نذری دادن سنت دیرینه عزاداری حسینی

نذری دادن سنت دیرینه ای است که همراه همیشگی عزاداری های حسینی(ع) بوده و انبوه غذاهای نذری در این ایام روانه منازل عاشقان اهل بیت(ع) می‌شود.

خبرگزاری شبستان/ گیلان

شور حسینی و عشق به سید شهیدان، محدود به شکل خاصی نیست و همه تلاش دارند به گونه ای ابراز محبت و ارادت به ساحت قدسی این امام همام را به نمایش گذاشته و در ثواب عزای حسینی شریک باشند.

در این بین، عده زیادی با پخت غذا برای عاشقان و عزاداران امام حسین(ع)، تبرک می‌جویند؛ در تمام شهرها و روستاهای کشور این روزها پخت غذای نذری به یکی از سنت‌های ویژهٔ ایام عزاداری تبدیل شده است و مردم پختن غذای نذری و خوردن آن را یکی از مراسم واجب این ایام می‌دانند.

امام علی علیه‌السلام نیز درباره تایید نذری دادن در حدیثی که در صفحه 287 از جلد چهل و چهارم کتاب بحارالانوار آمده است، فرموده‌اند: "همانا خداوند ما را برگزید و گروهی را برای ما برگزید تا یاریمان کنند و به سبب شادی ما شاد باشند و به خاطر حزن ما اندوهگین باشند و اموال و جان‌هایشان را در راه ما بذل کنند. آنان از ما و به سوی ما هستند."

اربعین حسینی(ع) به عنوان یکی از روزهای شاخص در فرهنگ عاشورایی است که یادآور اسارت‌های اهل بیت امام حسین(ع) است که بعد از واقعه عاشورا با سختی‌های فراوانی روبرو شدند.

در بیشتر کوچه و خیابان‌های شهرهای کشور غذای نذری بین مردم پخش می‌شود و مردم، نذری برای امام حسین(ع) را برکتی فراوان در زندگی می‌دانند و به آن ایمان دارند.

نذری برای امام حسین(ع)، آرام بخش روح و جان است
یکی از نذری دهندگان اربعین حسینی که در حال پخش آش در کوچه بود، به خبرنگار شبستان، گفت: وجود مقدس امام حسین(ع)، برکتی الهی برای شیعیان و همه مردم جهان است.

احمد محسنی، با اشاره به اینکه اگر مردم به کرامات امام سوم شیعیان واقف بودند، به دین اسلامی می‌گرویدند، بیان کرد: آبروی شیعیان در دستان امام حسین(ع) است و باید از قیام آن معصوم درس بگیریم.

وی با بیان اینکه همه ساله در اربعین امام حسین(ع) آش قلمکار بین منازل محله توزیع می‌کنم، خاطرنشان کرد: نذری برای امام حسین(ع)، آرام بخش روح و جان است.

این نذری دهنده اربعین حسینی(ع) با بیان اینکه کرامات متعددی در بین آشنایان و اقوام از توسل به امام حسین(ع) دیده‌ام، تاکید کرد: امام سوم شیعیان آنقدر بلند مرتبه و بزرگوار است که پیروانش را از لطف خود بی نصیب نمی‌گذارد.

محسنی، یادآوری کرد: از زمانی که غذای نذری برای امام حسین(ع) و اصحابش بین مردم توزیع می‌کنم، همواره در فعالیت‌ها سربلند و زندگی سالم و موفقی دارم.

نذری امام حسین (ع) برکت زندگی است
یک مرد 50 ساله که سرپرست خانواده ای پنج نفری است در حالی که از هیئتی غذای نذری دریافت می‌کرد، گفت: با آنکه امام حسین (ع) با لب تشنه به شهادت رسید ولی در سالگرد شهادت و اربعین این معصوم، مردم از غذای نذری سیر هستند.

حسن طاهری با اشاره به اینکه وضعیت زندگی خانوادگی ما به شکلی نیست که بتوانیم برای امام مظلوم نذری بدهیم، اظهار کرد: افراد خیر با برپایی سفره های نذری در هیئات، مساجد و تکایا، مردم را همواره به یاد امام حسین (ع) می‌اندازند.

وی با بیان اینکه نذری امام حسین (ع) به زندگی‌مان برکت داده است، خاطرنشان کرد: غذاهای نذری در روزهای عاشورا، تاسوعا و اربعین حسینی (ع)، بهترین و پاک‌ترین غذاها است و این جز به برکت امام حسین (ع) نیست.

غذای نذری امام حسین (ع)، همه را سیر می‌کند
یک آشپز هیئت عزاداری که در حال پخت غذای نذری ظهر روز اربعین حسینی (ع) بود، به خبرنگار شبستان گفت: پیشنهاد پخت غذای نذری امام حسین (ع) را با جان و دل قبول می‌کنم و به خدمتگزاری این معصوم افتخار می‌کنم.

ابوذر احمدی با اشاره به اینکه پخت و پز غذاهای نذری را از پدرم در دوران کودکی یاد گرفته‌ام، تاکید کرد: برکت در زندگی شخصی و خانوادگی را مدیون امام حسین (ع) هستم.

وی با بیان اینکه هر یک از مراحل پخت غذای نذری روحی معنوی را در قلب ایجاد می‌کند، تصریح کرد: غذای نذری امام حسین (ع) اگر هم کم باشد ولی برکتی دارد که همه را سیر می‌کند.

احمدی، اظهار کرد: فضای آشپزخانه آنقدر برایم قداست دارد که با وضو وارد می‌شوم و با دعا برای فرج امام زمان (عج) شروع به کار می‌کنم.


 

پایان پیام/

کد خبر 213267

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha