به گزارش خبرگزاری شبستان، نمایش "دزدمونا" که به مدت 50 دقیقه اجرا میشود؛ کاری از گوه تئاتر کروپکاست، این گروه، نمایش خود را با اقتباس از اُتللو نمایشنامهای نمادین از ویلیام شکسپیر اجرا می کند که به مضامین عشق، دیوانگی و تباهی میپردازد. این نمایش گونه ای تصحیح شده و خیره کننده از اتللو است.
جولانتا جوزکیویچ تنها بازیگر و نویسنده نمایش، هنرمندی لهستانی است. وی مدرک فوق لیسانس در نمایشنامه نویسی و تئاتر دارد. وی گروه کاپکو را درسال 1997 در سیدنی راه اندازی کرد. او در این گروه عناصر ادبی و تصویری تئاتر، حرکت و هنرهای تجسمی را دردرام شاعرانه و پراز استعاره به کارمی گیرد. جوزکیویچ ازجشنواره های مختلفی ازجمله آلبانی، بلژیک، ارمنستان، فرانسه، سوئد و انگلستان جایزه دریافت کرده است.
آناتولی فروسین – کارگردان نمایش - در سال 1966 درتاجیکستان متولد شد. او دارای فوق لیسانس ادبیات انگلیسی از دانشگاه اوکلند است. آثار متعددی را نیز تاکنون اجرا کرده است که عبارتند از آگاممنون، باغ آلبالو، آنتیگون وخانه برنارد آلبا.
جشنواره میزبان نمایشی که سرگذشت تئاتر ایران را مرور می کند
غلامحسین دولت آبادی، نویسنده و کارگردان نمایش «تکیه بر دیوار نمناک» در سی و یکمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر سرگذشت تئاتر ایران را بازگو خواهد کرد.
نمایشنامه «تکیه بر دیوار نمناک» اقتباسی از نمایشنامه «گام زدن بر یخ های نازک» نوشته مشترک آراز بارسقیان و غلامحسین دولت آبادی است که از سوی انتشارات افراز منتشر شده است.
دولت آبادی، این نمایش را اثری رئالیستی ایرانی دانست و تاکید کرد: این گونه متنها امروزه در حوزه تئاتر دیده نمیشود؛ چون هنرمندان نسل قبل به اقتباس از رمان و نمایشنامه های خارجی رو آوردند.
وی که به عنوان پژوهشگر در حوزه تئاتر شناخته می شود، تحقیق 9 ساله در این زمینه را در نوشتن متن کامل نمایشنامه «تکیه بر دیوار نمناک» موثر دانست.
دولت آبادی میگوید: مدت هاست نمایشنامه ای ایرانی که مخاطب عام و خاص را جذب کند نوشته نشده است. متنی که با تمام معیارهای اصولی مکتوب شده باشد.
این نمایش سرگذشت شخصی به نام حسن گلشن است. او در روسیه تئاتر خوانده است. در سال 1318 به ایران بازمیگردد و دست به نوآوریهای در حوزه نمایش میزند که درهمه زمینهها شکست میخورد.
مزدک رستمی، شیوا اردویی، دلارا نوشین، پویان یحییپور، امیر عدلپرور، وحید جباری و میثم عباسی از بازیگران این نمایش هستند.
وحید لاری به عنوان طراح صحنه، نگار نعمتی طراح لباس و آرش تنهایی طراح پوستر این نمایش محسوب میشوند.
جشنواره تئاتر فجر گروه های شهرستانی را با تئاتر روز آشنا میکند
میلاد حسین زاده گفت: برگزاری جشنواره بین المللی تئاتر فجر باعث می شود تا گروه های شهرستانی به تهران آمده و با جدیدترین آثار و شیوه های به روز تئاتر آشنا شوند.
میلاد حسین زاده، که با تئاتر خیابانی "قلب= پمپاژ خون" از آستانه اشرفیه در بخش مسابقه تئاتر خیابانی سی و یکمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر حضور دارد، اظهار کرد: برگزاری جشنواره تئاتر فجر قطعا برای هنرمندان شهرستانی تاثیرگذار خواهد بود، زیرا آثار به روز در شهرستان ها اجرا نمی شود و معمولا آثار خوب و یا خارجی در تهران به نمایش در می آید. بنابراین هنرمندان شهرستانی در جریان سبک های جدید تئاتری نیستند و با حضور در این جشنواره می توانند به تجربیات خود بیفزایند.
حسین زاده سپس به اجرای تئاتر خیابانی "قلب= پمپاژ خون" که خود متن آن را به نگارش درآورده، اشاره کرد و افزود: در این اثر نمایشی به دو مقوله اشاره کرده ام؛ یکی این موضوع که دیگر کمتر کسی به گذشته و شیوه های تئاتری قدیمی مانند مرشد، مبارک و تخت حوضی توجه می کند و طرز فکرها کاملا عوض شده است و دیگر اینکه مردم به دلیل برخورد احساسی با مشکلات نمی توانند روی تصمیماتی که می گیرند به خوبی فکر کنند.
کارگردان تئاتر خیابانی "قلب= پمپاژ خون" خاطرنشان کرد: این نمایش خیابانی در واقع تئاتر در خیابان است و با قاطعیت نمی توان گفت که عنوان تئاتر خیابانی را دارد.
بنا به گزارش ستاد خبری سیویکمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر، امید کفشدار جلالی، محمدرضا پورعلی، فائزه خلیلی، احمد الفتی فرد و مجید رهبری آزاد بازیگران این تئاتر خیابانی اند. همچنین علیرضا محزون طراح صحنه، مرتضی عالم طراح لباس، نفیسه آقاجانی نژاد مدیر صحنه و منشی صحنه و محمدرضا جعفری هم سرپرست گروه اند.
گفتنی است، سی و یکمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر از 26 دی تا 12 بهمن به دبیری سعید کشنفلاح در تهران و 5 استان کشور برگزار میشود.
پایان پیام/
نظر شما