به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این برنامه تلویزونی گفت: 290 کانون فرهنگی هنری در مساجد کردستان فعال هستند که از این تعداد 176 کانون از این تعداد روستایی است که در حال حاضر به دلیل فصل کاری بسیار فعال هستند.
وی مهمترین و کارآمدترین برنامه دبیرخانه ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور که همسو با سیاست کلی نظام، هم راستا با چشمانداز و سیاستهای کلی برنامه پنجم توسعه و در راستای توسعه کیفی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور صورت گرفته را تشکیل کانونهای تخصصی در مساجد عنوان کرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: در هر کانون حداقل دو کلاس آموزشی قرآن و احکام در طول سال دایر است و همچنین افراد از کتاب های کتابخانه های این مساجد که در کل بالغ بر 480 هزار جلد می باشند، بهره می برند.
حسینی، با بیان اینکه افرادی که در کانون های مساجد فعالیت می کنند با قرآن مانوس هستند، گفت: این امر به ما کمک می کند که به راحتی بتوانیم در زمینه های مختلف گام برداریم.
وی توسعه، تجهیز و حمایت از کانون ها و کتابخانه ها را ماموریت ستادعالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور اعلام کرد و افزود: با تشکیل کانون های فرهنگی هنری شاهد شکوفایی ظرفیت ها و پتانسیل های موجود در مساجد برای مقابله با تهاجم فرهنگی هستیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: کتابخانهها و کتابداران مساجد از جمله پایگاههایی هستند که در ارتقای فرهنگ مطالعه و سطح علمی و بصیرت دینی اقشار جامعه به ویژه جوانان و نوجوانان در ایران نقش به سزایی دارند، گفت: تعداد اعضای کتابخانه های فعال دارای کارت کتابخانه های کانون های مساجد کردستان 14 هزار نفر است.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه 16 کانونهای تخصصی در کردستان فعال هستند، اظهار داشت: ایجاد کانونهای فرهنگی هنری به طور خاص به منظور احیای نقش فرهنگی و هنری مساجد و جذب نیروهای نوجوان و جوان به مسجد صورت گرفته است که رسالت کانونهای تخصصی به مراتب بیشتر است.
وی اذعان داشت: کانونهای تخصصی با تنوعبخشی به برنامهها و فعالیتها، تعمیق ریشههای نظری و عملی آن در حوزههای تخصصی و در تمام زمینههای دینی، اعتقادی، آموزشی، علمی، فرهنگی، خانوادگی، تربیتی، حقوقی و دیدهبانی فضای فرهنگی کشور برای وصول جایگاه واقعی مساجد در جمهوری اسلامی، نقشی بیبدیل بر عهده دارند.
حسینی با تاکید بر اهمیت جایگاه کانون های مساجد در اشاعه فرهنگ اسلامی و دینی، گفت: این مکان دبیرخانه می تواند به مکانی مناسب برای تجمع و حضور تمام اعضای کانون های مساجد و علاقه مندان به فعالیت های دینی در سراسر استان تبدیل شود و متولیان این امر وظیفه خطیری برای برنامه ریزی و ساماندهی این حوزه بر عهده دارند.
وی ادامه داد: آشنا ساختن مردم و به خصوص جوانان به علوم دینی، قرآنی و مبانی اسلامی یکی از وظایف اصلی مسئولان دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد است و جهت تحقق این هدف آماده سازی زیر ساخت های سخت افزاری از اولویت های مهم وزارت خانه است.
حسینی، فعالیتهای آموزشی صورت رفته در این کانونها را بسیار مثبت عنوان کرد و گفت: کانون ها بهترین مراکز برای تولید کار و آشنایی جوانان با فضای کسب و کار هستند.
وی با اشاره به فعالیت کانونهای فرهنگی- هنری مساجد، گفت: نیروهای مردمی و متدین با حضور در این کانونها در جوار خانه خدا مشغول فعالیت بوده و همان گونه که توانستیم در جنگ نظامی با اتکا به مساجد پیروز شویم امیدواریم که در جنگ نرم هم مساجد بتوانند کانونهایی برای غلبه بر دشمنان باشند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از مراکز خانهای نور بهعنوان مراکز ترویج فعالیتهای قرآنی و محل رصد و اجرای فعالیتهای قرآنی یاد کرد و گفت: این خانههای نور در مساجدی که وابسته به دبیرخانه کانونهای مساجد هستند ایجاد میشوند و در زمینه برگزاری کلاسهای دائمی قرآنی از قبیل روخوانی، روانخوانی و حفظ قرآن فعالیت دارند و هم اکنون 13 خانه نور در این استان فعال است.
وی اظهار داشت: یک مورد کتابخانه دیجیتال در استان فعال است و 300 مکان برای طرح های تلاوت نور همراه با تفسیر در استان کردستان فعالیت دارند.
پایان پیام/
نظر شما