کانون‌های هماهنگی دانش و صنعت حلقه‌های مفقودشده این زنجیره بودند

معاون علمی ریاست‌جمهوری گفت: ارتباط بین دانش و صنعت و بکارگیری نتایج حاصل از آن در بخش تولید و ایجاد اشتغال و ارزش افزوده موضوع مهمی است که در کانون‌های هماهنگی به آن پرداخته می‌شود.

به گزارش خبرنگار شبستان، نسرین سلطانخواه، در نشست خبری صبح امروز گفت: موضوع ارتباط بین دانش و صنعت موضوعی است که مقام رهبری روی آن تأکید داشتند و فلسفه وجودی کانون‌های هماهنگی به همین مطالبه برمی‌گردد.

 

وی افزود: از زمان ایجاد معاونت علمی در سال 88 پیاده‌سازی این سیاست که کانون‌هایی بتوانند تحقق ارتباط بین دانش و صنعت باشند، آغاز شد و مدلی که به آن رسیدیم ایجاد ستادهای فناوری‌های راهبردی برای علوم سطح بالا و ایجاد کانون‌های هماهنگی  در بخش میانی است.

 

سلطانخواه گفت: برقراری ارتباط بین دانش و صنعت در حوزه‌هایی که مبتنی بر تکنولوژی نیستند و جزء صنایع میانه یا پایین‌دستی به شمار می‌روند و  همچنبن نفوذ دانش در این بخش برای افزایش بهره‌وری از اهداف ما در ایجاد کانون‌های هماهنگی بین دانش و صنعت بود تا بتوانیم هزینه‌های این‌گونه صنایع را کمتر کرده و کیفیت آنها را بالا ببریم.

 

وی افزود: هر کانون متشکل از تمام فعالان آن عرصه صنعتی و دانش فناوری مرتبط با آن است و خیلی از اختراعات و نوآوری‌ها توسط خود کسانی که در کانون‌ها فعال هستند، انجام می‌شود.

 

سلطانخواه گفت: کانون‌های دانش و صنعت در پایین‌ترین سطح‌های صنعت ،علم را وارد می‌کنند و هماهنگی و هم‌افزایی بین عرصه‌های مختلف را فراهم می‌آورند تا برنامه‌های کشوری با استفاده از تمام صاحب‌نظران یک عرصه انجام شود.

 

معاون علمی رییس‌جمهور درباره نقشه راه کانون‌های دانش و صنعت گفت: امسال هشت نقشه راه فراهم شده که رونمایی خواهد شد و در سال 87- 14 کانون، در سال 88 -25 کانون، در سال 89- 14 کانون فعال شده‌اند که مبتنی بر فناوری‌های پیشرفته فعالیت می‌کنند.

 

وی افزود: بعد از این تجربه چهارساله و پس از بررسی و ارزیابی نقاط ضعف و قوت کانون‌ها به نقطه‌ای رسیدیم که جایگاهی قانونی و هویتی پایدار برای این کانون‌ها فراهم کنیم، به همین منظور سند این کانو‌ن‌ها برای تصویب به شورای عالی انقلاب فرهنگی و دبیرخانه ستاد اجرای نقشه راهبردی کشور فرستاده شده است. همچنین اساسنامه مصوبی نیز تصویب شده است که در اجلاس فردا پیش‌نویس آن بررسی می‌شود.

 

وی درباره استانداردسازی محصولات این کانون‌ها گفت: یکی دیگر از وظایف کانون‌ها بازنگری در قوانین و وضع مقررات جدید در حوزه‌های مرتبط با محصولات کانون‌ها است و استانداردسازی و تأیید کیفیت محصولات آنها بسیار مهم است زیرا این محصولات به دلیل جدیدبودن شاخص‌گذاری و استانداردسازی ندارند و از کارهایی که در دستور کار ما است استانداردسازی این محصولات است.

 

وی در پایان از تصویب سند سلول‌های بنیادی و طب سنتی و گیاهان دارویی در شورای عالی انقلاب فرهنگی خبر داد و گفت: کانون‌های دانش و صنعت ابتدا باید جایگاه قانونی‌شان را تعیین کرده، سپس تصویب شوند و هر کانون برحسب نوع فعالیت‌اش شرح وظایف جداگانه‌ای خواهد داشت.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 214403

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha