محمد بنیادی مدیرکل قرآن و نماز وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اهمیت فعالیتهای انجامشده در راستای طرح ملی حفظ قرآن ویژه دانش آموزان به خبرنگار شبستان گفت: با توجه به منویات مقام معظم رهبری به منظور تربیت 10 میلیون حافظ کل قرآن در کشور تنها وزارتخانهای که بلافاصله وارد عمل شد و منتظر بخشنامههای معمول نماند وزارت آموزش و پرورش بود.
وی با اشاره به تأسیس مدرسههای قرآنی در راستای ترویج اهداف مدنظر در طرح ملی حفظ قرآن عنوان کرد: 10 هزار مدرسه قرآنی در شیفت بعدازظهر و 1300 مدرسه قرآنی در شیفت صبح که این تعداد در سال آینده به پنج هزار مدرسه ارتقا مییابد در راستای ترویج اهداف طرح ملی حفظ قرآن در آموزش و پرورش بوده است.
وی عنوان کرد: طرح ملی حفظ قرآن در کلیه مدارس کشور در حال اجرا است که شروع این طرح با حضور دکتر محمود احمدینژاد، رییسجمهور محترم کشور آغاز شد.
این طرح به صورت قانونمند در کلیه مدارس ابلاغ شده همچون طرح ملی حفظ قرآن با عنوان نور از حفظ نیم جزء تا کل قرآن برای علاقهمندان برنامهریزی شده است.
آموزش پنج هزار نیروی متخصص در امر آموزش حفظ قرآن، تهیه دو کتاب شیوه حفظ قرآن و توزیع در مدارس، راهاندازی سایت انحصاری برای طرح ملی حفظ قرآن در وزارت آموزش و پرورش در نظر گرفته شده است.
وی با اشاره به بهرهمندی آموزشهای مجازی در تربیت حافظان قرآن در وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: سایت هوشمند حفظ قرآن با مطالب غنی آماده بهرهوری حافظان قرآن کریم است.
منابع، محتوا و متون طرح ملی حفظ در مدرسه مجازی حفظ قرآن در سایت www.quran.medu.ir برنامهریزی شد و هفت کتاب آموزش حفظ قرآنکریم در سایت قرار گرفت و کتابی تحت عنوان چگونگی حفظ کردن قرآنکریم تهیه، چاپ و بین مدارس توزیع شد.
همچنین تهیه و صدور گواهینامه نزدیک به دو میلیون نفر در مناطق و استانهای مختلف کشور و تقدیر و تشکر از 500 هزار نفر از منتخبان نهضت ملی حفظ قرآن نشان از حرکت موفقیت آمیز این طرح قرآنی دارد.
بنیادی، با اشاره تشکیل کمیته پشتیبانی طرح ملی حفظ قرآن تصریح کرد: کمیتهای تحت عنوان کمیته پشتیبانی طرح ملی حفظ قرآن وزارت آموزش و پرورش تشکیل شد که وظایف این کمیته به جز تامین منابع مالی، تامین تشویقها و تسهیلات برای دانشآموزان منتخب است.
وی ادامه داد: همچنین تولید هفت کتاب و توزیع آن در بین یک میلیون مدارس کشور، سه کتاب ویژه برای مدارس قرآنی شیفت صبح در پایه اول، دوم و سوم دبستان، آموزش بیش از 70 هزار مدرس قرآنی و برگزاری جلسات توجیهی برای پنج هزار مدرس، تهیه شیوهنامه، آییننامه و ابلاغ آن به استانهای کشور از اهم فعالیتهای وزارت آموزش و پرورش در راستای تعمیق طرح ملی حفظ قرآن کریم است.
بنیادی با اشاره به بکارگیری توانمندی سازمان ها و ارگان های دولتی در راستای برگزاری موفق طرح ملی حفظ قرآن تصریح کرد: هماهنگی با نهادها و ارگانهای دولتی همچون صدا و سیما و بخصوص رادیو قرآن جهت آموزش مربیان حفظ قرآن کریم از دیگر اقدامات این وزارتخانه است. همچنین برگزاری محافل قرآنی، طرح گفتمان قرآنی در راستای ترویج طرح ملی حفظ قرآن کریم برگزار شده است.
مدیر کل قرآن و نماز وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه هیچ مانعی در جهت اجرای این طرح ملی وجود ندارد گفت: علی رغم رشد و بالندگی حافظان قرآن در سایه اجرای طرح ملی حفظ قرآن عدم مهندسی در بهرهوری مناسب از نیروها در آموزش حفاظ و وجود برخی موازیکاریها مهمترین زنگ خطر برای بازدهی کم از طرح ملی حفظ قرآن است.
وی افزود: در وزارت آموزش و پرورش ویژه حافظان قرآن کد ملی در نظر گرفته شده تا گزارشات و آمارهای واصله از تعداد حفاظ قانونمند و به صورت منظم انجام پذیرد. این اقدام باید در هر نهاد یا سازمان دیگر نیز در ثبتنام و تحت آموزش قرار گرفتن افراد اجرا شود و وجود کتاب آموزشی واحد با روشهای مشخص و تعیین اساتید به منظور هماهنگی مطلق بین محتوای آموزشی و نیروی انسانی در بهرهوری هر چه بیشتر آموزش حافظان قرآن کریم در سطح کلان کشور انجام پذیرد.
وی عنوان کرد: در حوزههای قرآنی و اجرایی آن باید از نقدهایی که مبتنی بر دلایل متقن نیست، پرهیز نمود که آفتی جز تضعیف فعالیتها در حوزه قرآنی به همراه ندارد.
پایان پیام/
نظر شما