حجت الاسلام و المسلمین دکتر محمدرضا شهیدی پور، از اساتید حوزه و دانشگاه و داور ششمین جشنواره سراسری قرآنی مدهامتان با بیان مطلب فوق به خبرنگار شبستان در استان هرمزگان گفت: این شتاب تا سال 75 ادامه داشت ولی از این پس و تا سال 84 به دلایلی از جمله تهاجم گسترده فرهنگ غرب و قرار گرفتن برخی از افراد در مسئولیت های فرهنگی کشور سبب رکود فعالیت های قرآنی شد.
وی با تاکید بر آسیب شناسی دلایل فاصله گرفتن برخی از جوانان از فعالیت های هنری و معرفتی قرآن و تلاش مسئولان بخش فرهنگ در راستای مرتفع نمودن موانع و نارسایی های حوزه قرآنی، افزود: البته طی چند سال اخیر، اقدامات بسیار خوب و موثری در جهت اشاعه، نشر و نهادینه شدن فرهنگ و معارف قرآنی در کشور انجام شده است ولی تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله داریم.
خادم نمونه قرآن در حوزه تعلیم و ترویج کلام وحی و عضو هیئت علمی جامعه المصطفی العالمیه با اشاره به جذابیت های قرآن، اظهار داشت: کانون ها و موسسات فرهنگی قرآنی باید با شناسایی فعالیت های هنری جذاب قرآنی و ارائه آنها، نوجوانان و جوانان را به سمت فرهنگ اصیل قرآنی دعوت کنند و تحقق این امر مستلزم هماهنگی و همراهی همه دستگاه ها و نهادهای دست اندرکار امور فرهنگی قرآنی است.
حجت الاسلام و المسلمین شهیدی پور ادامه داد: کانون های فرهنگی هنری مساجد وسایر فعالان حوزه قرآنی در کشور با نیاز سنجی و داشتن برنامه مدون، برنامه های متناسب با نیاز جوانان را ارائه کنند تا نسل جوان از سر ذوق و علاقه در این برنامه ها شرکت و به فراگیری معارف قرآن و اهل بیت(ع) اقدام کند.
وی با بیان اینکه قرآن محور تبلیغ است، بیان داشت: اجرای برنامه های قرآنی ازجمله همایش ها، جشنواره ها، جلسات قرآنی، دوره های آموزش و پژوهش علوم قرآنی، تاثیر شگرفی در جذب جوانان به سوی قرآن و عترت دارد.
این استاد علوم و فنون قرائت و معارف قرآن حوزه و دانشگاه بر توجه ویژه به امر آموزش علوم قرآنی در کنار برگزاری جشنواره ها و توجه قاریان و حافظان به معنا و مفهوم آیات قرآن، اذعان کرد: قرائت و حفظ قرآن بدون توجه و درک ترجمه و مفهوم آیات، تاثیر کمتری در بیداری دل خواهد داشت.
شهیدی پور افزود: از این رو، قاری و حافظ به کسی اطلاق می شود که با مفهوم و معنای آیات کلام الله مجید آشنایی داشته باشد.
وی هدف از برگزاری جشنواره ها و همایش های قرآنی را اشاعه و نشر فرهنگ و معارف قرآنی در بین نسل جوان دانست و گفت: اگر این مهم تحقق یابد، جوانان کشورهای اسلامی شیفته فرهنگ ابتذال غرب نخواهند شد.
پایان پیام/
نظر شما