گزیده سرمقاله‌های امروز برخی از روزنامه‌های کشور

روزنامه های کیهان، رسالت، جمهوری اسلامی، تهران امروز درسرمقاله های امروز خود به موضوعاتی چون برخورد با زورگیران،سالروز 19 دی ، استخدام در دولت و روابط سوریه و ترکیه پرداخته اند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، گزیده سرمقاله های امروز 19 دی به شرح زیر است:

کیهان:

روزنامه کیهان در یادداشت امروز خود با عنوان حامیان سینه چاک زورگیران به قلم حسام الدین برومند به تحلیل برخورد با زورگیران پرداخته است در بخشی از آن می خوانیم:

این موضوع پردامنه، نحوه برخورد با زورگیران، اشرار، مفسدین اجتماعی و سلب کنندگان امنیت عمومی است که اخیرا با اعلام صدور حکم برای 4 زورگیر پایتخت، بحث درباره آن بالا گرفته است.
ماجرا از آنجا شروع شد که چندی پیش یک فایل تصویری اینترنتی از تلویزیون پخش شد که افرادی با آلات مجرمانه (چاقو و قمه) در حال زورگیری از یک عابر در خیابان بودند و پول های او را سرقت کردند که در پی آن با دستور ویژه رئیس قوه قضاییه مصادف شد و بلافاصله نیروی انتظامی در اقدامی تحسین برانگیز، هر 4 زورگیر را دستگیر کرده و پرونده آنها پس از رسیدگی در دادسرا و صدور کیفرخواست به دادگاه آمد و هفته گذشته حکم بدوی آنها صادر شد.
بنابر اعلام دادستانی؛ 2 نفر از زورگیران به مجازات اعدام و 2 نفر دیگر هر کدام به 10 سال حبس، 5 سال تبعید و 74 ضربه شلاق محکوم شدند.
آنچه در این میان قابل تامل و اعتناست مواجهه بعضی از رسانه های داخلی است که همسو با رسانه های فارسی زبان خارج نشین تلاش کردند برخورد قاطعانه و به سرعت قوه قضاییه با سلب کنندگان امنیت اجتماعی را کمرنگ و بی فایده - یا حداقل کم فایده- تفسیر و القاء نمایند.
به عنوان مثال بی بی سی به «مجازات اعدام» برای اشرار و زورگیران حمله کرد و آن را ناشی از آن دانست که دستگاه قضایی ایران به سادگی حکم اعدام صادر می کند!
برخی دیگر از رسانه های داخلی و فارسی زبان خارج نشین نیز اقدام قوه قضاییه را احساسی، یکسویه و ناکارا قلمداد کردند.
عمده استدلال این جماعت بر این مسئله استوار است که برخورد با مجرمان و سلب کنندگان امنیت اجتماعی، برخورد با «معلول» است در حالی که باید «علت» ها را شناسایی کرده و مشکل را به صورت اساسی ریشه کن نمود.
رسالت:

روزنامه رسالت در سرمقاله امروز خود با عنوان به قلم به تحلیل سالروز قیام تاریخی مردم قم در اعتراض به مقاله موهن روزنامه اطلاعات علیه امام خمینی (ره) پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:
امروز 19 دی ماه سالروز قیام تاریخی و تاریخ ساز مردم شهر مقدس قم در اعتراض به مقاله موهن روزنامه اطلاعات علیه حضرت امام خمینی(ره) است که به سفارش مستقیم ساواک نوشته شد.هنوز محرم حسینی به پایان نرسیده بود که رژیم منحوس پهلوی در یک اقدام عجولانه و نابخردانه با درج مطلبی تحت عنوان «ایران و استعمار سرخ و سیاه» در روزنامه اطلاعات مورخ 17 دی 1356 به تعبیر اسناد ساواک «جرقه‌ای در انبار باروت» انداخت. با تعطیلی دروس حوزه و اعتصاب بازار، شهر قم با تاسی به سید و سالار شهیدان در صیانت از دین خدا مهیای قیامی حسینی شد. تعداد شهدای قیام 19 دی قم هیچ گاه دقیقا معلوم نشد اما برخی شواهد حاکی از آن است که نزدیک به 100 نفر از مردم قم در یورش ناجوانمردانه مزدوران رژیم پهلوی به شهادت رسیدند. در چهلم شهدای قم تبریز به خاک و خون کشیده شد و در چهلم شهدای تبریز یزد رنگ خون گرفت.

وطن امروز:

روزنامه وطن امروز در سرمقاله امروز خود با عنوان دفاع وارونه به قلم سیروس محمودیان به تحلیل دادگاه مهمدی هاشمی و جریان انتخابات در کشور پرداخته است که در بخش از آن آمده است:

 اخیرا برخی جریانات مشکوک سیاسی سعی کرده‌اند با بازنشر مکرر خبر شکایت وکیل مهدی هاشمی‌بهرمانی از چند نشریه و خبرگزاری داخلی به اتهام «افترا و نشر اکاذیب» جریان‌سازی خبری جدیدی را در دستور کار قرار دهند‌. به‌طور طبیعی اصرار بر نشر این خبر در مجامع سیاسی‌- خبری واکنش‌های مختلفی را در پی داشته است و عموما از زوایای مختلفی- از منظر موافق و مخالف‌- مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته است. درباره موضوع شکایت وکیل رفسنجانی از نشریات داخلی و رفتار خبری اصلاح‌طلبان و عوامل ضدانقلاب و رسانه‌های بیگانه در مواجهه با آن چند نکته قابل بیان است که در این مجال به آن اشاره می‌شود.

تهران امروز:

روزنامه تهران امروز در سرمقاله امروز خود با عنوان شائبه سیاسی جذب نیرو در دولت به قلم مجید استوار به تحلیل استخدام در مراکز دولتی پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:

تصمیمات اخیر دولت برای استخدام گسترده در مراکز دولتی از چند لحاظ حائز بررسی است. اول اینکه چنین استخدام گسترده‌ای بر خلاف قوانین جاری کشور در راستای کوچک کردن دولت است.حال آنکه یکی از مباحث مطرح درباره توسعه کشورها در دو دهه اخیر، کوچک شدن دولت و بزرگ شدن بخش خصوصی است.آنچه امروز سازمان ملل از تعریف توسعه ارائه می‌دهد چیزی بر مبنای رشد دولت نیست بلکه در نظر گرفتن کیفیت زندگی مردم یک کشور در تعریف توسعه دیده می‌شود.کیفیتی شامل بهداشت،آموزش و... که در اکثر کشورها توسط بخش خصوصی تامین می‌شود.در مقام مقایسه کافی است به کشورهایی که در یک دهه اخیر به نرخ بالایی از توسعه دست یافته‌اند همچون مالزی، ترکیه، برزیل و... توجه کنیم.بعضی از این کشورها در حوزه تمدنی به ما نزدیک هستند. یکی از فاکتورهای مورد توجه در توسعه این کشورها که باعث شده برزیل جزو 10کشور اول اقتصاد قرار بگیرد یا ترکیه از نوسانات اقتصادی دور بماند،این است که سرمایه‌گذاری‌های بزرگ را توسط بخش خصوصی انجام داده‌اند.

کشورهای توسعه یافته به جای فربه کردن دولت،بخش خصوصی را بزرگ کردند. نکته دیگر آن است که به‌رغم وجود سرزمین و نیروی کار و وجود درآمد‌های نفتی چرا ما به شاخصه‌های رشد نمی‌رسیم؟ به نظر علت اصلی این توسعه‌نیافتگی تخطی از برنامه چشم‌انداز بیست ساله است.یعنی دولت به جای تلاش برای کوچک کردن خود به بزرگ کردن آن دست زده است. بنابراین استخدام‌های اخیر دولت نیز برای حل مشکلات اشتغال یا مسائل کشور نیست و به ساده‌ترین و در عین حال اشتباه‌ترین راه حل یعنی استخدام گسترده در دستگاه‌های کم بهره ور دولتی به جای ایجاد اشتغال روی آورده‌ایم. در صورت ادامه این روند ما برای جذب نخبگان توسعه گرا دچار مشکل خواهیم شد.
جمهوری اسلامی:

روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله امروز خود با عنوان اردغان و طبل توخالی جنگ به تحلیل روابط سوریه و ترکیه پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:

اسد در سخنان خود تاکید کرد: "عده‌ای در دام غربیها افتاده‌اند و برخی نیز می‌پندارند درگیری که در سوریه جریان دارد، "جنگ دولت با مخالفان" بر سر قدرت است، اما همگان باید بدانند که آنچه در سوریه امروز می‌گذرد "جنگ میان سوریه با دشمنان" است... سوریه با حمله بی‌سابقه‌ای از سوی تکفیری‌ها و حامیان آنها روبروست. ورود تکفیری‌های حامل تفکر القاعده به سوریه خطرناک است، آنها جز قتل و کشتار چیزی نمی‌شناسند و خود را طرفدار اسلام نامیده‌اند درحالی که هیچ بویی از اسلام و دین نبرده‌اند... برخی کشورهای منطقه خواهان تقسیم سوریه هستند تا به اهداف خود برسند و برخی نیز ضعیف شدن سوریه را می‌خواهند و کشورهای نوظهوری هستند که به دنبال به دست آوردن جایگاهی در تاریخ می‌گردند...". این سخنان زمانی بر زبان اسد جاری شد که تنها یک روز قبل از آن برادر ایمن الظواهری سرکرده گروه القاعده در درعا دستگیر شده بود.
امروز بر همگان آشکار شده است که دولتمردان حاکم بر ترکیه که با شعار اسلام گرایی بر سر کار آمده اند، قدم در کج راهه‌ای گذاشته‌اند که پیمودن آن نه تنها منافعی برای کشورشان ندارد، بلکه انتهای این کج راهه به سقوط آنان از حاکمیت، وابستگی بیش از گذشته ترکیه به دولت‌های استعماری و بدتر از همه نفرت مردم مسلمان ترکیه از سران حزب "عدالت و توسعه" به خاطر برگزیدن چنین سیاستی منتهی خواهد شد، سیاستی که در آن به نام اسلام‌گرایی علیه اسلام و مسلمانان اقدام می‌شود.
پایان پیام/


 

کد خبر 214658

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha