به گزارش خبرگزاری شبستان سیدعلی رضا شجاعی با اشاره به تدوین راهبرد صنعت، معدن و تجارت در این معاونت گفت: این برنامه در حال تدوین است و انتظار میرود راهبردهای صنعت نمایشگاهی نیز توسط شرکت سهامی نمایشگاههای بینالمللی تدوین و به این معاونت پیشنهاد شود.
شجاعی در جلسه شورای مدیران مشترک با شرکت سهامی نمایشگاههای بینالمللی ایران افزود: شرکتهای نمایشگاهی بنابه اقتضای ماموریتشان یکی از مجموعههای منظم و با کنترل پروژه دقیق هستند که شرکت نمایشگاههای بینالمللی ایران نیز از این امر مستثنی نیست و همواره تلاش میکند با بررسی نمایشگاههای مختلف در سطح دنیا و نیز توانمندیهای تولیدی و صادراتی کشور، بیشترین و موثرترین نمایشگاهها را در مناسبترین زمان و با بهترین کیفیت برگزار کند.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: نمایشگاهها در حقیقت میتوانند حلقههای اتصال زنجیره ایده تا صادرات و معرفی آنها به ذینفعان باشند و از این نظر در کشورهای پیشرفته حائز اهمیت بوده و در ایران نیز باید مورد توجه ویژه قرار بگیرند.
به گفته وی توسعه صادرات خدمات یکی از محورهای مهم در صادرات غیرنفتی کشورهاست و از این منظر شرکت نمایشگاههای بینالمللی هم میتواند در به نمایش گذاشتن توانمندیهای صادراتی به ویژه خدمات از جمله نمایشگاههای توانمندیهای خدمات فنی و مهندسی اقدام کند و هم خود در زمینه خدمات نمایشگاهی نقشآفرینی نماید.
شجاعی گفت: برای تحقق برنامه پنجم توسعه و نیز سند چشمانداز نیازمند سرمایهگذاری قابل توجه در کشور هستیم. بهطوریکه تا پایان سال 94 لازم است هر ساله براساس نرخ ارز مرجع (1226 تومان) بالغ بر 30هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری در کشور صورت پذیرد و پس از آن تا سال 1404 نیازمند حداقل 80 هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری در هر سال در کشور هستیم، از همین رو نمایشگاهها نقش مهمی در ارزآوری و نیز جذب سرمایههای داخلی وخارجی خواهند داشت.
مدیرعامل شرکتسهامی نمایشگاههای بینالمللی نیز با بیان اینکه وظیفه ذاتی نمایشگاهها ایجاد ارتباط میان صنعت و معدن با تجارت است، گفت: نمایشگاهها علاوه بر وظایف ذاتی به لحاظ ثروتزایی نیز از اهمیت بالایی برخوردار هستند از همین رو وجود صنعت نمایشگاهی برای هر کشوری لازم است.
کاظم اکبرپور افزود: هر تولیدکنندهای برای فروش محصولاتش نمیتواند با تمام دنیا ارتباط بر قرار کند، اما نمایشگاههای بینالمللی این فضا را در اختیار تولیدکنندگان قرار میدهد تا محصولاتش را به مشتریان بین المللی معرفی کند.
وی در خصوص اهمیت شرکت در اکسپوها گفت: اکسپوها با استقبال گستردهای روبرو میشوند برای مثال از اکسپو 2010 شانگهای چین 75 میلیون نفر بازدید کردند که 7/5 میلیون نفر آنان از سالن ایران بازدید به عمل آوردند که نقش بسیار موثری در شناساندن فرهنگ و تولیدات ایرانی به مشتریان خارجی داشت.
تشکیل کارگروه نمایشگاهی در معاونت برنامهریزی به منظور نیازسنجی و اولویتبندی موضوعات مرتبط با راهبردها، همچنین حضور در کمیسیونهای اقتصادی ایران با سایر کشورها و تمرکز وظایف حاکمیتی نمایشگاهها در شرکت سهامی نمایشگاههای ایران ازجمله درخواستهای شرکت سهامی نمایشگاهی از معاونت برنامهریزی وزارت صنعت، معدن و تجارت بود.
پایان پیام /
نظر شما