مبارک در ایستگاه آخر؛ آخرین آرزوی یک محکوم به مرگ

دیکتاتور سابق مصر پس از تحمل روزهای سخت محاکمه اکنون روی تخت بیمارستان نظامی المعادی لحظات محکومیت خود را در آرزوی مرگ سپری می کند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، پس از پیروزی انقلاب مردم مصر در سال 2011 میلادی، «حسنی مبارک» رئیس جمهور مصر و شماری از اطرافیانش به جرم کشتار مردم در تظاهرات دستگیر شدند. حسنی مبارک پس از دستگیری دچار بیماری شد و جلسات بازپرسی را روی یک تخت بیمارستانی در قفس دادگاه حضور می یافت.
جلسات رسیدگی به اتهامات حسنی مبارک از جمله کشتار مردم طی قیام مصر، صدور گاز این کشور به قیمت پائین به رژیم صهیونستی و اتهامات وارده درباره فساد مالی وی و «حبیب العادلی» وزیر کشورش به اتهام کشتار مردم در قیام مصر و دو پسرش به اتهام فساد مالی از سال 2011 تا ژوئن 2012 طول کشید و «احمد رفعت» ریاست دادگاه را به عهده داشت.
در دوم ژوئن سال 2012 حسنی مبارک تحت تدابیر شدید امنیتی به دانشکده پلیس جایی که دادگاه در آنجا تشکیل می شد، آورده شد. در این روز مردم معترض در خارج از دانشکده پلیس جمع شده بودند و بیش از 5 هزار نیروی امنیتی و نظامی در اطراف دادگاه حضور داشتند تا مانع از آشوب شوند.
جلسه این دادگاه را که به طور زنده از تلویزیون مصر پخش شد، سوزان همسر رئیس جمهور مخلوع نیز از روی تخت بیمارستان العالمی دنبال می کرد. سرانجام حسنی مبارک و حبیب العادلی به جرم کشتار مردم در قیام مصر به حبس ابد محکوم شدند و در ادامه رئیس جمهور مخلوع و خانواده اش از هر اتهام فساد مالی مبرا شناخته شدند.
مردم حاضر در دادگاه پس از اعلام حکم تبرئه مبارک و فرزندانش درباره فساد مالی اعتراض کرده و خانواده شهدا در داخل دادگاه با سر دادن شعار «قاتل...باطل» اعتراض خود را به رأی قاضی اعلام کردند. همزمان با سر دادن شعار «الشعب یرید... تطهیر القضا» (مردم خواستار پاکسازی دستگاه قضایی هستند) توسط حاضران در دادگاه، تعدادی از هواداران مبارک به معترضان حمله کردند و زد و خورد شدیدی بین طرفین درگرفت.
مردم بیرون دانشکده پلیس نیز از تبرئه مبارک از اتهامات مرتبط با فساد مالی وی به شدت خشمگین بودند، اما نیروهای امنیتی با باتوم معترضان را متفرق کردند.
با گذشت دو ماه از صدور حکم حبس ابد مبارک، شایعه مرگ وی در رسانه ها منتشر یافت. با این حال یکی از وکلای مبارک خبر مرگ و یا شایعه مرگ مغزی وی را تکذیب کرد. «فرید الدیب» در اظهاراتی گفت: مبارک از حدود 10 روز قبل دچار آب آوردگی ریه ها و کاهش فشار خون شده پزشکان هم به دلیل ناتوانی وی در تنفس، با دستگاه تنفس مصنوعی به او کمک می کنند. پزشکان برای کاستن از احتمال سکته مغزی به او دارو تزریق کرده و برای احیای وی از شوک برقی استفاده کرده بودند که البته این کار نتایج قابل توجهی نداشت.
آخرین خبرهای رسیده از حسنی مبارک نیز حاکی از آن است که حال جسمی و روحی وی وخیم است. مبارک این روزها در مورد مرگ و خواسته اش مبنی بر حضور در کنار خانواده اش صحبت می کند. حال روحی بد مبارک سبب شده که تیم متشکل از چهار پزشک و 8 پرستار در بیمارستان نظامی المعادی برای درمان و دادن قرص و دارو به وی با مشکل مواجه شوند.
در همین حال گفته می شود مبارک که 27 دسامبر 2012 میلادی برای درمان بیماری و شکستگی برخی از قسمت‌های بدنش از بیمارستان زندان طره به بیمارستان نظامی المعادی منتقل شده، در حال احتضار به سر می برد. گزارش های تایید نشده ای نیز حکایت از آن دارد که وضعیت جسمانی مبارک بسیار وخیم بوده و وی تحت مراقبت‌های پزشکی قرار دارد تا از این حالت خارج شود.

منابع نزدیک به مبارک نیز گفته اند وی از پزشک معالج خود درخواست کرده که با کشتنش به درد و رنجش پایان دهد.

پایان پیام/

کد خبر 214571

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha