به گزارش خبرگزاری شبستان، رامین مهمان پرست، سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری با اشاره به سفر صالحی به قاهره برای رایزنی درباره بحران مسائل سوریه است، آیا دستور کار دیگری در برنامه وی وجود دارد، گفت: سفر آقای صالحی به قاهره بر اساس دعوت همتای وی انجام می شود و سفری رسمی و دوجانبه است و درباره روابط بین دو کشور و تحولات منطقه مذاکرات انجام می شود. امیدواریم این سفر بتواند در بکارگیری ظرفیت های بزرگ دو کشور و فعال تر کردن همکاری ها در موضوعات مختلف مؤثر باشد.
5+1 با رویکرد منطقی وارد مذاکرات شود
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: توصیه ما همیشه این بوده که کشورهای 1+5 با رویکرد منطقی وارد مذاکرات شوند و در پی روش های اشتباهی نباشند که دسترسی به نتایج قابل قبول را دور کند.
رامین مهمان پرست افزود: رویکرد منطقی می تواند چارچوبی باشد که هم حقوق کامل ما را در فعالیت های هسته ای صلح آمیز تضمین کند و هم احتمالاً اگر نگرانی ها و ابهاماتی از سوی آنها مطرح می شود راه رفع آنها را هم کاملاً مشخص کند. محور بحث ما با کشورهای 1+5 موضوعات مختلفی ازجمله مسائل مربوط به منطقه مانند بحران سوریه و بحرین است.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: آخرین نشست در تهران، نشست سازنده ای بود و نمایندگان آقای آمانو نیز این مذاکرات را مثبت و سازنده ارزیابی کردند.
مهمانپرست افزود: امیدواریم نشست بعدی هم نتایج خوبی در پی داشته باشد و نظرات طرفین را تأمین کند.
وی همچنین درباره زمان و مکان مذاکرات هسته ای با گروه 1+5 گفت: تماس های مختلفی میان آقای باقری و خانم اشمیت معاونان آقای جلیلی و خانم اشتون برقرار و در رایزنی های مختلف پیشنهاداتی مطرح شده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: تیم مذاکره کننده باید در این باره به توافق نهایی برسند و هرگاه درباره زمان و مکان مذاکرات توافق کنند اعلام می شود.
وی درخصوص نشست آژانس و اینکه آیا ایران پیش شرط خاصی برای اجازه بازدید از سایت پارچین دارد، گفت: در مذاکراتی که تاکنون میان نمایندگان کشور ما وآژانس انجام شده درباره دستیابی به یک چارچوب همکاری بحث های مختلفی شده است برای اینکه فعالیت های صلح آمیز هسته ای ما تضمین و به رسمیت شناخته شود و از نظر حقوقی که از ان برخورداریم و کمک های فنی ای که اژانس باید انجام دهد مانعی وجود نداشته باشد.
مهمانپرست افزود: اگر چارچوبی برای توافق بین ما و اژانس ایجاد شود که در ان همه فعالیت های هسته ای ما کاملا به رسمیت شناخته شود و ما از دانش هسته ای و چرخه سوخت به شکل کامل در جهت اهداف صلح امیز استفاده کنیم آمادگی داریم اقدامات لازم را برای رفع نگرانی ها دنبال کنیم.
پیگیری همه جانبه برای آزادی گروگان های ایرانی در سوریه
سخنگوی وزارت امور خارجه از تلاش و پیگیری همه جانبه برای آزادی هموطنان ربوده شده در سوریه خبر داد و گفت: این موضوع هم از داخل سوریه در ارتباط با مقامات دولت این کشور و هم از طریق کشورهای مؤثر منطقه که با گروه های مخالف و ربایندگان ارتباط دارند در حال پیگیری است.
وی افزود: بر اساس آخرین اطلاعاتی که کسب کرده ایم همه اتباع ربوده شده کشورمان در سوریه در سلامت کامل هستند.
آینده همکاری ایران و افریقا مثبت است
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به پرسشی در خصوص حجم تجارت خارجی ایران با قاره افریقا و برنامه آنده دستگاه دیپلماسی ما در این قاره افزود: کشورهای افریقایی برای رشد و توسعه آمادگی دارند و ظرفیت های مناسب و بزرگی به لحاظ کار اقتصادی در این کشورها وجود دارد.
مهمانپرست گفت:متاسفانه در روابط جمهوری اسلامی ایران و کشورهای افریقایی ، رشد مناسب و قابل قبولی نداشتیم ولی با سفرهایی که برای افزایش مبادلات تجاری و رفع نیازهای کشورمان و کشورهای افریقایی صورت می گیرد همکاری مستقیم در حوزه های مختلف فنی مهندسی و سرمایه گذاری در بخش های مختلف، در حال شکل گیری است.
مسائل ایران و عربستان درباره قایق های ماهیگیری حل خواهد شد
سخنگوی وزارت امور خارجه حل و فصل مسائل ایران و عربستان درباره ورود قایق های ماهیگیری به مرزهای آبی را از طریق مرزداری دو کشور در چارچوب مورد توافق دو کشور خواستار شد.
رامین مهمانپرست درباره بازداشت شماری از اتباع ایرانی در آبهای عربستان، افزود: کشورهایی که از طریق مرزهای آبی با هم همسایه اند معمولاً به علت حضور قایق های ماهیگیری و رد شدن از مرزهای آبی یکدیگر مشکلاتی برایشان ایجاد می شود که باید از طریق رایزنی های مرزبانی ها و مقامات دوکشور آن را حل وفصل کرد.
وی تاکید کرد: نباید اجازه داد این موضوعات به مسائل سیاسی تبدیل شوند و بر روابط کشورها اثر بگذارند.
طرح بشار اسد مورد حمایت است
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: سخنرانی و طرح بشار اسد از دید جمهوری اسلامی ایران مثبت تلقی می شود و ما حمایت کامل از طرح بشار اسد را اعلام کرده ایم. فکر می کنیم طرح بشار اسد هم جهت با طرح شش ماده ای کشور ماست.
وی گفت: اینکه برخی از کشورهای منطقه ممکن است دیدگاه های دیگری داشته باشند این احتیاج به رایزنی و تبادل نظر دارد تا دیدگاه ها را به هم نزدیک کند.
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: کشورهای مختلف به این نتیجه رسیده اند که مسئله سوریه راه حل نظامی ندارد و باید با رویکرد سیاسی مسئله را حل کرد و این نتیجه می تواند یک دستاورد مثبت و روبه جلو باشد.
مهمانپرست گفت: برخی از کشورها ممکن است در دیدگاههایشان عنوان کنند که در اغاز این روند مثلا بشار اسد صحنه را ترک کند و برخی دیگر معتقدند که این اقدام باید ازجانب مردم سوریه و در چارچوب یک انتخابات انجام شود و کشور دیگری نمی باید نظرات خودش را به مردم سوریه تحمیل کند.
وی افزود: ما فکر می کنیم مردم سوریه به بلوغ کامل سیاسی رسیده اند و باید در یک محیط آرام و مناسب مردم تصمیم بگیرند که چه کسی اداره کشور را به عهده داشته باشد و چه کسی مورد تایید آنها نیست.
وی گفت: گروههایی که در داخل سوریه مخالف هستند و نقطه نظرات خودشان را اعلام می کنند به هیچ وجه با دخالت نظامی کشورهای خارجی موافق نیستند.
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: برخی از گروه های مخالف که مسلحانه می جنگند، کسانی هستند که در خارج از سوریه زندگی می کنند و انها بیشتر به فکر ایجاد تنش هستند.
مهمانپرست گفت: توصیه ما به همه کشورها این است که کمک و مشارکت کنند تا بهترین شرایط برای حل بحران سوریه بوجود بیاید.
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره سفرآقای جلیلی به کابل و مذاکره درباره شرایط افغانستان و خروج نیروهای اشغال کننده انجام شده است، گفت: اهداف سفر آقای جلیلی تشریح شده است و طبیعی است که ما منافع و نگرانی مشترکی با آنها داریم.
وی افزود: در افغانستان مذاکرات بسیار خوبی انجام شده است و این سفر در چارچوب تامین منافع ملی برای کشور ما و رفع نگرانی های اساسی در منطقه مفید بوده است و منافع کشورهای دوست ما را هم تامین خواهد کرد.
مقامات آمریکا به جای جنگ افروزی به دنبال صلح باشند
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره انتخاب وزیر جدید دفاع آمریکا و برخی مواضع او در مورد رژیم صهیونیستی و تحریم ها علیه ایران گفت: امیدواریم تغییرات عملی در سیاست خارجی آمریکا بوجود آید و رویکرد واشنگتن احترام به حقوق ملتها باشد.
مهمانپرست با اشاره به اینکه ملت ما خاطره خوبی از دولت آمریکا و اقدامات آنها در کشورمان ندارند تصریح کرد: مقامات آمریکایی همواره ادعاهای زیادی در مورد ایران مطرح می کنند ولی باید در عمل ادعاهای خود را ثابت کنند.
وی ابراز امیدواری کرد، مقامات آمریکایی رویکرد خود را در برخورد با ملتهای جهان تغییر دهند و به جای جنگ افروزی به دنبال صلح باشند و به جای دخالت در کشورها به حقوق ملتها احترام بگذارند تا از تنفر مردم جهان به آمریکا کاسته شود و این در مجموع به نفع ملت آمریکاست.
وی اضافه کرد: پیشنهادهایی نیز به دولت بحرین داده ایم ولی دولت بحرین نیز باید فضایی ایجاد کند تا مردم بتوانند به مطالبات خودشان برسند.
ایران، آماده کمک به حل مسئله قره باغ
سخنگوی وزارت امور خارجه آمادگی کشورمان را برای کمک به حل مسئله قره باغ میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان اعلام کرد.
مهمانپرست گفت: مسئله قره باغ و اختلافی که میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان وجود دارد باید از طریق گفتگوی دو کشور حل و فصل شود و ما آمادگی داریم همه ظرفیت کشورمان را برای حل این مسئله به کار گیریم.
وی افزود: نباید به سمتی حرکت کرد که اختلافات کشورهای منطقه به ناامنی و به خطر افتادن جان مردم در کشورهای مختلف منجر شود.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: مسئله قره باغ مانند مسائل دیگر منطقه با کمک کشورهای مؤثر منطقه قابل حل است و ما راه حل آن را گفتگوی مقامات این دو کشور می دانیم.
پایان پیام/
نظر شما