به گزارش خبرگزاری شبستان از استان چهارمحال و بختیاری، ابوالقاسم حسین جانی، از شاعران و عاشورا پژوهان برجسته کشور، در کارگاه آموزشی «شناسایی تحریفات عاشورا» که امروز (13 دی) در مجتمع فرهنگی و هنری مهر شهرکرد برگزار شد، گفت: متأسفانه در جامعه امروزی سیاست زدگی به عنوان عاملی مخرب، موجب کمرنگ شدن فرهنگ شده است.
وی رسالت شاعران و نویسندگان در حال حاضر را بسیار سنگین دانست و افزود: هنرمندان باید با خلق شعر، نمایشنامه، تعزیه و فیلم نامه های جدید، برای اصلاح خرافات وارد شده در فرهنگ عاشورا اقدام کنند.
وی با تأکید بر اینکه گرفتاری ها عامل از بین رفتن انگیزه هنرمندان برای خلق آثار فاخر و محتوایی شده است، تصریح کرد: هنرمندان باید از آسان طلبی دوری کرده و به طور جدی برای خلق آثار محتوایی اقدام کنند.
حسین جانی ندانستن را مشکل اصلی جوامع بشری در حال حاضر دانست و اظهار داشت: یکی از مهمترین پیام های امام حسین (ع) در روز عاشورا این بود که باید با تمام توان به میدان آمد و این پیام را با نثار خون حضرت علی اصغر (ع) به جهانیان صادر کردند.
وی از اربعین به عنوان جمع بندی قیام عاشورا یاد کرد و گفت: اربعین فرصتی است تا با فروکش کردن داغ عاشورا، به دنبال چیستی و چرایی آن بگردیم و بیابیم که چه باید بکنیم.
این شاعر و عاشورا پژوه برجسته وجود 140 گروه تعزیه خوانی در چهارمحال و بختیاری را نقطه عطفی برای فعالیت های مذهبی در این استان دانست و خاطر نشان کرد: اعضای این گروه ها باید با تعامل تنگاتنگ با شاعران و مرثیه سرایان، به دنبال حذف خرافات و تحریفات از نهضت عاشورا باشند.
گفتنی است، ابوالقاسم حسین جانی میاندهی در سال 1328 در بندر انزلی متولد شد.
عشق به شعر و ادبیات از دوران نوجوانی در وجود او جوانه زد و از آنجا که او از فطرتی پاک و خداجو برخوردار بود، از همان آغازِ فعالیتهایِ ادبی خویش، در سنگر قلم، اندیشمندانه به مبارزه با ظلم و ستم برخاست و با خودکامگیها پیکار کرد تا آنجا که دستگیر و روانة زندان شد.
صداقت و صمیمیت، دو ویژگی شاخص آثار این شاعر تواناست. نگاه دقیق و عمیق او به واژهها از او سخنوری توانا ساخته است، سخنوری که همواره سخنی تازه برای گفتن دارد.
از جمله آثار این شاعر و نویسنده ولایی می توان بیمرگ، مثل صنوبر، مقدمهای بر شیطان، اگر شهادت نبود، حسین, احیاگر آدم، در اقلیم خویشتن، چفیههای چاک چاک، سمت صمیمانة حیات، فراسوی خیال خاکیان و عشق کبریت نیست که بیخطرش را بسازند را نام برد.
پایان پیام/
نظر شما