اگر کانکسها برای زلزله زدگان نبود معلوم نبود مردم در سرما چه می‌کردند

رییس مجلس اشاره به پیگیری های کمیسیون عمران در مورد زلزله آذربایجان غربی گفت: در بحث استقرار کانکس ها به پیشنهاد کمیسیون عمران به نتیجه رسیدیم.

به گزارش خبرنگار پارلمانی شبستان، علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی در جلسه امروز بعدازظهر کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در سخنانی با اشاره به پی گیری های کمیسیون عمران در مورد زلزله آذربایجان غربی گفت: اگرچه در بعضی جاها مطابق آنچه که می خواستیم نتیجه نگرفتیم اما در بحث استقرار کانکس ها که با پیشنهاد دوستان در کمیسیون عمران صورت گرفت به نتیجه رسیدیم و اگر این کانکس ها نبودند معلوم نبود مردم در سرما چه می کردند.

وی اظهار کرد: به نظر میرسد لازم است همچنان کمیسیون عمران بازرسی خود را ادامه دهد تا ببینند کارها چگونه پیش می روند و اگر لازم است در این زمینه کمکهای لازم صورت گیرد.

لاریجانی فعالیت های عمرانی را مهمترین موتور حرکت بخش تولید عنوان کرد و ادامه داد: بخش تولید تا حدود زیادی دولتی است و اگر کارهای عمرانی ضربه ببیند قطعاً تولید نیز دچار مشکل می شود.

وی با اشاره به بدهی های سنگین در بخش پروژه های عمرانی خاطرنشان کرد: حجم زیادی از پروژه های عمرانی وجود دارند که 20 تا 50 درصد پیش رفته اند که باید انگیزه ایجاد شود تا در قانون بودجه سال آینده نیز به جای ده هزار میلیارد تومان بودجه عمرانی 50 هزار میلیارد تومان بودجه عمرانی برای این بخش ها در نظر گرفته شود و همه این مبلغ نیز دولتی نباشد.

وی با تاکید بر لزوم ارایه یارانه و تسهیلات به بخش خصوصی گفت: بسیاری از پروژه های عمرانی از این طریق می تواند اجرایی شود و در واقع می توانیم انگیزه ای ایجاد کنیم که هم شرکت های راهسازی کارکند و به آنها بابت تسهیلات یارانه دهیم.

لاریجانی خطاب به کمیسیون عمران یادآور شد: شما می توانید قاعده ای بیاورید تا در کمیسیون تلفیق مصوب کنیم راه خصوصی سازی پروژه ها مشخص شود و بخش خصوصی از تسهیلات ارزان قیمت استفاده کند زیرا فایده کار این است که هم پروژه های عمرانی به بخش خصوصی واگذار می شود و هم نقدینگی سیاری که به هر جا که بخورد همانند صید نابود می کند، در این شرایط مولد می شود.

رییس مجلس از دیگر راهکارهای تکمیل پروژه های نیمه تمام عمرانی را استفاده از امکانات عرضه کشور عنوان کرد و ادامه داد: پیمانکاران و سرمایه گذاران داخلی می توانند با کمک بخش داخلی سرمایه گذاری کنند و از کمک تسهیلات ارزی استفاده کنند و بسیاری از پروژه های راهسازی می توانند از این موضوع استفاده کنند این در حالی است که از این ظرفیت تاکنون به خوبی استفاده نشده است.

رییس مجلس بیان کرد: در سال گذشته 2 تا 10 درصد از صندوق توسعه ملی برای بخش کشاورزی و صنعت پیش بینی شد که باید این موضوع را بررسی کنیم که آیا می توان از این تسهیلات استفاده کرد یا خیر؟

رییس خانه ملت درباره افزایش قیمت مسکن مهر نیز گفت: دلیل این امر این است که نقدینگی وجود دارد اما به سمت تولید و صنعت نمی رود در این شرایط معمولاً نقدینگی به سمت سکه و دلار می رود اما وقتی این عرصه نیز ناامن می شود نقدینگی به سمت مسکن می رود و قیمت مسکن نیز بالا می رود. و بر این اساس نقدینگی به جای اینکه مولد شود و به سمت تولید برود به سمت دلار و سکه و مسکن می رود و مخرب می شود.

وی ادامه داد: باید فرمولی پیدا شود که نقدینگی به سمت کارهای عمرانی هدایت شود که اگر این کار صورت گیرد کشور از بحرانی عبور داده می شود و باعث می شود سقف کارهای عمرانی نیز همچنان بالا بماند، تولید ضربه نخورد و نقدینگی نیز مخرب نباشد.


پایان پیام/
 

کد خبر 214089

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha