیست فناوری کشور، تشویق پژوهشگران نوآوران و صاحبان صنعت در عرصه زیست فناوری کشور، جلب مشارکت سرمایه گذاران داخلی و خارجی جهت سرمایه گذاری در تولید محصولات مبتنی از زیست فناوری از اهداف دومین جشنواره زیست فناوری است.
صاحب مقدم لطفی زمینه سازی فروش دانش فنی و فناوری شرکت های داخلی به خارج و داخل کشور، ترویج زیست فناوری در جامعه و آشنایی عموم با توانمندی کشور را از دیگر اهداف جشنواره نام برد.
وی موضوع نمایشگاه دومین جشنواره زیست فناوری ایران را نمایش عمومی دستاوردها، توانمندی ها و فعالیت های علمی و صنعتی، تجاری و خدماتی زیست فناوری ایران توسط نهادها سازمان ها، شرکت ها و موسسات خصوصی و دولتی عنوان کرد.
وی از حضور 15 شرکت خارجی دانش بنیان از کشورهای مختلف خبر داد و خاطرنشان کرد: کشورهای روسیه، آلمان، هند، آمریکا، ژاپن، لبنان و پاکستان در این جشنواره حضور دارند.
صاحب قدم لطفی تعداد متقاضیان حقیقی و حقوقی شرکت در بخش ارزیابی برترین های زیست فناوری کشور را 95 شرکت دانش بنیان بیان کرد و گفت: تعداد 43 دانشگاه، 20 پژوهشگاه، 75 محصول یا دانش فنی در این جشنواره حضور دارد و 51 پژوهشگر برتر و 22 پژوهشگر جوان در این جشنواره شرکت کرده اند.
رییس پژوهشگاه های ملی و مهندسی ژنتیک از رونمایی دستاوردها و اقداماتی حوزه فناوری زیستی خبر داد و گفت: آغاز به کار فاز اول مجموع باشگاه های زیست فناوران شامل زیرگروه های باشگاه دانش آموزی، باشگاه کارآفرینان، باشگاه مدرسان، باشگاه دانشمندان است.
صاحبقدم لطفی، خدماتی که در مجموع باشگاه های زیست فناوری به اعضای آن ارایه می شود را ارسال اخبار زیست فناوری ایران و جهان از طریق پیامک و ایمیل عنوان کرد و افزود: ارسال اخبار همایش ها، کنفرانس ها و کارگاههای آموزشی تخصصی اعلام دستاوردها و موقعیت های اعضا، ثبت ایده های جدید در بانک ایده های زیست فناوری کشور، معرفی فرصت های شغلی مرتبط با رشته های تحصیلی اعضا از خدمات این جشنواره است.
رتبه اول زیست فناوری ایران در منطقه و 39 در جهان
مشاور وزیر علوم و دبیرستاد زیست فناوری با اشاره به سال 88 تعداد شرکت های دانش بنیان را 40 شرکت عنوان کرد و گفت: اکنون این تعداد به 200 شرکت رسیده که ما از 41 شرکت حمایت می کنیم و به 5 کشور محصول صادر می کنند.
وی با بیان اینکه در پایان برنامه پنجم سهم ایران در اقتصاد مبتنی بر زیست فناوری باید سه درصد باشد، خاطرنشان کرد: ایران باید در بازار داخلی و خارجی سهم سه درصدی داشته باشد که اکنون سهم ایران حدود یک دهم بازار جهانی است.
رییس پژوهشگاه های ملی و مهندسی ژنتیک با اشاره رتبه اول تولید علم در منطقه در زیست فناوری اظهار کرد: طبق رتبه بندی ISI ایران از رتبه 47 اکنون به 39 در جهان رسیده است اما در منطقه ایران رتبه اول را در زیست فناوری دارد.
دومین جشنواره زیست فناوری ایران از 26 دیماه آغاز می شود و تا 30 دی ادامه دارد که در سالن همایش های بین الملی در سالن خلیج فارس برگزار می شود.
پایان پیام/
نظر شما