خبرگزاری شبستان // تهران
حتماً شما هم اگر ساکن اطرافش نیستید برای خرید سری به میدان تجریش زده اید و از مغازههای اطراف دیدن کرده اید. در این مغازهها میتوان بعضی اجناس را حدود 500 تا سه هزار تومان ارزانتر از نقاط دیگر شهر تهران خریداری کرد. به گفته شهروندان تهرانی بعضی اجناس را میتوان به راحتی در این میدان تهیه کرد در حالی که در سطح شهر برای خرید آن باید کلی وقت صرف کرد. البته در کنار خرید نیز میتوان به زیارت امامزاده صالح(ع) هم رفت. این امامزاده در میدان تجریش واقع شده و طی هفته افراد زیادی از این امامزاده دیدن کرده و از فضای معنوی آن بهره میبرند.
میدان تجریش انتهای خیابان ولیعصر و جزو منطقه یک شهرداری تهران است و یکی از مکان های شلوغ و تجاری شهر تهران نیز محسوب میشود. همچنین میدان تجریش یکی از بازارهای قدیمی تهران به شمار میآید و دارای مراکز خرید فراوانی است که بسیاری از اهالی تهران از آن آگاهند. از سویی این میدان دارای تکایای بزرگی است که تکیه تجریش یکی از بزرگترین تکایای این میدان محسوب میشود.
میدان تجریش، نقطه پایانی خیابان ولیعصر تهران است و یکی از مکانهای تجاری و شلوغ تهران نیز به شمار میآید. بازار قدیمی، تکیه بزرگ تجریش و امامزاده صالح و مرکز خرید تندیس از نقاط دیدنی محله تجریش هستند. در شمال غربی این میدان محله زعفرانیه و در بخش شمال آن نیز محلههای سعد آباد و جعفرآباد واقع شدهاند. همچنین در حدفاصل بین میدان قدیم و میدان جدید که به سر پل تجریش معروف است بیمارستان شهدا، مرکز خرید قائم و مرکز خرید البرز نیز وجود دارد که در روزهای آخر هفته پذیرای خریداران بسیاری است.
به گفته قدیمیها و حدود هزار سال پیش تجریش، طجرشت نامیده میشد همچنین سالها بعد که تهران پایتخت قاجار بود به ییلاق قاجار تبدیل شده بود و متمولین آن زمان، باغ های زیادی برای اقامت در این بخش داشتند.
این میدان از میدان از جنوب به خیابان مقصود بیک و بازار و امامزاده صالح و از شمال و شرق به ترتیب به دربند و خیابان ولی عصر منتهی میشد. اگر بخواهیم درباره اجناس و لوازم مختلف در این میدان حرفی بزنیم میتوانیم بگوییم که از شیر مرغ تا جان آدمیزاد در این مکان پیدا میشود.
به گفته اهالی این منطقه، وسایلی که در این بازارچه وجود دارد قیمت های مناسبی دارند اما وقتی به بیرون از این بازارچه میروی قیمتهای پاساژها در این راسته مقداری گرانتر میشود اما با کمی گشت وگذار میتوان جنس یا پوشاک مورد نظر خود را پیدا کرد. در بیرون از بازارچه نزدیک به حرم امامزاده صالح همچنین در روزهای پایانی هفته میتوان شاهد پخت انواع آشها، شله زرد، کشک بادمجان و انواع سوپها و غذاهای محلی نیز بود چیزی که راسته بازارچه را بیشتر نمودار میکند این است که بیشتر کوچههای این مسیر به حرم مطهر امامزاده صالح منتهی میشوند.
به گفته بعضی از خریداران نیز قیمت های این بازار گاهی با سطح شهر تغییری نمیکند و حتی گرانتر است اما بیشتر کسانی که برای خرید و بازدید از میدان تجریش میآیند متفق القول هستند که این منطقه قیمت اجناسش خیلی مناسب است و به دیگران نیز پیشنهاد خرید در این منطقه را میکنند چون بیشتر کالاها در این میدان پیدا می شود و همانند میدان شوش خرید هم آسانتر است.
از خرید بسیار گفتیم و بهتر است از وجود عمارت ها و باغ های آن نیز غافل نشویم در نزدیکی این میدان باغ فردوس نیز وجود دارد که عمارت آن از عمارتهای مهم کشور به شمار میآید.
گفته میشود ساختمانهای تجریش قدیم مانند روستای تاریخی ماسوله بود. ساختمانهای روستا طوری بود که مردم از روی بام های یکدیگر رفت وآمد میکردند.
به گفته اهالی تجریش، جمعیت در این منطقه د رزمان قدیم به صد و پنجاه خانواده میرسید. از محله بالا حدود 20 خانوار تابستانها به باغهای خود میرفتند و زمستانها به ده باز میگشتند. کوچهها و معابر بسیار تنگ و پر پیچ و خم بودند و نمونه بارز آن را میتوان روستای فعلی «پس قلعه» در دربند نام برد. چیزی که بیشتر باعث میشود که همچنان این میدان رفت و آمد بسیاری داشته باشد به همین دلیل است که هنوز هم پس از سالها مردم همچنان برای خرید و حتی گشت وگذار اولین جایی که به ذهنشان میرسد میدان تجریش است که دور ازتمام هیاهوی زندگی شهری، برای نوبر کردن بعضی میوهها و خرید لواشک و آلو همچنان به این منطقه سر میزنند و از دوری راه نیز شکایتی نمیکنند.
پایان پیام/
نظر شما