آل سعود فرافکنی می کند

یک تحلیلگر سیاسی با اشاره به تلاش سعودی ها برای نسبت دادن انقلاب مردمی این کشور به خارج آن را فرافکنی توصیف و ریشه انقلاب را به به بی عدالتی های و رفتارها آل سعود مربوط دانست.

خبرگزاری شبستان،عربستان سعودی که به شیوه های مختلف کوشیده است مانع از گسترش قیام مردمی در داخل این کشور شود تلاش می کنند که هر تحرکی را به خارج نسبت دهد.

این در حالی است که بر اساس برخی گزارشهای سازمانهای بین المللی بیکاری و فقر در بسیاری از مناطق عربستان به خوبی دیده می شود.

در واقع تلاش سعودی ها برای مهار انقلاب مردمی و نسبت دادن آن مصداق خود را به فراموشی زدن است زیرا ریشه مشکلات حاکم در عربستان به بی عدالتی ها و شیوه حکومت بر می گردد.

علی بن مسعود المعشنی نویسنده و تحلیگر سیاسی درباره اوضاع عربستان به بحث و بررسی پرداخته است.

-تحرکات مردمی در برخی مناطق عربستان ادامه دارد و طی روزهای گذشته شاهد تیراندازی نیروهای امنیتی به یک جوان و شهادت در القطیف در شرق عربستان بودیم آیا به نظر شما دامنه اعتراضات در عربستان گسترده تر خواهد شد؟

در کشورهای حوزه خلیج فارس و به ویژه در عربستان کوشش می شود که وقتگذرانی شود و ریشه مشکلات بررسی نمی شود. بسیاری از مشکلات بر روی هم انباشت شده اند.

تلاش می کنند که مناطق شرقی را عرصه بحران معرفی کنند اما در مناطق جنوبی نیز شیعیان وجود دارند.مردم حجاز با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می کنند و به خواسته های آنها توجهی نمی شود و هر عربستانی به خوبی از نادیده گرفتن این موضوع آگاه است.

مشکلات بیکاری و فقر موضوعی که همواره از آن سخن گفته می شود. همچنین از موضوع به حاشیه راندن، فساد مالی و اداری بحث می شود اما آنها فکر می کنند که همه مشکلات در القطیف است اما ما شاهد مشکلات در شمال و جنوب و حجاز هستیم و دلخوش کردن به زمان اقدامی عبث است.

- شما به برخی اقدامات پیشگیرانه اشاره کرده اید همچنین از تلاش سعودی ها برای افزایش حقوق و دیگر اقدامات اخباری مخابره می شود در این باره چه نظری دارید؟

به نظر من این اقدامات نمی تواند کمکی به آرامش اوضاع بکند زیرا درمان ریشه ای به شمار نمی رود. کشورهای حوزه خلیج فارس از جمله عربستان به راهکارهای انقلابی نیاز دارند زیرا ما در دوران انقلاب به سر می بریم و راهکار قدیمی دیگر جواب نمی دهد. مشکلات عربستان بسیار زیاد است و از مدتها قبل بر روی هم انباشته شده است. فساد بیداد می کند.

اصلاحات در عربستان ضروری است و هر اندازه که این اصلاحات دیرتر انجام شود خطرناکتر است و بعدها دیگر جواب نمی دهد. امیر عبدالله مناطق ریاض و اطراف آن را هنگامی که ولیعهد بود بارها مورد بازدید قرار داد و از وضعیت مردم و فقر و نبود خدمات رسانی آگاه شد اما اتفاقی نیفتاد.

در مناطق شرقی و شمال و جنوب عربستان مشکلات زیادی وجود دارد همگان به خوبی سیل جده و مشکلات مناطق سیل زده را به یاد دارند. مشکلات بسیاری از مناطق به ویژه موضوع آب آشامیدنی آنها حل نشده است. مشکلات اجتماعی ریشه دار است.

- سعودی ها کشورهای خارجی را مسئول حوادث القطیف می دانند نظر شما در این باره چیست؟

هنگامی که جنبشهای ملی در بحرین در دهه های سی و چهل رخ داد گفته شد که آنها مزدوران انگلیس هستند و هنگامی که حرکتهای ملی گرایانه از سوی عبدالعزیز الشلال و دوستانش مطرح شد آنها را به جمال عبدالناصر نسبت دادند و هنگامی که حرکتهای اصلاح طلبانه انجام شد آنها را مزدوران ایران خواندند.

مشکلات عربستان وابسته به خارج نیست بلکه از داخل نشات می گیرد. اگر مشکلی نباشد چگونه ایران، قراقستان، پاکستان،هند یا هر کشور دیگری می تواند وارد شوندو مشکل در داخل است. موضوع بیکاری، آموزش و پرورش، توزیع ثروتها مشکلات کمی نیستند.

این عاقلانه نیست که نیمی از مردم کشور را مزدوران خارج بدانیم. آیا با اتهام زدن به ایران مشکلات در کشورهای حوزه خلیج فارس و عربستان حل می شود؟ آیا ایران بیکاری، فساد مالی و دیگر مشکلات را صادر می کند؟ همه این را می دانند حتی برخی از شاهزادگان سعودی از جمله طلال بن عبدالعزیز از این موضوع سخن می گویند.

ما در آستانه انقلاب گرسنگان عربستانی هستیم که خدا و رسول نمی شناسند. هنگامی که اوضاع به این مرحله برسد دیگر قابل مهار نخواهد بود بنابرین باید راهکار ریشه ای برای مشکلات یافت شود.
 

کد خبر 212750

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha